OPINIONS

Το τρικ των κόουτς, ο Μιχάλης και ο Ιλιέφσκι

Το τρικ των κόουτς, ο Μιχάλης και ο Ιλιέφσκι

Ο Γιάννης Φιλέρης αποκαλύπτει το "τρικ" που επιστράτευσαν οι προπονητές της Εθνικής εν όψει Φινλανδίας, γράφει για τον ηρωικό "πελαργό" που βρίσκεται στο Αλίτους και βιντεοσκοπεί δηλώσεις του Ιλιέφσκι

Χρειάζεται ...ειδική προετοιμασία και βίντεο-αναλύσεις, ώστε η Εθνική Ελλάδας να αντιμετωπίσει την Φινλανδία;

Φαινομενικά όχι. Σε ένα Ευρωμπάσκετ, όμως, που τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όχι μόνο χρειάζεται, αλλά καμιά φορά πρέπει να επιστρατεύονται και ορισμένα τρικ.

Τρικ σαν αυτό, που σκαρφίστηκαν οι προπονητές της Εθνικής, την Πέμπτη το πρωί, μετά το πρωινό της ελληνικής ομάδας στο ξενοδοχείο των ομάδων, που βρίσκεται μέσα στο ...δάσος, πενήντα χιλιόμετρα μακριά από το Αλίτους.

Τι έκαναν; Πήραν τους παίκτες από την αίθουσα του πρωινού και τους πήγαν αιφνιδιαστικά σε εκείνη του βίντεο.

Κι εκεί, έβαλαν να παίξει το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα της Φινλανδίας εναντίον της Κροατίας. Χωρίς μοντάζ, όπως συνηθίζεται στην "κατασκοπεία" του αντιπάλου, απλά για να καταλάβουν οι παίκτες σε τι ρυθμό παίζουν οι Φινλανδοί.

Πώς, δηλαδή, τρέχουν και εκδηλώνουν επιθέσεις στα 10 δευτερόλεπτα. Η κίνηση έπιασε τόπο. Η ελληνική ομάδα μπήκε στο γήπεδο προετοιμασμένη, να εξουδετερώσει από νωρίς το περίεργο ...φινλανδικό στυλ και τα κατάφερε μια χαρά.

Ξεκίνησε πιέζοντας, πέρασε με 6-0, έκανε ένα ακόμη ανάλογο σερί και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε ποτέ. Γι αυτό και ο Ζούρος έδινε συγχαρητήρια σε όλους. Η προετοιμασία της ομάδας ήταν άψογη και όλα πήγαν όπως είχαν προγραμματιστεί.

Ακόμη, βέβαια, δεν έχουμε δει όλες τις δυνατότητες της Εθνικής Ομάδας. Ίσως γιατί σε αυτά τα δυο πρώτα παιχνίδια, ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη.

Μη πεις κόουτς, μη πεις

Να μου πείτε στα ...επόμενα τι θα θέλει; Την ήττα; Δεν γίνεται. Ο Ζούρος, από τη φύση του ανήσυχος, θέλει να προετοιμάσει και τη παραμικρή λεπτομέρεια. Γι αυτό όταν ρωτήθηκε για το ματς του Σαββάτου, ντρίπλαρε τον δημοσιογράφο: "Είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς. Δεν πρόκειται, πάντως, να μιλήσω για τακτική".

Ο Έλληνας προπονητής παρακάλεσε και τον Χένρικ Ντέντμαν να μη πει ...τιποτε περισσότερο για την ελληνική ομάδα. Ο ίδιος ο Φινλανδός προπονητής είχε δώσει την εξήγησή του, λίγο νωρίτερα όταν παραδέχθηκε: "Δεν θέλω να πω, γιατί όταν λέω μια καλή κουβέντα την άλλη μέρα η ομάδα που κολακεύω χάνει".

Ο Ζούρος χαμογέλασε και τον παρότρυνε: " Οκέι κόουτς, μη πεις τίποτε".

Και να' λεγε πάντως κάτι, η Ελλάδα δεν παίζει την Παρασκευή, αλλά το Σάββατο. Απέναντί της θα βρει την ομάδα της ΠΓΔΜ, με τον Μπο Μακάλεμπ να θυμίζει ...σπρίντερ όταν τρέχει μέσα στο γήπεδο και τους υπόλοιπους να πανηγυρίζουν σα παιδιά την μεγάλη νίκη επί της Κροατίας.

Ο Μιχάλης εναντίον όλων!

Το τρικ των κόουτς, ο Μιχάλης και ο Ιλιέφσκι

Πιο ...τρελοί και οι 100 Σκοπιανοί, που έχουν έρθει στο Αλίτους και ετοιμάζονται για τη "μάχη" του Σαββάτου. Η μάχη με τον μοναδικό "πελαργό" που έχει ταξιδέψει στη Λιθουανία φέτος (ας όψεται η κρίση) Μιχάλη, είναι άνιση. Παρόλα αυτά ο "δικός" μας θέλει να χαμογελάσει στο τέλος.

Το τρικ των κόουτς, ο Μιχάλης και ο Ιλιέφσκι

Όπως θέλει να χαμογελάσει και η οικογένεια Ζήση, με την μαμά Φανή και τον νεογέννητο μπόμπιρα να έρχονται στο γήπεδο, για να δουν τον μπαμπά να παίζει (και παίζει πολύ καλά, μάλιστα).

Το τρικ των κόουτς, ο Μιχάλης και ο Ιλιέφσκι

Ο νεαρός, πάντως, μάλλον απολαμβάνει τον ύπνο στο καροτσάκι του, αφήνοντας την μαμά να βλέπει το ματς με την ησυχία και την αγωνία της.

Η αυτοπεποίθηση του Ιλιέφσκι

Πόσο δύσκολο είναι το ματς του Σαββάτου; Πάλι τα ίδια θα λέμε; Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Οι Σκοπιανοί μπορεί να μην είναι κάτι το τρομερό, έχουν όμως αρκετά στοιχεία που τους κάνουν επικίνδυνους στο παρκέ. Αν είχαν νικήσει το Μαυροβούνιο από το οποίο έχασαν στην παράταση τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο καλά γι αυτούς.

Ο Βλάντο Ιλιέφσκι πάντως ενθουσιάστηκε από τη νίκη: " Ναι, ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση.Κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσαμε να ανακάμψουμε μετά από μια τέτοια ήττα και να επιστρέψουμε νικώντας την Κροατία" σχολίασε καθώς η ΠΓΔΜ είχε μόλις νικήσει για πρώτη φορά τους Κροάτες σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ.

Και η Ελλάδα; Ο Ιλιέφσκι τονίζει : "Είναι σπουδαία παρά τις απουσίες της. Έχουμε όμως αυτοπεποίθηση, πλέον, και θα την κοιτάξουμε στα μάτια. Θα δούμε. Πάμε αγώνα με τον αγώνα".

Δείτε και το βίντεο με τις δηλώσεις του Βλάντο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ