OPINIONS

Το exit poll του Sport24.gr για τις Αμερικανικές εκλογές

Το exit poll του Sport24.gr για τις Αμερικανικές εκλογές

Τα ντέρμπι της Α1 (τα περισσότερα παιχνίδια κρίνονται στον πόντο) αναμένεται να θυμίσουν οι Αμερικανικές εκλογές της 6 Νοεμβρίου.

Ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Μίτ Ρόμνεϊ δίνουν την τελική μάχη για την επικράτηση και οι δημοσκοπήσεις (σε συνδυασμό με την εικόνα που έχουν δείξει ως τώρα στα περίφημα ντιμπέιτς) δείχνουν μια ιδιαίτερα αμφίρροπή αναμέτρηση.

Το Sport24.gr, έκανε…νοητά μια βόλτα μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού στήνοντας κάλπες στα γήπεδα της Basketleague με το δικό μας exit pole πάντως να βγάζει ποσοστά απολυταρχικού καθεστώτος!

Μάλιστα ο Μπάρακ Ομπάμα που είναι και λάτρης του μπάσκετ, σαφώς θα ήθελε να επιβεβαιωθεί αυτό το γκάλοπ με τους Αμερικανούς άσους της Α1.

Αξίζει να σημειωθεί πως ερωτήθηκαν συνολικά 21 παίκτες και από τις 13 ομάδες που είχαν Αμερικανό στη σύνθεσή τους (ο Άρης δεν είχε μπορέσει να αποκτήσει κατά τη διάρκεια του exit poll) και το ποσοστό που βλέπει Ομπάμα είναι συντριπτικό.

Οι 18 από τους 21 Αμερικανούς προβλέπουν επανεκλογή του εκπροσώπου των Δημοκρατικών με τους περισσότερους μάλιστα να τον έχουν ήδη ψηφίσει ηλεκτρονικά !

Η εξουδετέρωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η οικονομική βοήθεια προς τα ασθενέστερα στρώματα, το πρόγραμμά του στην υγεία αλλά και το γεγονός ότι παίζει καλό μπάσκετ, του δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στις προτιμήσεις όλων των Αμερικανών που αγωνίζονται στην Α1.

Και λέμε όλων, διότι ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων, Μίτ Ρόμνει δεν πήρε ούτε μια ψήφο από συμπατριώτη του ! Ο μόνος που τον έχει επιλέξει αλλά δεν πρόκειται να ψηφίσει (αν και έχει δικαίωμα ψήφου) είναι ο Ελληνοαμερικάνος φόργουορντ της Καβάλας Στιβ Πάνος !

Υπήρχαν και δύο παίκτες, ο Αντι Πάνκο του Παναθηναϊκού και ο Γιούρι Κόλεμαν της Καβάλας που προέβλεψαν ντέρμπι αλλά δεν ήθελαν να δώσουν τα προγνωστικά τους για το ποιος θα είναι ο νικητής, θεωρώντας πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Απολαύστε τις τοποθετήσεις των 21 παικτών, λίγο πριν το…τζάμπολ των Αμερικανικών εκλογών.

Ντουάιτ Θορν (Περιστέρι):

" Χωρίς δεύτερη σκέψη, είμαι με τον Ομπάμα.

Μάλιστα, εφόσον τα καταφέρω θα πάω κιόλας να τον ψηφίσω στην πρεσβεία μας. Ο λόγος είναι ότι προέρχομαι από μία εργατική οικογένεια και είμαι πεπεισμένος πως η επανεκλογή του θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής της οικογένειάς μου, αλλά και όλων των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων".

Ουίλιαμ Χάτσερ (ΠΑΟΚ):

" Πώς να μην ψηφίσω έναν πρόεδρο που αγαπάει τόσο το μπάσκετ. Είναι ωραίο ο πρόεδρος της χώρας σου να λατρεύει το άθλημα που όλοι…ψηφίζουμε. Μάλιστα η πρώτη κυρία, η Μισέλ είχε βρεθεί κοντά στην ομάδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρόεδρος έχει και ιδιόρρυθμο σουτ, είναι αριστερόχειρας, αλλά εύστοχος και αυτό μετράει.

Πέρα όμως από το μπάσκετ, τον παρακολουθώ χρόνια και τον είχα ψηφίσει άλλωστε και στην πρώτη του θητεία από την Τσεχία όπου ήμουνα. Βοήθησε σημαντικά την οικοκονομία μας, που είχε μεγάλα προβλήματα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και το πόλεμο με τον Αφγανιστάν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν επιτυχημένος και θεωρώ πως αξίζει άλλη μια ευκαιρία. Μου άρεσε άλλωστε και στα ντιμπέιτ"

Ντόνι Μακ Γκράθ (ΠΑΟΚ):

" Είμαι από τη Νέα Υόρκη, εκεί ψηφίζω, και νομίζω πως είναι μια από τις πόλεις που δεν θα έχει πρόβλημα ο Ομπάμα, τον οποίο και υποστηρίζω. Έτσι δεν χρειάζεται να πάω να ψηφίσω. Κάποιοι φίλοι μου έχουν παίξει μπάσκετ μαζί του και μου έχουν πει πως είναι ωραίος τύπος. Νομίζω όμως πως έχει κάνει και έργο. Είδα τα ντιμπέιτ και για μένα στο πρώτο κέρδισε ο Ρόμνεϊ και στα άλλα δύο ο Ομπάμα"

Λιούις Ντέιλ (ΚΑΟ Δράμας):

" Θεωρώ πως όπως και τα δικά μας παιχνίδια έχουν γίνει όλα ντέρμπι μέχρι στιγμής, έτσι θα είναι και η μονομαχία του Ομπάμα με τον Ρόμνεϊ. Παρ’ όλα αυτά, έστω και στο τέλος νομίζω πως ο Μπάρακ Ομπάμα θα επικρατήσει. Του αξίζει γιατί έδωσε μεγάλη βοήθεια στα πιο φτωχικά λαϊκά στρώματα και θεωρώ πως επί των ημερών του βελτιώθηκε το βιοτικό επίπεδο στις ΗΠΑ.

Αλλά και στο θέμα της υγείας, είχαμε θεαματικές βελτιώσεις. Αν σε αυτά προσθέσουμε ότι είναι μεγάλος φάν του μπάσκετ, παίζοντας κιόλας,νομίζω ότι αποτελεί τον ιδανικό πολιτικό για να τον ψηφίσει κανείς"

Mάρκ Πέιν (Πανιώνιος):

" Δεν έχω χάσει κανένα ντιμπέιτ και χαίρομαι γιατί πολύ απλά δικαιώνουν την επιλογή μου να ψηφίσω τον Μπάρακ Ομπάμα. Σε αυτή την πρώτη θητεία του έκανε σημαντικά πράγματα για τη χώρα και γι’ αυτό δεν παίζει ρόλο στην επιλογή μου το ότι είναι μαύρος ή το ότι παίζει πολύ καλό μπάσκετ".

Μόρις Χάμπτον (Ηλυσιακός):

" Θα ψηφίσω τον Ομπάμα, διότι το πρόγραμμά του θέλει να υποστηρίξει τη μεσαία και χαμηλότερη τάξη πολιτών. Στην πρώτη του θητεία προσπάθησε να συμμαζέψει την υπάρχουσα κατάσταση και θεωρώ πως σε αυτή τη νέα τετραετία θα φανεί πολύ περισσότερο το έργο του"

Ερνεστ Σκοτ (Ηλυσιακός):

" Η αλλαγή της εικόνας των ΗΠΑ στο εξωτερικό θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Μπάρακ Ομπάμα, γι’ αυτό και τον ψήφισα ήδη, αφού τον εμπιστεύομαι απόλυτα"

Μπρέντ Πέτγουεϊ (ΑΓΟ Ρεθύμνου):

" Είμαι υπέρ του Μπάρακ Ομπάμα, μόνο και μόνο λόγω του σχεδίου του για το σύστημα υγείας που είναι πολύ σημαντικό"

Μάρκ Αντόνιο Κάρτερ (ΑΓΟ Ρεθύμνου):

" Υποστηρίζω τον Ομπάμα διότι βοηθάει τη μεσαία τάξη και πολεμάει για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας"

Μπίλι Γουάιτ (ΑΓΟ Ρεθύμνου):

" Είμαι και εγώ με τον Ομπάμα, κυρίως διότι βλέπω ότι βοηθάει τους νέους και ιδιαίτερα τα παιδιά μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο έχει βελτιώσει".

Λάρι Τέρνερ (Απόλλων Πατρών):

" Ψηφίζω τον Ομπάμα διότι έδωσε αγώνα να βελτιώσει τα οικονομικά της χώρας. Η επιλογή μου δεν έχει να κάνει με φυλετικά χαρακτηριστικά αλλά καθαρά με πολιτικά κριτήρια".

Κίτον Γκράντ (Απόλλων Πατρών)

" Είμαι με τον Ομπάμα τον οποίο και θα ψηφίσω, καθώς επί των ημερών του άλλαξε προς το καλύτερο το πρόσωπο των ΗΠΑ και η οικονομική της θέση στο διεθνές στερέωμα. Κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, όπως και τη μάχη που έδωσε κατά της τρομοκρατίας. Για όλα αυτά άλλωστε τον θεωρώ καταλληλότερο από τον Μίτ Ρόμνεϊ στην προσπάθεια για την ακόμα μεγαλύτερη ανόρθωση της αμερικανικής οικονομίας".

Ντάνι Γκίμπσον (Ικαρος Καλλιθέας):

" Ψήφισα ήδη ηλεκτρονικά τον Ομπάμα, διότι αξίζει μια ακόμα ευκαιρία για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του, το οποίο είναι στη σωστή κατεύθυνση. Επίσης μην ξεχνάμε ότι πιστώνεται την εξουδετέρωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, γεγονός που χαροποίησε όλο τον αμερικανικό λαό, που είναι αντίθετος σε κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Ήταν το σημαντικότερο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας παγκοσμίως".

Εϊβις Ουάιτ (Ικαρος Καλλιθέας):

" Έχω και εγώ ήδη ψηφίσει τον Μπάρακ Ομπάμα διότι στα πρώτα τέσσερα χρόνια έδειξε πως θέλει να βαδίσει στο δρόμο της αλήθειας και διαφέρει από όλους τους προηγούμενους προέδρους. Είναι πιο ανθρώπινος και πιο προσιτός, χωρίς να προσπαθεί να κοροϊδέψει. Λέει αυτά που πιστεύει και προσπαθεί να τα εφαρμόσει".

Κέβιν Λάνγκφορντ (Κολοσσός Ρόδου):

" Βλέπω ένα μεγάλο ντέρμπι μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά ακόμα και να παίξουν…παράταση ο Ομπάμα λόγω του ότι παίζει πολύ καλό μπάσκετ έχει το προβάδισμα !

Όπως καταλαβαίνετε είμαι με τον νύν πρόεδρο ο οποίος έχει αποδείξει ότι έχει ανοιχτό μυαλό και είναι ο πλέον κατάλληλος, σε σχέση με τον Ρόμνεϊ, για να συνεχίσει να οδηγεί το τιμόνι των ΗΠΑ"

Αντι Πάνκο (Παναθηναϊκός):

" Δεν ψηφίζω, γιατί εδώ και πολλά χρόνια δεν μένω στις ΗΠΑ. Αυτό πάντως που βλέπω και πιστεύω είναι

ότι οι δύο βασικοί υποψήφιοι είναι πολύ κοντά και αναμένεται μεγάλο ντέρμπι. Άλλωστε σε αυτό συνηγορούν και οι δημοσκοπήσεις τις οποίες παρακολουθώ όπως και τα ντιμπέιτς. Συνεπώς δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποιος από τους δύο θα υπερισχύσει".

Γιούρι Κόλεμαν (Καβάλα):

" Αν και δεν θα ψηφίσω, βλέπω μεγάλο ντέρμπι χωρίς να μπορώ να προβλέψω το νικητή. Θεωρώ όμως ότι όποιος και να βγει, είναι ικανός να φέρει την Αμερική σε ακόμα καλύτερη θέση παγκοσμίως".

Αντονι Γκράντι (Καβάλα):

" Η μόνη λύση για τις ΗΠΑ είναι ο Ομπάμα και παρά το γεγονός ότι δεν θα ψηφίσω τον υποστηρίζω και θεωρώ ότι θα είναι ο νικητής. Η πολιτική του αυτά τα χρόνια ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα στους περισσότερους τομείς και αξίζει άλλη μια θητεία"

Στιβ Πάνος (Καβάλα):

" Θεωρώ πως έφτασε η ώρα για μια αλλαγή. Οι ΗΠΑ χρειάζονται ένα φρέσκο πρόσωπο και ο Μίτ Ρόμνεϊ είναι ο πιο κατάλληλος για να τις οδηγήσει τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ότι θα είναι ο τελικός νικητής και με αυτόν η Αμερική θα προχωρήσει μπροστά. Τον υποστηρίζω αν και δεν θα ψηφίσω σε αυτές τις εκλογές.

Κάιλ Χάινς (Ολυμπιακός):

" Δεν ξέρω αν θα μπορέσω τελικά να ψηφίσω ηλεκτρονικά, αλλά όπως και να έχει είμαι με τον Μπάρακ Ομπάμα τον οποίο και πιστεύω πάρα πολύ. Έδειξε με το πρόγραμμά του αυτά τα χρόνια πως υποστηρίζει και τον απλό πολίτη και του δίνω ψήφο εμπιστοσύνης και πάλι. Πιστεύω ότι θα είναι ο νικητής".

Χάρπερ Καμπ (Πανελευσινιακός):

" Είμαι ένθερμος υποστηρικτής του Ομπάμα και μόνο με το οικονομικό του πρόγραμμα που εφαρμόζει και είναι απόλυτα σωστό και δίκαιο για όλους, αξίζει να έχει μια ακόμα θητεία. Οσο για τον Ρόμνεϊ, πολύ απλά δεν μου αρέσει καν το στυλ του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ