OPINIONS

Σπέρνει την ηρεμία

Σπέρνει την ηρεμία

Στο…χωράφι του ΟΑΚΑ (που λογικά μετά το παιχνίδι με τα Γιάννενα θα γίνει από…χάλι και πάλι «χαλί», ως χριστουγεννιάτικος μποναμάς) ο Παναθηναϊκός έσπειρε χθες σπόρους, και θα αρχίσει να μαζεύει τους καρπούς τον νέο χρόνο.

Ήρεμη δύναμη ο προπονητής του Νίκος Νιόπλιας, ήθελε όσο τίποτε άλλο να πάει η ομάδα με 3/3 στις διακοπές των Χριστουγέννων (απομένει και το ματς με τα Γιάννενα) τις οποίες δεν αποκλείεται να περάσει στην Παιανία !

Ο Έλληνας τεχνικός, ακόμα και όταν είδε την ομάδα του να ζορίζεται στις αντεπιθέσεις των Ρουμάνων (με φύλακα άγγελο τον Αλέξη Τζόρβα και τα δοκάρια του) δεν έχασε την ψυχραιμία του, δεν φώναξε στους παίκτες, αλλά προσπάθησε με χαρακτηριστικές κινήσεις να τους ηρεμήσει και να τους θυμίσει ότι δεν χρειάζεται να αγχώνονται για το πότε θα έρθει το γκολ. Αρκεί να το κυνηγήσουν σωστά.

Την ταχύτητα του Ρουκάβινα, σαφώς και την υπολόγιζε, όταν αποφάσισε να μην εφαρμόσει την ενδεκάδα που είχε δοκιμάσει στην προπόνηση (και στην οποία ο Κροάτης ήταν εκτός αρχικού σχήματος).

Κάποιοι έβγαλαν καλό χαρτζιλίκι στο στοίχημα (με πρώτο σκόρερ του αγώνα τον Κροάτη), αλλά ο Νιόπλιας, κέρδισε το δικό του, που ήταν να καθιερώσει αν μπορέσει τον γρήγορο και φρέσκο Ρουκάβινα ως βοηθητικό κρίκο στην αλυσίδα της επίθεσης και δίπλα στο βαρύ πυροβολικό τον Σισέ.

Ο Γάλλος άνοιξε τον δρόμο στον Κροάτη (αφού και μόνο με τον όγκο του αποπροσανατόλισε για λίγο τον τερματοφύλακα των Ρουμάνων) και στη συνέχεια έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τα δύο δικά του γκολ στο φινάλε που έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της ομάδας του.

Επίσης ο Νιόπλιας «φρεσκάρισε» την κατάλληλη στιγμή τους «πράσινους» τόσο με την αλλαγή του Καραγκούνη όσο και με την αλλαγή του Νίνη και δεν είναι τυχαίο που ήρθαν άλλα δύο γκολ στο φινάλε.

Ενώ τόσο για τον Λέτο όσο και για τον Σαλπιγγίδη ήταν η καλύτερη δυνατή επιστροφή μετά τον τραυματισμό τους.

Ο Σισέ, επεσήμανε αυτή την ηρεμία του Νίκου Νιόπλια που ήδη έχει κερδίσει σχεδόν όλους τους παίκτες του με τη συμπεριφορά του αλλά το βασικό είναι ότι οι παίκτες δείχνουν να αποκτούν και πάλι αυτοπεποίθηση που είναι αλήθεια ότι τους είχε…εγκαταλείψει τον τελευταίο μήνα. Προς τιμήν του, δεν ξέχασε και τον προηγούμενο προπονητή, λέγοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια “ήταν ένας ωραίος τύπος”.

Υ.Γ. Για την ΑΕΚ τι να πει κανείς. Από το φιάσκο του Ντέμη, στο φιάσκο του Μπόμπ και κάποιοι οπαδοί της να μην έχουν καθαρό μυαλό να αφήσουν τουλάχιστον το άλλοτε ίνδαλμα τους (για πολλούς παραμένει ακόμα) να ολοκληρώσει τις σκέψεις του.

Η ευχή να βρει η ομάδα το γρηγορότερο το δρόμο της, δυστυχώς ως τώρα μένει στο ράφι, αλλά όσο ζει κανείς μπορεί να ελπίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ