OPINIONS

Εθνική ενότητα με άστρο αλά…Ρεχάγκελ

Εθνική ενότητα με άστρο αλά…Ρεχάγκελ
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Λαμπίρης γράφει για τη αγχωτική νίκη της Ελλάδας απέναντι στη Μάλτα, την... ενότητα των παικτών που δεν θυμίζει σε τίποτα το εγχώριο πρωτάθλημα και το "άστρο" του Ρεχάγκελ που λάμπει ακόμη πάνω από τον Φερνάντο Σάντος.

Πρίν από έναν και πλέον μήνα ο Σωτήρης Νίνης με τους συμπαίκτες του έψαχναν έξαλλοι τον Βασίλη Τοροσίδη στα αποδυτήρια του “Καραϊσκάκης” για να του ζητήσουν τον λόγο για την συμπεριφορά του προς τον Λέτο.

Τώρα στο “Τα Κάλι” της Βαλέτα ο Νίνης μετά τη λήξη του συγκλονιστικού αγώνα με τη Μάλτα έψαχνε τον συμπαίκτη του στην εθνική για να τον αγκαλιάσει και να τον συγχαρεί για το γκολ πρωτιάς στο 94ο λεπτό!

Αυτό είναι το μήνυμα ενότητας που περνά η εθνική ομάδα και ευτυχώς αποφεύχθηκε το έγκλημα (το είπε άλλωστε ξεκάθαρα χθες στο SPORT24.gr ο Μίμης Δομάζος) που υπήρξε μόνο ως σκέψη σε ιθύνοντες του Παναθηναϊκού να απέχουν οι παίκτες του “τριφυλλιού” από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για το γεγονός ότι η ομάδα αδικήθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα για τον Τοροσίδη, που από εκείνο το ντέρμπι είχε “χαθεί” (ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά λόγω της τιμωρίας του) αυτό το παιχνίδι ήρθε σαν λύτρωση με τον Φερνάντο Σάντος να αισθάνεται δικαιωμένος που τον κράτησε μέχρι το τέλος στο γήπεδο, αν και ήταν φανερά επηρεασμένος απο την αγωνιστική αποχή του.

Κατά τα άλλα η παράδοση συνεχίστηκε που θέλει την εθνική μας ομάδα (όλων των εποχών) να φτύνει αίμα στη Βαλέτα, αλλά να σημειώνει συνήθως ένα γκολ σε προχωρημένη ώρα. Βέβαια στο 94ο λεπτό δεν είχε ξαναβάλει και σαφώς η Μάλτα δικαιούτω την ισοπαλία.

Όχι βάση μόνο της δικής της απόδοσης, αλλά κυρίως της δικής μας που πετάξαμε χωρίς λόγο (σε ένα νησί που ξέρουμε ότι πάντα περνάμε δύσκολα) ένα ολόκληρο ημίχρονο, και ουσιαστικά παίξαμε μπάλα για 20 λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Η “θυσία” του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (για να σώσει μια εξαιρετικά επικίνδυνη αντεπίθεση) με την άδικη κόκκινη κάρτα στο 84ο λεπτό, λειτούργησε ως…ξυπνητήρι για τους υπόλοιπους διεθνείς μας που έστω στο τελευταίο δεκάλεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) ανέβασε ρυθμούς, πίεσε περισσότερο και ευτύχησε να της χαμογελάσει η θεά τύχη.

Ελέγχεται ως ανακριβής η πληροφορία ότι μόλις μπήκε το γκολ του Τοροσίδη πολλοί κοίταξαν στον πάγκο για να δουν αν κάθεται ο Οτο Ρεχάγκελ !

Ναι ο Σάντος είχε χθες άστρο, αλλά χαλάλι του, αφού έστω και στο δεύτερο μέρος ανακάτεψε την τράπουλα, έβαλε τον Μήτρογλου, ανέβασε την ομάδα πιο ψηλά και είδε τελικά να παίρνουμε την πρωτιά του ομίλου κυριολεκτικά στις καθυστερήσεις (καθώς και η Γεωργία επικράτησε στο φινάλε της Κροατίας)

Οφείλει όμως να βρει άμεσα λύση στο σκοράρισμα, καθώς επί ημερών του, η εθνική σκοράρει με το…σταγονόμετρο

Η εμφάνιση (που στο φινάλε των προκριματικών δεν θυμάται κανείς) ήταν αποκαρδιωτική ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος και μετά άρχισε να λειτουργεί και το άγχος. Ομως τέλος καλό, όλα καλά. Το θέμα είναι το “δώρο” όπως είπαν πολλοί της Γεωργίας να μην…μετατραπεί σε εφιάλτη. Καθώς πλέον οι διεκδικητές των δύο θέσεων είναι τουλάχιστον τρεις και είναι στο χέρι μας, να μην κινδυνέψουμε. Αρκεί να μην ξαναπαίξουμε όπως με τη Μάλτα !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ