ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο ίδιο έργο θεατές στον Ολυμπιακό

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ
Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος συνεχίζει να είναι στο ίδιο έργο θεατής.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά αγωνιστικά, οι παίκτες του και ο Μαρτίνεθ είναι επηρεασμένοι από τις βαριές ήττες από τον ΠΑΟΚ και την Φράιμπουργκ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να στερούνται αυτά που δικαιούται στο γήπεδο.

Οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούν να είναι στο ίδιο έργο θεατές, τόσο σε ό,τι αφορά την εικόνα τους αγωνιστικά, αλλά και σχετικά με την αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Δεν ήταν καλή η εικόνα του Ολυμπιακού

Η διαιτησία όμως στον Βόλο είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Υπάρχει και η άλλη, που αφορά την εικόνα αγωνιστικά του Ολυμπιακού και αυτή για ακόμη ένα παιχνίδι δεν ήταν καλή. Παρόμοια λάθη, παρόμοια νοοτροπία και μία ομάδα χωρίς ιδέες στο παιχνίδι της, με έλλειψη αυτοπεποίθησης, που τελευταία δεν "τραβάει".

Στο πρώτο πέναλτι που πήρε ο Βόλος, ο Ρόντινεϊ δεν τραβήχτηκε για να ευθυγραμμιστεί με την υπόλοιπη τριάδα της άμυνας για να βγάλει τον Γκαρσία σε θέση οφσάιντ. Ο Ρέτσος ανέβηκε ψηλά, είδε στην πλάτη του τον Αργεντινό, έτρεχε μετά να τον προλάβει, δεν έβαλε σωστά το σώμα του και ήρθε το πέναλτι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όμως, ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο μέσα στη σεζόν; Όχι, διότι έχει γίνει και σε άλλα παιχνίδια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και δη με ατομικά λάθη των κεντρικών και πλάγιων αμυντικών. Το πάθημα, όμως, δεν έγινε μάθημα.

Και δεν είναι μόνο τα ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών, είναι και η συνολική ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού. Από το ξεκίνημα της σεζόν αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα των ερυθρόλευκων και ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια χτυπάει ακόμη περισσότερο. Είναι θέμα προσώπων, ποιότητας και προσωπικότητας, αλλά είναι και ζήτημα κακής ομαδικής λειτουργίας.

Οι ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι δεν έχουν δουλέψει στο βαθμό που θα έπρεπε στο Ρέντη για να περιορίσουν τα λάθη και να κρύψουν κάπως τις αδυναμίες τους σε αυτό τον τομέα.

Τα λάθη δεν διορθώνονται και αυτό βαραίνει τον προπονητή και τους παίκτες

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης και αυτό του κοστίζει ακριβά. Όπως του κοστίζει το γεγονός ότι οι παίκτες του μπαίνουν νωθρά στους αγώνες και πλέον σε κάθε ημίχρονο και αυτό είναι θέμα νοοτροπίας.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονταν από τη βαριά ήττα στη Γερμανία, από τις μεταξύ τους συζητήσεις και την αυτοκριτική στο Ρέντη, αλλά ο Βόλος ήταν εκείνος που κέρδισε πρώτος πέναλτι και μέχρι το 35΄, η πειραϊκή ομάδα δεν είχε μεγάλη ευκαιρία στην εστία του Κόστιτς.

Στο β΄ ημίχρονο δε, ο Βόλος πέτυχε δεύτερο γκολ στο ξεκίνημα, τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα έπρεπε να μπουν -μετά το 1-1 στο πρώτο 45λεπτο και το γεγονός ότι έμειναν και οι γηπεδούχοι με παίκτη λιγότερο- πιο αποφασισμένοι και πεισμωμένοι για να σκοράρουν και να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Βλέπει κανείς, λοιπόν, να επαναλαμβάνονται κάποια πράγματα, να μην διορθώνονται και αυτό βαραίνει τον προπονητή όπως και τους παίκτες οι οποίοι δεν άμοιροι ευθυνών.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται εν αναμονή σημαντικών αποφάσεων και όλα αυτά τη στιγμή που ο Μασούρας και ο Ελ Κααμπί μετά τα γκολ που πέτυχαν στον Βόλο, αλλά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, τα πανηγύρισαν μαζί με τον Μαρτίνεθ πηγαίνοντας στον πάγκο.

Ας τα έβλεπε και αυτά ο Παπαπέτρου στο μόνιτορ

Ας πάμε και στις διαιτητικές αποφάσεις. Στο 59ο λεπτό μετά την κεφαλιά του Ιμπόρα, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Μωραΐτη και σε μία φάση που ήταν πέναλτι και έχουν δοθεί πολλά τέτοια στο πρωτάθλημα την τελευταία τετραετία.

Ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε κόρνερ, ενώ ο Γκορτσίλας (VAR) που είχε όλη την άνεση να δει πάλι την φάση, δεν τον κάλεσε σε ανασκόπηση στο μόνιτορ στον αγωνιστικό χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσης, στο 81΄ παίκτης του Βόλου κράτησε από τον ώμο και το δεξί χέρι τον Ιμπόρα εμποδίζοντάς τον να φτάσει στην μπάλα ανατρέποντάς τον, αλλά για τον Παπαπέτρου και τον Γκορτσίλα δεν θεωρήθηκε πέναλτι.

Ο τελευταίος δεν έκανε τον κόπο να καλέσει τον πρώτο σε ανασκόπηση, όπως δεν είχε κάνει τον κόπο να τον φωνάξει και στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (22΄), στο σπρώξιμο του Σιέλη στην πλάτη του Ελ Κααμπί στην περιοχή.

Ας τα έβλεπε και αυτά ο Παπαπέτρου στο μόνιτορ κι ας αποφάσιζε, όπως έκανε στα δύο πρώτα πέναλτι που έδωσε στον Βόλο και στον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος.

Αν μία ομάδα δεν έχει καλή απόδοση, δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν πρέπει να δοθεί υπέρ της πέναλτι όταν έχει γίνει. Ακόμη και στο πέναλτι του Μπιανκόν που δόθηκε στο α΄ ημίχρονο, η φάση εξεταζόταν επί πέντε λεπτά από τον Γκορτσίλα και τον Παπαπέτρου, τη στιγμή που ο Γάλλος ξεκάθαρα είχε δεχθεί αγκωνιά από τον Γκλάβτσιτς και στη συνέχεια της φάσης έπεσε πάνω του και ο τερματοφύλακας Κόστιτς ενώ η μπάλα ήταν αλλού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ