ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ψάχνει ακόμη ο Καρβαλιάλ, το πληρώνει ακριβά ο Ολυμπιακός

Το ψάχνει ακόμη ο Καρβαλιάλ, το πληρώνει ακριβά ο Ολυμπιακός
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει απωλέσει δώδεκα βαθμούς στους δύο μήνες παρουσίας του Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο της ομάδας, με τον έμπειρο τεχνικό να δείχνει πως ακόμη ψάχνεται. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ συμπλήρωσε δύο μήνες στον πάγκο του Ολυμπιακού. Σε αυτό το διάστημα ο απολογισμός των "ερυθρόλευκων" στο πρωτάθλημα είναι τέσσερις νίκες (1-0 τον Πανσερραϊκό, 3-2 την Κηφισιά, 2-1 τον Άρη, 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα), μία ισοπαλία (0-0 με τον Ατρόμητο) και τρεις ήττες (0-1 από τη Λαμία, 1-2 από την ΑΕΚ, 0-2 από τον Παναθηναϊκό).

Δηλαδή, η πειραϊκή ομάδα απώλεσε δώδεκα βαθμούς, ενώ ενδιάμεσα αποκλείστηκε από τους "πράσινους" στο Κύπελλο.

Ο Πορτογάλος προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία σε μια δύσκολη στιγμή για τον Ολυμπιακό, έχοντας το ελαφρυντικό ότι δεν έκανε ο ίδιος τον σχεδιασμό, ούτε την προετοιμασία της ομάδας, γι' αυτό και ζήτησε άμεσα αλλαγές.

Ο έμπειρος τεχνικός μετά από δύο μήνες στον ερυθρόλευκο πάγκο το ψάχνει ακόμη, αλλά η ουσία είναι ότι η πειραϊκή ομάδα το πληρώνει ακριβά. Δεν ευθύνεται εκείνος για τα λάθη του καλοκαιριού, όμως από την άλλη δεν υπάρχει και η αγωνιστική βελτίωση που ανέμεναν οι φίλοι της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός είχε προβληματική ανασταλτική λειτουργία τους πρώτους μήνες της σεζόν, αλλά πλέον έχει ζήτημα και στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Στα μεγάλα παιχνίδια συνεχίζονται τα λάθη στην άμυνα, ενώ την ίδια στιγμή τα γκολ στην επίθεση έρχονται με το σταγονόμετρο. Δηλαδή, το πρόβλημα πέρασε και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Και δέχεται γκολ από λάθη και δεν βάζει εύκολα.

Στα τρία πρόσφατα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα, οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν μόλις ένα τέρμα, με τον Αλεξανδρόπουλο. Δεν πήραν γκολ ούτε από τους σέντερ φορ, ούτε από τους εξτρέμ τους. Πώς θα κερδίσει ντέρμπι έτσι μία ομάδα, όταν σκοράρει με μεγάλη δυσκολία;

Αντίθετα, δέχτηκαν δύο γκολ από τους "πράσινους" τις τελευταίες ώρες στη Λεωφόρο, όπως δέχτηκαν άλλα δύο τέρματα από την ΑΕΚ στις αρχές του περασμένου μήνα στο Φάληρο.

Από εκεί και πέρα, ο Καρβαλιάλ έχοντας πλέον στα χέρια του τους παίκτες που ήθελε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και από τη στιγμή που βρίσκεται πια δύο μήνες στο Ρέντη, θα πρέπει να καταλήξει γρήγορα σε έναν κορμό, να μοιράσει ξεκάθαρους ρόλους και να δώσει αγωνιστική ταυτότητα στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1 στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ξεκίνησε με 4-3-3 στη Λεωφόρο και τελείωσε με 4-4-2 το ματς με τον Παναθηναϊκό. Επίσης, ο Ρίτσαρντς δεν είναι αριστερός εξτρέμ, ούτε ο Κίνι αριστερός μπακ, ανεξάρτητα αν έχουν κληθεί σε ειδικές περιπτώσεις να υπηρετήσουν τους συγκεκριμένους ρόλους.

Το μήνυμα που πέρασε ο Καρβαλιάλ στο εσωτερικό της ομάδας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με τις επιλογές του ήταν πως αυτό που τον ενδιέφερε πρώτα ο Ολυμπιακός να μην δεχτεί γκολ και δευτερευόντως αν θα πετύχαινε τέρμα στις αντεπιθέσεις.

Μόνο που αυτό δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, που είναι μαθημένος να επιβάλει εκείνος το παιχνίδι του, να κυριαρχεί και να κυνηγάει τη νίκη ανεξαρτήτου έδρας και αντιπάλου.

Το σχέδιο του Πορτογάλου προπονητή με τους δύο αριστερούς μπακ Ορτέγκα και Ρίτσαρντς (σε ρόλο εξτρέμ) δεν βγήκε, αφού ο Ολυμπιακός πληγώθηκε από εκείνη την πλευρά στο πρώτο τέρμα του Παναθηναϊκού.

Ο Καρβαλιάλ με την αλλαγή των δύο παραπάνω παικτών στο ημίχρονο ήταν σαν παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος, το οποίο όμως δεν διόρθωσε, αλλά το συνέχισε αφού πέρασε στο ματς αριστερά τον δεξιοπόδαρο Κίνι και μπροστά του τον Φορτούνη. Οι "πράσινοι" ξαναχτύπησαν στην ίδια πλευρά στο β΄ ημίχρονο και πέτυχαν και δεύτερο τέρμα.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο τέρμα, έγιναν μία σειρά από λάθη. Ο Ρίτσαρντς δεν σιγούρεψε την μπάλα όταν την έκλεψε από τον Κώτσιρα, ο Ορτέγκα είχε λάθος θέση στην κάθετη πάσα του Μπακασέτα, ο Κάρμο άργησε να πάει πάνω στον Παλάσιος που έβγαλε την σέντρα και ο Ρόντινεϊ έχασε τον Μπερνάρ που βγήκε στην πλάτη του και σκόραρε.

Και στο δεύτερο γκολ, ο Φορτούνης θα έπρεπε να είχε απλώσει περισσότερο το πόδι του μην επιτρέποντας να περάσει η μπάλα στη σέντρα του Μπακασέτα, ενώ ο Ντόη έχασε τον Γερεμέγεφ στην κοντινή κεφαλιά που έκανε.

Στα ντέρμπι οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά και ο Καρβαλιάλ και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν φρόντισαν να είναι με το μέρος τους. Δεν απέφυγαν τα λάθη στα μετόπισθεν, ούτε αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στην επίθεση.

Επίσης, απορίες προκάλεσε η αλλαγή του Αλεξανδρόπουλου στο ημίχρονο, ο οποίος μαζί με τον Μασούρα ήταν οι καλύτεροι σε απόδοση παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. Προφανώς, ο Πορτογάλος κόουτς θεώρησε ότι ο Αλεξανδρόπουλος δεν είχε θέση στο γήπεδο, αφού είχε αποφασίσει να μετατρέψει το σύστημα σε 4-4-2 με τον Ελ Κααμπί και τον Ναβάρο στην επίθεση, περνώντας στα πλάγια της επίθεσης τον Μασούρα και τον Φορτούνη. Όπως και να έχει, ούτε αυτή η επιλογή του βγήκε.

Έτσι, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να μην έχει νίκη σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό μέσα στη σεζόν, ενώ πλέον βρίσκεται στο -9 από τον πρώτο, στο -7 από τη δεύτερη και στο -6 από τον τρίτο στη βαθμολογία. Και σε λιγότερο από δύο εβδομάδες οι "ερυθρόλευκοι" έχουν να αντιμετωπίσουν τον δικέφαλο του βορρά στην Τούμπα, ένα παιχνίδι που είναι ανάμεσα στους δύο αγώνες με την Φερεντσβάρος.

Η πειραϊκή ομάδα, λοιπόν, έχει μεγάλη ανηφόρα μπροστά της και θα πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να αντιδράσει και να αλλάξει την κατάσταση πριν να είναι αργά.

Κατά τα άλλα, ο Κάρμο στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό και ο Τσικίνιο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά βασικός, είχαν θετική παρουσία και δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν λύσεις. Όπως και ο Όρτα που αυτή τη φορά αγωνίστηκε ως αλλαγή. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για τα τρία καινούργια πρόσωπα στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού.

Δείτε τη Game Night για το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ