OPINIONS

"Πυροσβέστης" ο Βαλβέρντε

"Πυροσβέστης" ο Βαλβέρντε
INTIME SPORTS

Το πρώτο άμεσο κέρδος του Ολυμπιακού από την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρντε στον πάγκο του, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η αλλαγή της ψυχολογίας σε παίκτες και κόσμο.

Θύμιζε κακόγουστο ανέκδοτο η διαφήμιση (είχε ήδη πληρωθεί και συνεπώς καταχωρηθεί) για τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι στους τηλεοπτικούς δέκτες, που για κακή τύχη των «ερυθρόλευκων» (λόγω προβλήματος του Conn-X) ήταν σε κανάλι εθνικής εμβέλειας (ΣΚΑΙ).

«Πιάστε θέση τώρα» προέτρεπε η διαφήμιση της ΠΑΕ την ώρα που οι φίλοι της ομάδας δεν πρόλαβαν να δουν εφέτος (και λόγω τιμωρίας) από κοντά ούτε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η έλευση του αγαπημένου της εξέδρας λοιπόν, αφ’ ενός λειτουργεί πυροσβεστικά στην παρούσα φάση και κατ’ επέκταση δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις της ομάδας (αλλά ακόμα και των παικτών, ιδιαίτερα αυτών που είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Ισπανό τεχνικό).

Το άλλο θετικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να «ψήσει» τον Βαλβέρντε ο Βαγγέλης Μαρινάκης (μέσα σε λίγες ώρες όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης προσπαθούσε όλο το καλοκαίρι…) αποτελεί εγγύηση ότι θα ικανοποιήσει την επιθυμία του για ενίσχυση της ομάδας στις θέσεις που πονάει (τερματοφύλακας, σέντερ φορ περιοχής, αμυντικός μέσος).

Από εκεί και πέρα το έργο του Ισπανού κάθε άλλο παρά εύκολο είναι και να θυμίσουμε ότι στατιστικά οι επιστροφές σπάνια είναι άμεσα επιτυχημένες (ο Μπάγιεβιτς αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα).

Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, είχε περάσει τη δική του φιλοσοφία και το καλό είναι ότι μπορεί να δουλέψει απερίσπαστα, ακόμα και μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Δεν προλαβαίνει να πάθει στραπάτσο στην Ευρώπη, τύπου Ανόρθωση, άρα έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει για το πρωτάθλημα, κόντρα όμως σε έναν έτοιμο (από πλευράς κορμού) αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός που έχει και την ψυχολογία στα ύψη.

Όμως και μόνο ότι μετά από κάθε παιχνίδι δεν θα ακούγονται οι γκρίνιες που θα ακούγονταν (χρεώνοντάς του ακόμα και πράγματα που δεν θα έφταιγε) με τον Λίνεν είναι κέρδος.

Από την άλλη πλευρά ο Βαλβέρντε αυτή τη φορά, όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει καμιά δικαιολογία και πολύ δύσκολα θα μπορεί να αφήσει αιχμές ότι δεν τον κάλυψε η διοίκηση στις απαιτήσεις του. Συνεπώς το στοίχημα να επαναφέρει άμεσα τον Ολυμπιακό στην κορυφή είναι μια από τις δύσκολες προκλήσεις της καριέρας του.

Υ.Γ. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, πολύ δύσκολα (έως απίθανο) θα ξεπεραστεί στο μέλλον από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο και είναι με διαφορά ο πιο επιτυχημένος ηγέτης όλων των εποχών για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο για τους τίτλους, αλλά το εξίσου για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου, το «Καραϊσκάκης» την εξόφληση των χρεών, την έλευση μεγάλων αστέρων του παγκοσμίου πόδοσφαίρου και πολλά άλλα. Απλά ο υπέρμετρος (κάποιες φορές) εγωισμός του ήταν αυτός που δεν του επέτρεψε να αποχωρήσει θριαμβευτής τόσο από το μπάσκετ όσο και από το ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ