OPINIONS

Ζήτημα ενέργειας και όπλων

Ζήτημα ενέργειας και όπλων
New Image

Δεν είναι η πρώτη φορά που στους τελικούς, αλλάζει τελείως πρόσωπο και μεταμορφώνεται. Κι εδώ που τα λέμε για τον Ολυμπιακό ήταν (κατά μία έννοια) εύκολο. Χειρότερα από την Τετάρτη, δεν θα μπορούσε να παίξει! Οπότε η αναγέννησή του, η ενέργεια και το πείσμα που έβγαλε μέσα στο παρκέ, ήταν εντός λογικής, ειδικά όταν μιλάμε για πλέι-οφ και τελικούς.

Ωστόσο, ο αγώνας για τους Πειραιώτες δεν ήταν καθόλου εύκολος, επειδή ακριβώς προερχόταν από ένα πολύ άσχημο βράδυ και γενικώς η ατμόσφαιρα κάθε άλλο παρά ευχάριστη ήταν στο ΣΕΦ.

Το κυρίαρχο ζητούμενο, όμως, για τον Ολυμπιακό ήταν η ομαδική αντίδραση. Κι αυτό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το κατάφερε. Οπότε εκτός από το 1-1 πέτυχε και κάτι ακόμη. Να ξαναγίνει ομάδα, που διεκδικεί τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός, βεβαίως, δεν “έχασε” μια μεγάλη ευκαιρία. Παρά την ισοφάριση, ξέρει ότι κρατάει ακόμη τον έλεγχο της σειράς και το πλεονέκτημα έδρας, άρα δεν έχει παρά να αφεθεί στην “σιγουριά” του ΟΑΚΑ και να κρατήσει το προβάδισμα και μετά την Τετάρτη.

Αν κάτι, πάντως, πρέπει να προβληματίσει τον Ομπράντοβιτς είναι η καθίζηση της ομάδας του στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν δηλαδή ο Ολυμπιακός άρχισε να βγάζει τα βαριά χαρτιά του μέσα στο παρκέ, καθώς εκτός του αφηνιασμένου Νίκολα Πέκοβιτς, κανείς άλλος δεν φαινόταν να ακολουθεί τον ρυθμό του αγώνα.

Ο Σπανούλης άφαντος, ο Διαμαντίδης “λίγα πράγματα”, ο Νίκολας εκνευριστικά άστοχος (άργησε να πάρει μπρος), ο Μπατίστ το ίδιο και οι Τέπιτς-Γιασικεβίτσιους που είχαν βοηθήσει στο πρώτο ημίχρονο, κάθονταν στον πάγκο.

Κι αν στον πρώτο τελικό, το ματς έκρινε η απόδοση από τα “τεσσάρια” του Παναθηναϊκού, στο ΣΕΦ συνέβη το αντίθετο. Φώτσης και Τσαρτσαρής, που την Τετάρτη είχαν πετύχει 25π, αυτή τη φορά έμειναν στο μηδέν. Στον αντίποδα, ο Κλέιζα είχε στήσει πάρτι, ειδικά στην τρίτη περίοδο και μαζί με τον Μαυροκεφαλίδη είχαν συνολικά 22π. Από το “μηδέν” των αντιπάλων τους, υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Αλλά δεν ήταν μόνο ο Κλέιζα. Ο Ολυμπιακός είχε όπλα. Ο Μπουρούσης διεκδικεί τον τίτλο του MVP, έβγαλε τεράστιο πάθος και ήταν καθοριστικός. Σάμπως, όμως, ο Τσίλντρες (παρά τις 0/5βολές) ή ο Τεόντοσιτς πήγαν πίσω; Ή δεν ήταν καθοριστικά τα τρίποντα του Παπαλουκά (πήρε το αίμα του πίσω για τα δικά του λάθη) και η άμυνα του Σκούνι Πεν;

Α, επίσης ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά δεν ήταν δυνατό να χάσει … όλα τα τρίποντα που σούταρε. Όπως, όμως, κι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί, την Τετάρτη, στον τρίτο τελικό να έχει τόσο σημαντική έλλειψη ενέργειας.

Όρεξη να’ χετε για ακόμη περισσότερα επεισόδια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ