ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο γεμάτο Καραϊσκάκης θα είναι διαφορετικά για τον Ολυμπιακό

Ο Γκάρι Ροντρίγκες
Ο Γκάρι Ροντρίγκες EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό ο οποίος οφείλει στην ρεβάνς στο "Καραϊσκάκης" με τον ΠΑΟΚ να στηριχθεί στην έδρα του, όπως κάνει όλη την σεζόν, προσθέτοντας ότι για να έρθει η πρόκριση οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να γίνουν πιο τολμηροί στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός μπορεί από πλευράς απόδοσης να συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις για τα δικά του στάνταρ και για αυτά που μας είχε συνηθίσει τις τρεις προηγούμενες περιόδους, όμως σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα μέσα στη σεζόν εμφανίζει διαφορές στα παιχνίδια του στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και μακριά από αυτό. Οι ερυθρόλευκοι είναι αήττητοι στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο στα ματς στο Νέο Φάληρο, ενώ εκτός έδρας μετρούν τέσσερις ήττες.

Οι μοναδικές απώλειες που έχει η πειραϊκή ομάδα στο σπίτι της στις εγχώριες διοργανώσεις είναι οι ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό (0-0) και τον Ατρόμητο (0-0) στις αρχές της σεζόν και με την ΑΕΚ (1-1) στα play-offs του πρωταθλήματος. Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, τον αγώνα ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης, στους ερυθρόλευκους αρκεί να πετύχουν ότι είχαν πράξει με τον Δικέφαλο του Βορρά στο παιχνίδι πρωταθλήματος. Όταν οι Πειραιώτες κέρδισαν 2-1 τους Θεσσαλονικείς με δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο του αγώνα και οι τελευταίοι είχαν μειώσει το σκορ στο φινάλε του ματς.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τότε μπροστά σε άδειες εξέδρες, ενώ τώρα οι φίλοι των ερυθρόλευκων αναμένεται να γεμίσουν το Καραϊσκάκης την Τετάρτη (27/4) δίνοντας άλλη ώθηση στους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει υπέρ του το γεγονός ότι παίζει στο γήπεδό του, μπροστά στο κοινό του διεκδικώντας τη νίκη-πρόκριση και από την άλλη, ο ΠΑΟΚ ότι πηγαίνει για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία με σκορ).

Πρέπει να γίνει πιο τολμηρός και κυρίως αποτελεσματικός στην επίθεση

Η λευκή ισοπαλία στην Τούμπα αφήνει τα πάντα ανοιχτά από τη στιγμή που ισχύει το εκτός έδρας γκολ στο Κύπελλο, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε στο πρώτο παιχνίδι πως, ακόμη και όταν δεν βρίσκεται στα καλύτερά του, έχει τον τρόπο και μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Πόσο μάλλον, τώρα που η σειρά μεταφέρθηκε στο Νέο Φάληρο όπου θα κριθούν όλα.

Ο Μαρτίνς ήταν εμφανές στην Τούμπα ότι ήθελε να διασφαλίσει πρώτα το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια αν θα ερχόταν το γκολ στην επίθεση. Από τη στιγμή που ο Μασούρας δεν σκόραρε στο πρώτο λεπτό και στο δέκατο πέτυχε τέρμα το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, απέφυγε να πάρει μετά το οποιοδήποτε ρίσκο βαδίζοντας στα σίγουρα.

Ωστόσο, τούτη τη φορά, ο Ολυμπιακός καλείται να λειτουργήσει καλά και στα δύο ταμπλό -σε άμυνα και επίθεση. Δεν φτάνει μόνο να διατηρηθεί ανέπαφη η εστία του Βατσλίκ, αλλά οι ερυθρόλευκοι να βρουν και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Και ίσως να χρειαστεί να πετύχουν περισσότερα από δύο τέρματα, αν ο Δικέφαλος του Βορρά σκοράρει.

Οπότε, ο Πορτογάλος τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας θα πρέπει να είναι πιο τολμηροί και κυρίως πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Και αυτό μέσα από συγκεκριμένο πλάνο, που θα αξιοποιήσει κατάλληλα τους παίκτες – “κλειδιά” του Ολυμπιακού στην επίθεση, όπως οι Αραμπί, Τικίνιο, Μασούρας και Ροντρίγκες.

Ροντρίγκες και Μασούρας μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ρεβάνς

Ο Γκάρι Ροντίγκες ήταν το πιο ζωντανό στοιχείο των ερυθρόλευκων στην Τούμπα, αλλά δεν είχε την κατάλληλη υποστήριξη από τον Λαλά, ούτε τις βοήθειες που ανέμενε από τους κεντρικούς χαφ. Το ίδιο και ο Μασούρας από την άλλη πλευρά, καθώς ο Ρέαμπτσιουκ δεν του πρόσφερε τα κατάλληλα στηρίγματα και ο Μαντί Καμαρά δεν του πέρασε τις πάσες που επιθυμούσε. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που δεν έφτανε εύκολα η μπάλα στον Τικίνιο και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα στον Αραμπί. Όμως, τόσο ο Ροντρίγκες όσο και ο Μασούρας έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά στον αγώνα ρεβάνς την προσεχή εβδομάδα.

Το θετικό για τους ερυθρόλευκους στην Τούμπα ήταν πως έβγαλαν αντίδραση, στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν θέληση και διάθεση να μην επιστρέψουν στον ΠΑΟΚ να τους απειλήσει. Όμως, δεν έκαναν το παραπάνω στην επίθεση. Πλέον, δεν δημιουργούν και δεν απειλούν με την συχνότητα που το έκαναν τους προηγούμενους μήνες και κυρίως την περασμένη τριετία. Ο Μαρτίνς στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι είχε κάνει λόγο για μια δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πειραϊκή ομάδα και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς.

Ο Ολυμπιακός έχει μόλις μία νίκη στους τελευταίους έξι αγώνες του και επίσης έχει πετύχει μόλις δύο γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του. Μόλις δύο τέρματα σε 360 λεπτά. Πολύ λίγα για τους ερυθρόλευκους και για την ποιότητα των παικτών που έχουν από τη μέση και μπροστά. Και δεν μιλάμε για ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά για ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο αγώνας ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ (που έχει τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια του) δεν θα είναι εύκολος για τον Ολυμπιακό. Εύκολο μπορούν να το κάνουν, εφόσον παρουσιαστούν όπως πρέπει, ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας στο γεμάτο από ερυθρόλευκους οπαδούς γήπεδο Καραϊσκάκης.

Παρακολουθήστε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ