OPINIONS

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για ΠΑΟΚ

ΑΓΙΑΞ - ΠΑΟΚ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Απογοήτευση στον Άγιαξ, χαρές και πανηγύρια στον Δικέφαλο MOTIONTEAM

Ένα ημίχρονο...Μπερέτα δεν ήταν αρκετό για να αφήσει τον ΠΑΟΚ τόσο νωρίς εκτός Τσάμπιονς Λίγκ.

Στο δεύτερο μέρος ο «Δικέφαλος» θύμιζε κάτι από Φερνάντο Σάντος, με δεδομένο ότι ο Παύλος Δερμιτζάκης στο ελάχιστο (λιγότερο από εβδομάδα) διάστημα που είχε να δουλέψει με τους παίκτες του, στάθηκε περισσότερο στον τομέα ψυχολογία και δεν ρισκάρισε ιδιαίτερα στις επιλογές του.

Γλιτώνοντας λοιπόν μόλις με ένα γκολ την...τρικυμία σε όλες τις γραμμές στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και με μια υποδειγματική αντεπίθεση πήρε μάλλον άνετα (σε αυτό το διάστημα) την ισοπαλία, που ενδεχομένως να αποδειχθεί χρυσή.

Σαφώς και ο Ολλανδός «κήπερ» Στεκέλενμπουργκ, θα θυμήθηκε χθες τον πρόσφατο θρίαμβο της εθνικής του ομάδας στο Μουντιάλ, στον προημιτελικό με την Βραζιλία. Τότε που ο ίδιος είχε κρατήσει την ομάδα του στο πρώτο μέρος σε τροχιά πρόκρισης (θα μπορούσε να χάνει με 2-0 ή 3-0 στο πρώτο 45λεπτο) για να χτυπήσει ο Σνάιντερ (όπως ο Ιβιτς) στην επανάληψη. Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο παραμένει με διαφορά το κορυφαίο άθλημα.

Για τον ΠΑΟΚ τα δύσκολα αρχίζουν τώρα, δεδομένου ότι στην Τούμπα θα πρέπει να γίνει πιο δημιουργικός (σε επίθεση) και πιο αποτελεσματικός (σε άμυνα) για να ολοκληρώσει μια πρόκριση που από την κλήρωση έμοιαζε δύσκολη και είχε γίνει δυσκολότερη μετά τα πρώτα δείγματα γραφής των δύο αντιπάλων στα πρώτα φιλικά που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα.

Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα του Παύλου Δερμιτζάκη. Όχι τόσο να αποκλείσει τον Αγιαξ (μακάρι να το πετύχει) ή να μπει στους ομίλους αργότερα, όσο το να μπορέσει να επηρεάσουν όσο το δυνατόν λιγότερο την ομάδα τα κακώς κείμενα της προετοιμασίας, που συνήθως είναι το Α και το Ω.

Το υλικό είναι πολύ καλό, η δυναμική της ομάδας μεγάλη (ιδιαίτερα μάλιστα από την τροχιά που έχει μπει τα τελευταία χρόνια της διοίκησης Ζαγοράκη) και ο κόσμος είναι πάντα δίπλα.

Χρειάζεται απλά πολύ δουλειά και λίγα λόγια.

Υ.Γ. Μπορεί να διεξαγόταν στην Τυνησία ο τελικός, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την αλόγιστη χρήση λέιζερ από τους «έξυπνους» της εξέδρας που είδαμε και στον τελικό του γαλλικού λίγκ κάπ και μάλιστα και στην κρίσιμη διαδικασία των πέναλτι. Όχι τίποτε άλλο αλλά για να μην λέμε μόνο για την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ