OPINIONS

Η Μπάμπεργκ τον έστειλε "γερμανικό"

Η Μπάμπεργκ τον έστειλε "γερμανικό"
INTIME SPORTS

Όλα τα λάθη μαζεμένα. Και μαζί οι άστοχες επιλογές, δείγμα έλλειψης καθαρού μυαλού. Επόμενο ήταν για τον Ολυμπιακο να υποχρεωθεί να "φυλάξει" γερμανικό νούμερο, με εντολή της Μπάμπεργκ!

Με 16 λάθη και 6/28 τρίποντα, ένα σωρό κακές επιλογές και έλλειψη καθαρού μυαλού, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε παρά να φύγει ηττημένος από τη Γερμανία. Η Μπάμπεργκ του έδωσε ένα πολύ καλό μάθημα από το οποίο καλείται να αντλήσει συμπεράσματα και, φυσικά, να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Δεν είναι, βεβαίως, δικαιολογία αλλά είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός πήγε στη Γερμανία, έχοντας ουσιαστικά να παίξει από την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν στην Ελλάδα, ουσιαστικά τον πήγαν πίσω. Είναι σίγουρο ότι ο Ίβκοβιτς θα ήθελε να έχει δώσει η ομάδα του δυο ματς (όπως ήταν βάσει προγράμματος) και όχι ένα κι αυτό με τον τρόπο που έγινε.

Αλλά είπαμε. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Κι ο πρώτος που το αναγνώρισε ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που δήλωσε μετά το ματς πως "δεν κοιμόμουν" γι αυτό το παιχνίδι. Η δήλωση μεταφράζεται και αντίστροφα: "Εγώ, ήξερα τους κινδύνους".

Οι παίκτες του όμως; Αν και θεωρητικά δεν θα είχαν πρόβλημα, απέδειξαν το ακριβώς αντίθετο. Χωρίς ενέργεια, χωρίς δημιουργία (μόλις 9 ασίστ) και χωρίς πάθος (λίγα φάουλ) έχασαν το ματς την ώρα που οι Γερμανοί δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από το να παίζουν ξύλο στην άμυνα και να δοκιμάζουν (με επιτυχία) να διασπούν την άμυνα των "ερυθρολεύκων".

Ο Κρις Φλέμινγκ ευτύχησε γρήγορα να δει αυτόν τον ... άτεχνο ψηλό (Πλέις) να χρεώνεται με φάουλ και παίζοντας με τον Χάινς μπροστά από τον Μπουρούση και τον Νεστέροβιτς, παρέσυρε τον Ολυμπιακό στους ρυθμούς της ομάδας του. Ίσως, ο Ίβκοβιτς θα έπρεπε να προσαρμόσει και το δικό του σχήμα σε αυτό το μοτίβο, μάλλον όμως πόνταρε στο ότι κάποια στιγμή, είτε ο Σπανούλης, είτε ο Τεόντοσιτς θα άρχισαν να δημιουργούν με τους ψηλούς της ομάδας του.

Ούτε ο ένας, όμως, ούτε ο άλλος τα κατάφεραν. Ο Σπανούλης μπλοκαρίστηκε από την υποδειγματική άμυνα των αντιπάλων του, ενώ ο Τεόντοσιτς εξωθήθηκε σε εξτρίμ ενέργειες και απονενοημένα σουτ τριών πόντων. Απέμεινε, μόνος του ο Παπαλουκάς, που προσπάθησε στις αρχές της τρίτης περιόδου να γυρίσει το ματς, αλλά δεν βρήκε συμπαράσταση.
Ήταν προφανές ότι ο Ολυμπιακός, όπως εύστοχα σημείωσε και ο Γιώργος Λιμνιάτης στον live σχολιασμό του στο Sport24.gr, έχασε το ματς από την επίθεσή του. Τόσο φτωχές επιλογές και όλες μάλιστα μαζεμένες κανείς δεν τις περίμενε.

Από την άλλη τα ερωτηματικά για τις θέσεις στο "4" (η απουσία του Μαυροκεφαλίδη ήταν σημαντική) και στο "3" (ελάχιστη η συνεισφορά Παπανικολάου και Κέσελ) εμφανίστηκαν και πάλι. Απαντήσεις ...προσεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ