OPINIONS

Δική τους είναι η αλήθεια;

Δική τους είναι η αλήθεια;

Ζαλισμένοι από τις αποκαλύψεις, ή μήπως από τις ...διαφορετικές αλήθειες. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος τα ψέματα; Και γιατί ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού είχε δίκιο

Δηλαδή, τι περιμένατε; Να "χυθεί άπλετο φως" όπως απαιτούσε η ΕΠΟ, με τη... γνωστή ανακοίνωση, που εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης;

Ή νομίζετε ότι θα μάθετε την αλήθεια για το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Και πότε τη μάθαμε, δηλαδή, για να τη μάθουμε τώρα

Ποια αλήθεια άλλωστε; Αλλιώς την παρουσιάζει ο Αλέξης Κούγιας, αλλιώς ο Αχιλλέας Μπέος. Κοινός παρονομαστής στις δυο συνεντεύξεις τύπου, που δόθηκαν ήταν ότι αμφότεροι αναφέρθηκαν στα παιδιά τους. Ο πρώτος θυμήθηκε τα γενέθλια του γιου του, ο δεύτερος τα πέντε (ζωή να' χουν) παιδιά που μεγαλώνει.

Μεταξύ μας, όλη η ιστορία όπως παρουσιάστηκε και εμφανίστηκε για ...παιδιά είναι. Μου θυμίζει, άλλωστε, το γνωστό τραγουδάκι που λέγαμε παλαιόθεν "σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο, μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο".

Από κανένα Κούγια και κανένα Μπέο δε θα μάθουμε την αλήθεια, ή τους κανονικούς πρωταγωνιστές, που ενδεχομένως να βρίσκονται από πίσω τους.

Η αλήθεια του κ.Κούγια

Ο πρώτος εμφάνισε ξαφνικά κασέτες (cd, για να χρησιμοποιήσουμε τα δικά του λεγόμενα) που όλως περιέργως του ταχυδρομήθηκαν ενώ ήδη είχαν βγει στον "αέρα" οι καταγγελίες του πρώην διεθνή διαιτητή Σωτήρη Βοριά που αφορούσαν τον Δαλούκα και την όποια "συμμετοχή" του στο παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακός.. Ο αποστολέας ήταν ανώνυμος, αλλά όπως ο ίδιος ο κ.Κούγιας είπε την Τετάρτη, ο πρώτος άνθρωπος που τις άκουσε μαζί του ήταν ο Νικόλας Πατέρας.

Γιατί απευθύνθηκε στον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού, δεν κατάφερε να δώσει έναν επαρκή όσο και πειστικό λόγο. Σήμερα, μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχει και τρίτη κασέτα, ενώ αποκάλυψε (;) πως συνομιλητής του Μπέου δεν είναι ο Πατέρας (όπως υποστηρίζει ο Μπέος) αλλά ένας δημοσιογράφος, τον οποίο όμως ο ίδιος δεν άκουσε με τα... αυτιά του, αλλά του είπαν περί ποίου πρόκειται.

Ίσως το πιο σημαντικό που είπε ο Κούγιας να ήταν άλλο. Ότι ζήτησε, δηλαδή, την άρση του επαγγελματικού απορρήτου ώστε να χρησιμοποιήσει κάποια πράγματα που του είχε εκμυστηρευτεί ο Δαλούκας όταν ήταν, ακόμη, δικηγόρος του. Κι όλα αυτά μετά την ανακοίνωση του διαιτητή που διέψευδε τα πάντα και κυρίως την συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μέχρι ο ΔΣΑ να δώσει την έγκρισή του, δεν θα μάθουμε λεπτομέρειες.

Η αλήθεια του κ.Μπέου

Ο Αχιλλέας Μπέος περνώντας στην αντεπίθεση το μόνο που παραδέχθηκε ήταν ότι είναι η δική του φωνή στο απόσπασμα που διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Επιτέθηκε με μανία στον Ν.Πατέρα, τον οποίο χαρακτήρισε "υποκλοπέα" αλλά δεν αρνήθηκε ότι μιλούσε συχνά μαζί του, λόγω των φιλικών σχέσεων που διατηρούσε όταν ο εφοπλιστής ήταν πρόεδρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το τι έλεγαν, βέβαια, σε αυτές τις συζητήσεις δεν μας το είπε.

Θα μου πείτε, με ένα φίλο σου μπορείς να σχολιάζεις τα πάντα. Από το φαγητό που μαγείρεψε η σύζυγος, μέχρι τις αμφισβητούμενες φάσεις κάθε αγωνιστικής. Τι μόνο ο Βαρούχας, ή ο Βασιλάκης θα έχουν αυτό το δικαίωμα;

Δεν είπε ακόμη αν ασχολήθηκε με το παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακού, που έγινε στο Τελ Αβίβ. Σε αυτό το θέμα δεν αναφέρθηκε καθόλου, διότι "δεν άκουσε ο ίδιος κάποια κασέτα". Προφανώς αν ακούσει τη φωνή του, θα δώσει μια ακόμη συνέντευξη Τύπου...

Δυο αλήθειες λοιπόν. Η μία εναντίον της άλλης. "Ο λόγος σου εναντίον του δικού σου" σε ένα κλασικό νομικό πρόβλημα. Να ασχοληθεί, λέει, η δικαιοσύνη. Να ασχοληθεί πράγματι. Με ποια στοιχεία όμως; Και ποιες καταγγελίες. Του Κούγια, ή του Μπέου; Ή μήπως να "μαγειρέψει" και τις δυο μαζί, φτιάχνοντας σούπα;

Από σενάρια άλλο τίποτε...

Όλες αυτές τις μέρες, όπως καταλαβαίνει κανείς, στα διάφορα δημοσιογραφικά Γραφεία έχουν κυκλοφορήσει όσα σενάρια μπορείτε να φανταστείτε. Αφού ο καθένας μπορεί να παρουσιάζει την αλήθεια όπως θέλει, γιατί να μην οργιάσει και η φαντασία των ρεπόρτερ, που μικροί είχαν όνειρο να γίνουν Μπερνστίν και Γούντγουορντ.

Προφανώς έχουν προθυμοποιηθεί και πολλά "βαθιά λαρύγγια" να δώσουν αληθινές ή μη πληροφορίες για να μας ...διαφωτίσουν, ή να μας συσκοτίσουν!

Μια σπουδαία άποψη, πάντως, για το τι ακριβώς "παίζεται" τις τελευταίες ημέρες θα μπορούσε να ήταν και αυτή:


Έτσι δε γίνεται δουλειά...

Και η αλήθεια; Κάποιοι είπαν ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται ποτέ τίποτε, όπως ας πούμε συνέβη στην Ιταλία πριν από 4 χρόνια, όταν κυριάρχησε το περίφημο σκάνδαλο Calciopoli, που είχε ως κατάληξη βαριές τιμωρίες σε ομάδες και πρόσωπα.

Μόνο, που εκεί δεν εμφανίστηκε κανένας Κούγιας και κανένας Μπέος. Η δουλειά έγινε από εισαγγελείς, που συνεργάστηκαν με την αστυνομία παγίδευσαν τηλέφωνα και ουσιαστικά έφεραν προ δεδικασμένων και τετελεσμένων με αποδείξεις και ονόματα όλων εμπλεκομένων.

Αν υπήρχε πράγματι πρόθεση από την Πολιτεία να ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα έπρεπε ήδη να έχει αναλάβει δράση. Θα πείτε, όλα τα έχουμε λύσει στην Ελλάδα, η κάθαρση στο ποδόσφαιρο μας έλειπε. Κι αυτό σωστό είναι, ωστόσο κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε και να ασχολούμαστε σοβαρά και όχι με την φαιδρότητα και την επιπολαιότητα των τελευταίων ημερών.

Εδώ , όμως, ο καθένας λέει (και γράφει) το μακρύ και το κοντό του και ο μόνος, που δεν καταλαβαίνει είναι ο αδαής και ανυποψίαστος φίλαθλος.








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ