OPINIONS

Κα-κά-κάθαρση!

Κα-κά-κάθαρση!
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Λαμπίρης γράφει για την πολιτική απόφαση της ΕΕΑ να ρίξει στην Δ' Εθνική τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα

- Αποδόθηκε δικαιοσύνη.

- Επιτέλους ικανοποιήθηκε το κοινό αίσθημα.

- Μπράβο υπάρχει κράτος.

Κλασσικές ατάκες που ακούς από το απόγευμα μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Λες και το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν αυτές οι δύο επαρχιακές πόλεις, όπως παλαιότερα ήταν ο Ηρακλής.

Η αδυναμία (εν γνώσει του) του ελληνικού κράτους να συλλάβει εδώ και χρόνια τον Μάκη Ψωμιάδη και όλους τους ομοϊδεάτες του, ακόμα και τη στιγμή που προκαλούσαν το κοινό αίσθημα επανειλημμένα, είναι γνωστή και προκαλεί την νοημοσύνη μας.

Η γνωμάτευση της ΕΕΑ, που για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση, θα είχε βαρύνουσα σημασία, αν η συγκεκριμένη επιτροπή είχε δώσει σημάδια επαγγελματικής συμπεριφοράς από τότε που συστήθηκε.

Αντίθετα τόσα χρόνια συντηρούσε και επέτρεπε σε πιο ιστορικές ομάδες από την Καβάλα και το Βόλο να συμμετέχουν ακόμα και με (ουσιαστικά) άδειους φακέλους στα κορυφαία πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Οι αφελείς (δυστυχώς και άνθρωποι μέσα από το χώρο) φέρνουν ως παράδειγμα προς μίμηση την αυστηρότητα της ΟΥΕΦΑ, η οποία μόλις χθες υπό την απειλή της ένστασης της Αρσεναλ για τις δύο αγωνιστικές στον Αρσέν Βενγκέρ, επιτρέπει στον Αλσατό προπονητή να κάτσει στον πάγκο στον κρίσιμο επαναληπτικό με την Ουντινέζε για την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους με την αστεία δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνει να εκδικαστεί η ένσταση. Και μετά βλέπουμε.

Όπως την περίοδο 2006-07, όπου ενώ στην Ιταλία η Μίλαν είχε τιμωρηθεί πρωτόδικά με υποβιβασμό και στη συνέχεια με αφαίρεση πολλών βαθμών για το σκάνδαλο «Καλτσιόπολις» η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν την απέκλεισε από το Τσάμπιονς Λίγκ το οποίο και κατέκτησε τον Μαϊο του 2007 στην Αθήνα !

Για να είμαστε ξεκάθαροι, σαφώς και επιθυμούμε την κάθαρση, αλλά αυτή δεν μπορεί κάθε φορά να ξεκινάει από τον Ηρακλή, τα Γιάννενα, τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.

Και άλλες ομάδες έχουν πιαστεί στα πράσα για δωροδοκία (την πλήρωσε μόνο ο Ηρακλής το 1980), και άλλες ομάδες χρωστάνε και της μιχαλούς (μόνο τα Γιάννενα έπεσαν από την α’ εθνική λόγω χρεών) και άλλες ομάδες είχαν προέδρους σαν τον Μπέο και τον Ψωμιάδη.

Ναι συμφωνούμε να γίνει επιτέλους η αρχή, αλλά δεν είναι δυνατόν κάθε φορά αυτό να συμβαίνει με τους μικρομεσαίους. Ας πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι, όχι να την πληρώνει μια ολόκληρη πόλη και η ομάδα της.

Αλλά που να τολμήσει κάποιος πολιτικός να υποβιβάσει ή να αποβάλλει από το πρωτάθλημα μια ομάδα του ΠΟΚ, ή τον ΠΑΟΚ και τον Αρη από τη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα θυμίζει λίγο την έκτακτη εισφορά, που και πάλι ως συνήθως θα την πληρώσει ο απλός λαός, την ώρα που το κράτος αδυνατεί να πατάξει (και να εισπράξει) τη βεβαιωμένη φοροδιαφυγή των μεγαλοκαρχαριών αυτής της χώρας, που ήδη έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Υ.Γ. Με όποιες ομάδες και να ξεκινήσει πλέον το πρωτάθλημα θα έχει ήδη υποστεί αλλοίωση. Διότι αυτές που θα συμπληρώσουν τις κενές θέσεις θα έχουν κάνει προετοιμασία (και μεταγραφές) για τη Β’ εθνική και δεν θα ξεκινάνε επί ίσοις όροις με τις υπόλοιπες. Όσο δε για τον φουκαρά τον ΟΦΗ, που μέχρι πριν λίγες μέρες έπαιζε μπαράζ, δεν πρόλαβε να κάνει ούτε καν προετοιμασία…

Υ.Γ. 1: Με την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων από το Βόλο και τη Λάρισα και τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου, ειλικρινά δεν θα ήθελα με τίποτε να είμαι στη θέση των βουλευτών Μαγνησίας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ