OPINIONS

Φτιάξε τα προημιτελικά των ονείρων σας

Φτιάξε τα προημιτελικά των ονείρων σας

Με 8 ομάδες να έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και την κλήρωση να απέχει μόνο λίγες ώρες, η ποδοσφαιρική Ευρώπη φτιάχνει τα… δικά της ζευγάρια με γνώμονα τις συμπάθειες, τις αντιπάθειες και τα καλά ματς. Τα μπαλάκια είναι στη θέση τους και εσείς έχετε την δυνατότητα να τραβήξετε τους δικούς σας συνδυασμούς, στην κληρωτίδα του Sport24.gr.

Σαχτάρ, Μπαρτσελόνα, Τότεναμ, Σάλκε, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Τσέλσι και Ρεάλ είναι οι 8 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα την Παρασκευή (18/03) για τα ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League.

Η κλήρωση θα γίνει στο… σπίτι της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας, στις 13.00 και θα μπορέσετε να την παρακολουθήσετε LIVE από το Sport24.gr.

Το καλύτερο σε αυτή τη φάση του θεσμού είναι πως δεν υπάρχουν κλειδάριθμοι και όλα μπορούν να συμβούν. Η κάθε ομάδα μπορεί να κληρωθεί με οποιαδήποτε άλλη, ακόμη και από την ίδια χώρα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα θα γίνει και η κλήρωση για τις διασταυρώσεις στα ημιτελικά και τον τυπικά γηπεδούχο στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" στις 28 Μαΐου.

Στην 8άδα είναι τρεις ομάδες από την Αγγλία (Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Τότεναμ), δύο από την Ισπανία (Μπαρτσελόνα και Ρεάλ), μία από την Ουκρανία (Σαχτάρ Ντόνετσκ), μία από την Γερμανία (Σάλκε) και μία από την Ιταλία, η Ίντερ, η οποία είναι και πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι πρώτοι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 5-6 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 12-13 Απριλίου, ενώ οι πρώτοι ημιτελικοί στις 26-27 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 3-4 Μαΐου.

Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ

Τσέλσι

Τότεναμ

Μπαρτσελόνα

Ρεάλ

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Σάλκε

Ίντερ

Θα γίνει του.... clasico

Το γεγονός πως η κλήρωση είναι... ανοικτή μπορεί να δώσει ενδιαφέροντα ζευγάρια με το clasico της Ισπανίας να τραβάει τα βλέμματα, όπως επίσης κι ένα πιθανό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η κληρωτίδα βγάλει Ισπανικό ντέρμπι τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε 4 clasico σε δύο εβδομάδες!

Όπως είπαμε, οι πρώτοι προημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Απριλίου, ενώ οι επαναληπτικοί στις 12 και 13 του ίδιου μήνα. Την Κυριακή 17 Απριλίου η Ρεάλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα Ισπανίας ενώ τρεις ημέρες μετά θα κοντραριστούν στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, στη Βαλένθια.

Τα μυστικά της κληρωτίδας

Μπορεί οι περισσότεροι να θέλουν να δουν μεγάλα ντέρμπι όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά οι προπονητές σίγουρα εύχονται για το αντίθετο.

Ο Μουρίνιο έχει εκφράσει την επιθυμία να αποφύγει την Τσέλσι και την κάτοχο του τίτλου, Ίντερ. " Αν χρειαστεί ν αντιμετωπίσω αυτούς που κάποτε ήταν δικοί μου άνθρωποι φυσικά και θα το κάνω αλλά θέλω να το αποφύγω για την ώρα", δηλώνει ο "εκλεκτός".

Ακόμα και οι θεωρητικά αδύνατες ομάδες μπορούν να προκαλέσουν φόβο, όπως για παράδειγμα η Σαχτάρ που παραμένει αήττητη στην έδρα της από το 2008! Κανείς δεν θέλει να ταξιδέψει στο Ντόνετσκ και ειδικά η Μπαρτσελόνα που έχει κακή παράδοση με ομάδες από την πρώην Σοβιετική Ένωση (βλέπε Ρουμπίν Καζάν).

Ενδιαφέρον προκαλεί και η πιθανή επιστροφή του Ραούλ στο "Μπερναμπέου" με τη φανέλα της Σάλκε. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το "χρυσό παιδί" της Βασίλισσας θα αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία μεγάλωσε. Ο φίλος του, Ίκερ Κασίγιας, δηλώνει πως κάτι τέτοιο είναι νωρίς ακόμα να γίνει και θα ήταν καλύτερο να τον συναντήσει στο Γουέμπλεϊ.

Η... μπάλα σε σας

Όσο περνάνε οι ώρες τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν ενώ οι πρωταγωνιστές αρχίζουν να εκφράζουν τις προτιμήσεις τους ή τους... ανεπιθύμητους αντιπάλους.

Ήρθε λοιπόν οι ώρα να κάνουμε όλοι εμείς τις δικές μας προβλέψεις ή απλά να εκφράσουμε τις κρυφές μας επιθυμίες για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο (γραπτός) λόγος σε σας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ