ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάμες και Μπακαμπού το τελείωσαν νωρίς και μετά το μυαλό ήταν στο ντέρμπι της Λεωφόρου

Ο Μπακαμπού πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Λαμία
Ο Μπακαμπού πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμίας, με πρωταγωνιστές τους Χάμες Ροντρίγκες και Μπακαμπού, τους συνήθεις υπόπτους στη Super League.

Ο Χάμες Ροντρίγκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα έχει δύο γκολ (εναντίον του ΠΑΟΚ και της Λαμίας) και δύο ασίστ (κόντρα στον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό). Ο Μπακαμπού από τη μεριά του, μετράει τέσσερα τέρματα και μία ασίστ σε έξι αγώνες στη διοργάνωση.

Άρα, τι πιο λογικό για τους ερυθρόλευκους, οι δύο επιθετικοί να καθάριζαν και το παιχνίδι με τη Λαμία; Οι δύο ποδοσφαιριστές το έκαναν μέσα σε έξι λεπτά στο πρώτο μισάωρο του αγώνα και μετά οι ίδιοι και οι συμπαίκτες τους είχαν το μυαλό τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο Ολυμπιακός στο α' ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της Λαμίας, πέτυχε δύο τέρματα και από εκεί και πέρα όλα έγιναν πιο απλά για την πειραϊκή ομάδα.

Σε αυτό που αξίζει να σταθεί κανείς είναι ότι στο πρώτο γκολ η μπάλα πέρασε από τα πόδια των Παπασταθόπουλου, Ντόι, Άβιλα και Ίνμπομ Χουάνγκ ο οποίος έκανε την ασίστ στον Χάμες που σκόραρε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά.

Ήταν μία καλά οργανωμένη επίθεση, με συνεργασία αρκετών παικτών και ένα τέρμα απόρροια της ποιότητας του Κολομβιανού επιθετικού. Στο δεύτερο γκολ, η βαθιά μπάλα του Ντόι και η κίνηση του Μπακαμπού ο οποίος απέφυγε τον Αντέτζο ήταν το μισό γκολ πριν ο Κονγκολέζος σέντερ φορ πλασάρει τον Σαράνοφ.

Τα έξι σημεία της νίκης του Ολυμπιακού

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ και ο Ντόι που μοίρασαν τις ασίστ, μαζί με τους σκόρερ Χάμες και Μπακαμπού ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά αξίζει να σταθεί κανείς σε έξι ακόμη σημεία:

Πρώτον, στην πρώτη συμμετοχή του Σαμασέκου ως βασικός, ο οποίος ήταν καλός ανασταλτικά, με πολλά τρεξίματα και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό.

Δεύτερον, στο γεγογός ότι οι ερυθρόλευκοι για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος διατήρησαν το μηδέν στην άμυνα (Παναιτωλικός και Λαμία).

Τρίτον, στην πρώτη παρουσία του Μαρσέλο σε ρόλο αριστερού μπακ. Ο Βραζιλιάνος πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή στο 60ο λεπτό και είχε θετική εικόνα. Βοήθησε αρκετά επιθετικά, ενώ έδιωξε δύο φορές την μπάλα με τάκλιν στην άμυνα.

Αν ήταν πιο συγκεντρωμένος θα μπορούσε να είχε σκοράρει στην πάσα του Χάμες (73΄), αλλά το σουτ που έκανε πέρασε αρκετά άουτ. Μπήκε στο ματς σε ένα διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε σφραγίσει τη νίκη και δεν είχε μεγάλη πίεση στην άμυνα.

Τέταρτον, στην καλή απόδοση του Μπιέλ, ο οποίος θα μπορούσε να είχε σκοράρει για δεύτερο σερί ματς στο πρωτάθλημα, αλλά ο Σαράνοφ έδιωξε δύσκολα και εντυπωσιακά την μπάλα σε τρία καλά σουτ του Ισπανού επιθετικού.

Πέμπτον, στην καλή συνεργασία για ακόμη ένα παιχνίδι μεταξύ των Παπασταθόπουλου και Ντόι.

Έκτον, στο ότι για ακόμη έναν αγώνα ο Ολυμπιακός είχε απώλειες παικτών λόγω τραυματισμών. Ο Μπα έφυγε νωρίς από το παιχνίδι με διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική και ο Βαλμπουενά είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό δεξιά.

Οι βελτιώσεις που χρειάζεται ο Ολυμπιακός

Από εκεί και πέρα, οι ερυθρόλευκοι χρειάζεται να βελτιώσουν την πίεση κοντά στην αντίπαλη περιοχή, να αυξήσουν την ταχύτητα στις μεταβιβάσεις τους και να βρουν αυτοματισμούς στην επίθεση που θα τους επιτρέψουν να φτάνουν πιο εύκολα στο γκολ. Όλα αυτά, βέβαια, έχοντας πετύχει την κατάλληλη ισορροπία με την άμυνα.

Προς το παρόν, αυτό που προέχει για τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές είναι η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ώστε να μειωθεί η διαφορά από την κορυφή.

Όμως, ο Ισπανός τεχνικός και οι ερυθρόλευκοι έχουν να ασχοληθούν πρώτα, το επόμενο τετραήμερο, με τη Ναντ και πως ο Ολυμπιακός θα κλείσει καλά τις υποχρεώσεις του στο Europa League. Άλλωστε, ο Μίτσελ έχει έτοιμο στο μυαλό του τον Ολυμπιακό του πρωταθλήματος, σε σχέση με εκείνον της Ευρώπης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ