OPINIONS

Το δέλεαρ του Κούπερ, το στοίχημα του Άρη

Το δέλεαρ του Κούπερ, το στοίχημα του Άρη
INTIME SPORTS

Είναι δεδομένο ότι ο Άρης με την πρόσληψη και μόνο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ άλλαξε επίπεδο. Ο Αργεντίνος όχι μόνο έφερε μια άλλη φιλοσοφία στην ομάδα (η οποία πέρασε και στους παίκτες που δεν νοιώθουν πλέον οι...φτωχοί συγγενείς Αθήνας και Θεσσαλονίκης), αλλά έδωσε και άλλη αίγλη.

Δεν είναι τυχαίες οι μεταγραφές που πραγματοποίησε εφέτος η ομάδα, αφού το όνομα του πολύ γνωστού προπονητή αποτέλεσε σημαντικό δέλεαρ για πολλούς.

Σαφώς και χρειαζόταν βέβαια η σοβαρή διοίκηση για να τις υλοποιήσει, αλλά είπαμε, με έναν μεγάλο προπονητή είναι πολύ πιο εύκολο να πείσεις κάποιους παίκτες να παίξουν για σένα, χωρίς απαραίτητα να «ματώσεις» οικονομικά.

Το καλό για τον Κούπερ (αλλά θεωρούμε και για τον Άρη) είναι ότι εφέτος ξεκινάει από την αρχή με την ομάδα και είχε αυτός την ευθύνη για την προετοιμασία, που αποτελεί συνήθως ένα κομβικό κεφάλαιο για κάθε σύλλογο. Ρίχνοντας μεγαλύτερο βάρος στη φυσική κατάσταση ο Κούπερ θέλει να ανεβάσει σιγά σιγά την απόδοσή της η ομάδα του και παιχνίδια σαν το αυριανό με την πολωνική Γιαγκελόνια είναι από αυτά που ήθελε για την πρώτη φάση της αγωνιστικής προσαρμογής.

Διότι μπορεί να συνδυάσει την σχεδόν βέβαιη (μετά και το 2-1 του πρώτου αγώνα, αλλά και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων) πρόκριση με ιδανική προετοιμασία μέσω αυτού του αγώνα.

Ενδεχόμενη πρόκριση ακόμα και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα είναι για τον Αρη η καλύτερη επιβράβευση τόσο για την διοίκηση (οικονομικοί πόροι, αίγλη, διαφήμιση κ.λπ.) όσο και για παίκτες και τεχνικό τιμ, που φαίνεται να έχουν κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα στην προετοιμασία.

Με δεδομένο ότι ο Κούπερ, έχει περάσει πλέον την φιλοσοφία του στους παίκτες που είχε από πέρυσι, το στοίχημα ότι ο Άρης θα παρουσιάσει ακόμα καλύτερο θέαμα από πέρυσι δεν είναι δύσκολο να το κερδίσουν.

Αν μάλιστα συνδυαστεί με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, τότε ο κόσμος της ομάδας θα απογειωθεί. Τόσο στον περσινό τελικό του κυπέλλου, όσο και στα περισσότερα παιχνίδια στο «Κλεάνθης Βικελίδης» οι φίλοι της ομάδας έδειξαν γιατί πράγματι αποτελούν έξτρα βοήθεια για τον σύλλογο και αύριο το βράδυ ετοιμάζουν μια ακόμα γιορτή, με καλεσμένους τους παίκτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ