OPINIONS

Κι είμαστε ακόμη ... πολιτισμένοι

Κι είμαστε ακόμη ... πολιτισμένοι
INTIME SPORTS

Καμιά φορά, ακόμη και τα αυτονόητα, όπως το χειροκρότημα στον Λυμπερόπουλο είναι αναγκαία. Ειδικά σε μια μέρα όπου έπεσε ξεκατίνιασμα αλλά και ένας ακόμη διαιτητής δεχόταν επίθεση εκτός γηπέδου

Το χειροκρότημα που εισέπραξε ο Νίκος Λυμπερόπουλος από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού όταν ο Χιμένεθ τον απέσυρε από το ματς, έχοντας, ήδη, σκοράρει δυο φορές κατά των "πρασίνων" έφτανε και περίσσευε για να αναδειχθεί η εξαιρετική εμφάνισή του αλλά και η συμβολή του στο "καθαρό" 2-0 της ΑΕΚ, που τη φέρνει σε θέση ισχύος για την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου.

Λένε ότι οι αξίες αναγνωρίζονται. Ακόμη και στην Ελλάδα, όπου συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Κι όσοι τον χειροκρότησαν, αυτό, ακριβώς, έκαναν.

Στο ποδόσφαιρο, όπου οι παράγοντες ξεκατινιάζονται με επίσημες ανακοινώσεις είτε μέσω "κύκλων" και "τετραγώνων", όπου διαιτητές δέχονται μαφιόζικες επιθέσεις από "αγνώστους", όπου οι πρώην πρόεδροι μπουκάρουν με το έτσι θέλω στις δημοσιογραφικές καμπίνες διακόπτοντας τη μετάδοση, το χειροκρότημα στον Λύμπε, όσο κι αν μοιάζει αυτονόητο, είναι "κάτι".

Όχι τίποτε άλλο, αλλά τέτοιες εξαιρέσεις ευτυχώς δεν επιβεβαιώνουν τον κανόνα της ζούγκλας, που τελευταία, σε κάθε επίπεδο, φαντάζει ότι είναι η ελληνική κοινωνία.

Ο Λυμπερόπουλος που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη ώρα. Όταν η ΑΕΚ δηλαδή, έχοντας ξεπεράσει τη "χλιαρή" υπεροχή του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, όχι μόνο κυκλοφόρησε τη μπάλα, αλλά φαινόταν πως βγαίνοντας στους μεγάλους διαδρόμους τους οποίους άφηναν οι "πράσινοι", θα δημιουργούσε σίγουρα κινδύνους.

Ο Γιάχιτς σούταρε δυνατά. Κάτι μεταξύ σουτ και συρτής σέντρας, ο διεθνής άσος έβαλε το πόδι του και ο Καρνέζης που βρισκόταν, έτσι κι αλλιώς εκτός θέσης, είδε τη μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα του.

Η συνέχεια ήταν απλή. Όπως έπαιζε, πλέον, ο Παναθηναϊκός το πιο πιθανό ήταν να βάλει το δεύτερο γκολ η ΑΕΚ, παρά να ισοφαρίσουν οι "πράσινοι". Το φάουλ του Λυμπερόπουλου ήταν η απόδειξη. Ο Χιμένεθ που είχε στήσει καλά την ομάδα του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ήξερε ότι κρατούσε μια σημαντική νίκη στα χέρια του, που δίνει στην "Ένωση" τον αέρα της πρόκρισης.

Η τέταρτη νίκη, σε εκτός έδρας παιχνίδι, λέει πολλά για το πως ο Ισπανός κατάφερε να τιθασεύσει την ομάδα του και να τη βάλει όσο μπορεί περισσότερο στα δικά του καλούπια. Δεν ήταν και δεν είναι εύκολο, γιατί ένας προπονητής που έρχεται στα μέσα της χρονιάς δεν μπορεί να κριθεί. Μόνο βελτιώσεις και "ανακαινίσεις" μπορεί να κάνει!

Κι αυτό ισχύει για τον Ζεζουάλδο Φερέιρα, ο οποίος ακόμη κι αν έκανε λάθη στο συγκεκριμένο ματς δεν μπορεί να θεωρηθεί συνολικά υπεύθυνος για την εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού. Το δυστύχημα για τον Πορτογάλο, σε αντίθεση με τον Χιμένεθ, είναι ότι ο διαφαινόμενος αποκλεισμός του στο Κύπελλο, τον οδηγεί σε μονόδρομο. Να διεκδικήσει, δηλαδή, το πρωτάθλημα με μειωμένες πιθανότητες απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ