ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα νέα γκολ – "δώρα", ο Άρης που έκοψε στον Ολυμπιακό οκτώ βαθμούς και η προοπτική του Σρέντερ

Ο Γιώργος Μασούρας στο Άρης - Ολυμπιακός
Ο Γιώργος Μασούρας στο Άρης - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που έκανε νέα δώρα απέναντι στον Άρη που του έχει κόψει οκτώ βαθμούς. Στο φουλ οι "μηχανές" για την επόμενη μέρα.

Μοιάζει εξωπραγματικό, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί γκολ στη σεζόν με κάθε τρόπο. Από λάθος πάσες στο κέντρο της άμυνας του που βγήκαν ως ασίστ στον αντίπαλο επιθετικό.

Από γλίστρημα παικτών του έξω από την περιοχή που εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές. Από πέναλτι. Από αυτογκόλ σε κρίσιμους αγώνες. Πλέον, οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν τέρμα και από απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αυτό του Λουίς Πάλμα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η πειραϊκή ομάδα έχει κάνει τα περισσότερα γκολ - "δώρα" μέσα στη σεζόν από κάθε άλλη περίοδο. Τέρματα που κόστισαν ακριβά, έγιναν σε σημαντικά παιχνίδια και που, ακόμη και σε αυτόν τον φετινό Ολυμπιακό, αν είχαν αποφευχθεί, μπορεί να είχαν αλλάξει τη μοίρα του στο πρωτάθλημα. Όμως, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

Ούτε τα λάθη σταματούν. Εξαιρετική η εκτέλεση κόρνερ του Λουίς Πάλμα, αλλά και ο Πασχαλάκης θα μπορούσε να είχε κάνει δύο βηματάκια προς τα πίσω, προλαβαίνοντας να διώξει την μπάλα σε κόρνερ, όσο η εκείνη ήταν ακόμη στον αέρα.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε και κυνήγησε κάποια στιγμή το πρωτάθλημα, το οφείλει στον Πασχαλάκη, όπως και στους Φορτούνη, Χουάνγκ και Μπακαμπού.

Το κέντρο της άμυνας όμως "πρόδωσε" πολλές φορές τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο τέρμα του Άρη, για παράδειγμα, ο Μπα έκανε τραγικό λάθος, μη μπορώντας να διώξει μία εύκολη σέντρα, στέλνοντας την μπάλα προς την εστία του Πασχαλάκη.

Αν άφηνε την μπάλα ο Νταμπό, το γκολ θα καταγραφόταν ως αυτογκόλ του Μπα, αλλά ο παίκτης των κιτρινόμαυρων θέλησε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, βγάζοντας από ακόμη πιο δύσκολη θέση τον κεντρικό αμυντικό της πειραϊκής ομάδας.

Δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα στο Βικελίδης

Μια και η αναφορά στον Άρη, οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ συνολικά μέσα στη σεζόν έχασαν συνολικά οκτώ βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Βαθμοί που ήταν σημαντικοί για τους στόχους του Ολυμπιακού. Κατά τα άλλα, κάποιοι επιμένουν να ρίχνουν νερό στον μύλο περί φιλικών σχέσεων και άλλες καφενειακές συζητήσεις, που έρχεται η πραγματικότητα για να τους διαψεύσει.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπήκαν στο παιχνίδι εμφανώς επηρεασμένοι ψυχολογικά από τις δύο διαδοχικές ήττες από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα που τους έθεσε εκτός τίτλου, αλλά και της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Οι παίκτες οφείλουν να σηκώσουν πάλι το κεφάλι

Το χειρότερο για την πειραϊκή ομάδα είναι πως εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτή την τρίτη θέση της βαθμολογίας, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική των playoffs.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός μετρά πια τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και η ψυχολογία κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η εικόνα του στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Οι παίκτες όμως οφείλουν να σηκώσουν πάλι το κεφάλι, να δείξουν χαρακτήρα, γιατί μετά τον αγώνα με τον Βόλο στο Φάληρο, η πειραϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την ΑΕΚ στην OPAP Arena, τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (πιθανόν κεκλεισμένων των θυρών) και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τρία ντέρμπι, στα οποία πέρα από την διαφύλαξη της τρίτης θέσης, οι ερυθρόλευκοι θέλουν τις νίκες για λόγους πρεστίζ.

Στο φουλ οι μηχανές για την επόμενη περίοδο

Το ενθαρρυντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχουν μπει στο φουλ οι "μηχανές" με το βλέμμα στην επόμενη περίοδο και το μαρτυρούν οι επαφές της διοίκησης με τον Άλφρεντ Σρέντερ ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις.

Είχαμε επισημάνει ότι η πειραϊκή ΠΑΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με προπονητές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, πέρα δηλαδή από Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους τεχνικούς και ο 50χρονος Ολλανδός μπήκε εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα στο κάδρο.

Πρόκειται για έναν αξιόλογο και φιλόδοξο προπονητή, από μία διαφορετική σχολή από αυτή που είχε μάθει ο Ολυμπιακός την τελευταία δεκαπενταετία και σύντομα θα ξέρουμε αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Σρέντερ έχει γνώση του ρόστερ και της κατάστασης στον Ολυμπιακό, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει παρακολουθήσει τελευταία πολλά παιχνίδια της πειραϊκής ομάδας μέσω βίντεο και έχει άποψη για το τι πρέπει να αλλάξει. Λογικό, είναι από την πλευρά του να ζητάει κάποια πράγματα προκειμένου να πάρει στα χέρια του τα κλειδιά του Ρέντη.

Μη χάσετε την Game Night

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ