OPINIONS

Τα… παιχνίδια της κληρωτίδας

Τα… παιχνίδια της κληρωτίδας

“Παιδιά πέρασε ο Ολυμπιακός. Φοβερή τύχη”. “Κρίμα για τον Παναθηναϊκό, πολύ δύσκολο”. Τα πρώτα σχόλια στο γραφείο μετά την κλήρωση, ήταν όπως πάντα απολαυστικά, αφού (όπως συμβαίνει και στα…καφενεία) έβγαλαν ήδη οι συνάδελφοι και τα ζευγάρια των ημιτελικών!

Και όμως η κάθε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή είναι παρακινδυνευμένη, με δεδομένο ότι τα ζευγάρια που είδαμε στο ταμπλό, θα συναντηθούν σε ένα δίμηνο και βάλε.

Αν για παράδειγμα έπαιζε την άλλη εβδομάδα ο Ολυμπιακός με την Μπορντό, ενδεχομένως να αποκλειόταν και με δύο ήττες (!) αφού οι Γάλλοι σάρωσαν εντός και εκτός έδρας Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους και με μόλις δύο γκολ παθητικό είχαν την καλύτερη άμυνα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

Αν έπαιζε επίσης τώρα ο Παναθηναϊκός με τη Ρόμα, πιθανότατα θα προκρινόταν, με την αγωνιστική αστάθεια που παρουσιάζουν οι Ρωμαίοι. Όμως σε δύο μήνες πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει και συνεπώς χρειάζεται υπομονή.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί να φαίνεται ότι στα χαρτιά πήραν μια από τις πλέον επιθυμητές ομάδες (δεδομένου ότι απέφυγαν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι) που όμως είναι ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης.

Επίσης άλλο είναι να αποκλειστείς από την Μπορντό και άλλο από την Μπαρτσελόνα, και είναι εύκολο να γίνει μια σύγκριση αν θυμηθεί κανείς τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Τσέλσι (δεν άνοιξε μύτη) και ένα χρόνο αργότερα από την Σέντ Ετιέν (οι δονήσεις ήταν μεγάλες).

Σαφώς όμως ο πλήρης (και ενισχυμένος με μεταγραφές, όπως κρίνεται απαραίτητο) Ολυμπιακός έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες, απ’ ό,τι θα είχε αυτή τη στιγμή.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, στα ντέρμπι με τη Ρόμα (έχει εξαιρετική παράδοση με τις ιταλικές ομάδες), χωρίς να υποτιμούμε ομάδες, θα διεκδικήσει ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά, καθώς το διαστάυρωμα που ακολουθεί (με Σταντάρ Λιέγης ή Σάλτσμπουργκ) είναι από μόνο του λουκούμι…

Και όμως ποια Μπορντό και ποια Ρόμα ; Ο Αρης και τα Γιάννενα είναι αυτοί που “καίνε” αυτή τη στιγμή τον Ζίκο και τον Νίκο Νιόπλια. Για την Ευρώπη έχουν πολύ καιρό για να ασχοληθούν και πάλι…

Υ.Γ. Επειδή η κλήρωση δεν έγινε μόνο για μας, τα αγγλικά ταμπλόιντ, έχουν από χθες υλικό να γράφουν για δύο μήνες. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επιστρέφει στο…σπίτι του στο “Ολντ Τράφορντ” ως αντίπαλος πια με την Μίλαν και ο Ζοζέ Μουρίνιο, στο δικό του στο “Στάνφορντ Μπρίζ” επίσης ως αντίπαλος με την άλλη ομάδα του Μιλάνου την Ιντερ.

Μίλαν-Μάντσεστερ και Ιντερ-Τσέλσι, είναι αναμφίβολα τα ζευγάρια που “κλέβουν” την παράσταση στο Τσάμπιονς Λίγκ και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ