ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ματίας Λεσόρ ένας σέντερ δυναμίτης και... οργανωτής εξέδρας

Ματίας Λεσόρ ένας σέντερ δυναμίτης και... οργανωτής εξέδρας
BUDUCNOST VOLI / FILIP ROGANOVIC / ABA LEAGUE

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Ματίας Λεσόρ και ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τον εκρηκτικό Γάλλο, που έκανε θραύση φέτος με την Παρτίζαν και λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος από το κοινό της Σταρκ Αρένα...

Τον περιτριγύριζε αρκετό καιρό τον Ματίας Λεσόρ ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι είχαν οριοθετήσει στο πρόσωπο του Γάλλου, δυναμικού σέντερ, τον πρώτο τους στόχο για τη θέση "5". Κι αν ο Βιλντόσα, όπως γράφαμε, είναι ένας σόουμαν, που ξεσηκώνει την εξέδρα, ο γεννημένος στη Μαρτινίκα, Λεσόρ μπορεί να την απογειώσει.

Όχι μόνο γιατί πάνω στο παρκέ είναι πολύ θεαματικός, καρφώνει με μανία, πηδάει πολύ ψηλά και γενικά είναι παίκτης του αέρα, αλλά επειδή είναι ικανός να πάρει μια ντουντούκα και να τραγουδάει με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού τα συνθήματα της ομάδας του!

Το έκανε στην Σταρκ Αρένα μετά τις μεγάλες φετινές νίκες της Παρτίζαν, όταν γινόταν ένα με τους φανατικούς "γκρόμπαρι" που είχαν ένα λόγο περισσότερο να τον αποθεώσουν.

Η αλήθεια είναι ότι και ο Λεσόρ την είχε καταβρεί στο Βελιγράδι. Από τον Δεκέμβριο του 2021 όταν μετακόμισε από το Τελ Αβίβ, όπου είχε υπογράψει δίμηνο συμβόλαιο με την Μακάμπι, ήταν σα να έβρισκε ξαφνικά τον μπασκετικό του παράδεισο.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε στο πρόσωπο του ένα ιδανικό -για τα δεδομένα του Eurocup- σέντερ, που διψούσε να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Η περιήγηση του ανά την Ευρώπη είχε ξεκινήσει το 2017, όταν μετά τη Σαλόν και τη Ναντέρ (πήρε το Κύπελλο Γαλλίας) υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα, δείχνοντας ότι αν επεξεργαζόταν περισσότερο τα τεράστια φυσικά προσόντα θα έκανε σπουδαία καριέρα.

Ο Γάλλος είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον Αστέρα, δεν έμελλε ωστόσο να στεριώσει στους "ερυθρόλευκους". Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε "έγιναν λάθος χειρισμοί και έφυγα νωρίς". Η πορεία του στην Μπάγερν έμοιαζε με πισωγύρισμα, η Μακάμπι δεν τον κράτησε περισσότερο από δυο μήνες και η πρόταση της Παρτίζαν τον βρήκε σαν έτοιμο από καιρό.

"Στην Παρτίζαν βρήκα όσα μου έλειπαν όλα αυτά τα χρόνια. Με πίστεψε ο προπονητής, με εμπιστεύτηκαν και οι συμπαίκτες μου. Η χημεία που βρήκαμε ήταν καταπληκτική κι εγώ απολάμβανα κάθε φορά που ήμουν στο γήπεδο με την ομάδα...." έχει δηλώσει για την δεύτερη θητεία του στο Βελιγράδι, η οποία ήταν απείρως καλύτερη από την πρώτη.

Το κοινό της Παρτίζαν είδε ένα παθιασμένο σέντερ που δεν δείλιαζε να τα βάζει με τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης, ειδικά φέτος που η ομάδα βρέθηκε στην Ευρωλίγκα. Κι εκεί απέναντι στους καλύτερους, ο Λεσόρ πήρε πολύ καλό βαθμό. Ο κόσμος τον λάτρεψε κι αυτός το ίδιο.

Ακόμα κι όταν ένα ζευγάρι, μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα, τον κάλεσε να είναι κουμπάρος στο γάμο του, δεν αρνήθηκε και πραγματοποίησε την επιθυμία γαμπρού και νύφης.

Ο γάμος -όπως αναμενόταν- δονήθηκε από τα συνθήματα της Παρτίζαν!

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ο ψηλός ήταν ένα με την ομάδα και έγινε μέσα σε δυο χρόνια είδωλο για όλους τους οπαδούς...

Μεγάλη βελτίωση, τεράστια ενέργεια

Ο Ομπράντοβιτς ξέρει να βελτιώνει τους παίκτες που επιλέγει. Το έκανε στον Παναθηναϊκό, δεν θα μπορούσε να μην το επαναλάβει και με την Παρτίζαν. Ο Λεσόρ από ένας δυναμικός και αθλητικός ψηλός, έγινε σιγά-σιγά ένας σπουδαίος σέντερ, που τελείωνε τα πικ εν ρολ, προστάτευε καλά το καλάθι και έβγαζε τεράστια ενέργεια πάνω στο παρκέ.

Η φετινή σεζόν ήταν εντυπωσιακή από κάθε άποψη. Ο Λεσόρ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague και ήταν υποψήφιος MVP. Για την ακρίβεια ήταν δεύτερος σε αξιολόγηση (μ.ο 19.1β) πίσω από τον Σάσα Βεζένκοβ. Στη διάρκεια της χρονιάς μάλιστα ο άσος του Ολυμπιακού είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τις επιδόσεις του Λεσόρ τονίζοντας: "Είναι πολύ βελτιωμένος, αλλά και σταθερός στις επιδόσεις του. Σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους, πλέον, ψηλούς στην EuroLeague"

Ο Λεσόρ δεν φοβήθηκε κανέναν στη διάρκεια της χρονιάς. Ούτε κι αυτόν ακόμα τον Γουόλτερ Ταβάρες με τον οποίο έδωσε και μεγάλες μάχες στα δραματικά πλέι-οφ, Ρεάλ-Παρτίζαν. Ήταν πρωταγωνιστής και στον περίφημο καυγά στο τέλος του πρώτου αγώνα (τιμωρήθηκε κιόλας) ενώ είχε και ένα επεισόδιο με τον Πετρούσεβ στο ντέρμπι με τον Αστέρα.

Γενικά είναι πολύ εκρηκτικός με η χωρίς την μπάλα. Αναδείχθηκε κορυφαίος ριμπάουντερ της λίγκας (μ.ο 7.1ρ) με έφεση στα επιθετικά και χωρίς αμφιβολία ήταν μια από τις ατραξιόν της φετινής διοργάνωσης...

Κάτι που δεν είχε ο Παναθηναϊκός

Μετά τον Βιλντόσα, ο Λεσόρ είναι ο δεύτερος παίκτης πρώτης γραμμής που υπογράφει ο φετινός Παναθηναϊκός. Εντάξει, μπορεί η πραγματικά μεγάλη σεζόν που έχει στην EuroLeague να είναι μόνο η φετινή, στους "πράσινους", ωστόσο, μπαίνει ένας ψηλός που δεν υπήρχε, τουλάχιστον, την τελευταία διετία.

Ο Λεσόρ είναι δυναμίτης. Μπορεί και τελειώνει πικ εν ρολ, αλλά και να βάλει πλάτη στο καλάθι καθώς έχει βελτιώσει αρκετά το footwork, πάει με δύναμη στα ριμπάουντ -ειδικά στα επιθετικά- και έχει καλές αντιδράσεις στην άμυνα. Του λείπει σίγουρα το σουτ, αλλά αυτή την αδυναμία την καλύπτει με τα πολύ μεγάλα αθλητικά του προσόντα και πολύ περισσότερο με το πάθος που ξεχειλίζει από τη φανέλα του.

Φυσικά δεν μπορεί να βγάλει τη χρονιά μόνος του στο "5", στον Παναθηναϊκό το γνωρίζουν καλά. Ήδη έχει αποκτηθεί και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, άρα μένει να να μάθουμε αν θα παραμείνει ή όχι ο Γιώργος Παπαγιάννης για να έχουμε και μια ολοκληρωμένη εικόνα της "πράσινης" φροντ-λάιν, στην οποία ο 27χρονος Γάλλος δίνει άλλο αέρα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ