ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ποιότητα, συνεργασίες, αυτοματισμοί και μια παρέα που είναι έτοιμη να φέρει τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την ποιότητα του Ολυμπιακού, την αποτελεσματικότητα που βοήθησαν τους ερυθρόλευκους να αποκτήσουν πάλι αυτοπεποίθηση, αλλά και την τρομερή πεντάδα που διαθέτει ο Μίτσελ.

Το "κομπιούτερ" Χουάνγκ -όπως τον αποκαλεί ο Εμβιλά- όσο λειτουργεί σε αυτές τις ταχύτητες, σε σκέψη, δημιουργία, διάβασμα του παιχνιδιού του αντιπάλου, παραγωγή επιθετικών ενεργειών και αποτελεσματικότητα, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Η δουλειά του Ίνμπομ μπορεί να μην χτυπάει πολύ στο μάτι, αλλά ο Νοτιοκορεάτης κεντρικός μεσοεπιθετικός ήταν εκπληκτικός (και) απέναντι στον Ιωνικό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πέρα από την ασίστ στο γκολ του Μπακαμπού, από τα πόδια του Χουάνγκ ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη φάση του Φορτούνη νωρίς στο ματς. Εκείνος ήταν που έδωσε μισό γκολ στον Ρέαμπτσιουκ που ο τελευταίος την σπατάλησε και αυτός ήταν που πρόσφερε ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, με τις τοποθετήσεις του, τα τρεξίματά του και τις γρήγορες ανακτήσεις της μπάλας.

Οι εξαιρετικοί Χουάνγκ και Εμβιλά

Ο Χουάνγκ και ο Εμβιλά -γιατί δεν πρέπει να αδικηθεί ο τελευταίος- ήταν εξαιρετικοί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νεάπολης και ήταν ο λόγος που ο Ολυμπιακός είχε τόσο μεγάλη κατοχή της μπάλας, που ήταν αποτελεσματικός στην πίεση πάνω από τη μεσαία γραμμή και οι ερυθρόλευκοι πέρασαν πολλές κάθετες πάσες.

Ένας ακόμα λόγος, βέβαια, ήταν η φρεσκάδα, η δίψα, η ένταση και η ενέργεια που έβγαλε στο παιχνίδι του ο Φορτούνης, ο οποίος συνδυάζει την ποιότητα, με την αποφασιστικότητα και την παραγωγικότητα.

Ο έμπειρος κεντρικός επιθετικός χαφ έχει πετύχει τρία γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και το ένα του τέρμα είναι πιο όμορφο από το άλλο.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι η συνολική εικόνα του Φορτούνη, ο οποίος φέρεται να το έχει πάρει πατριωτικά, απαντώντας με την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο.

Η πραγματικότητα είναι ότι από το κέντρο και μπροστά η ποιότητα ξεχειλίζει στον Ολυμπιακό. Οι Χουάνγκ, Εμβιλά, Φορτούνης, Χάμες και Μπιέλ έχουν δημιουργήσει μια τρομερή πεντάδα, η οποία πλαισιώνεται πότε από τον Αραμπί και πότε από τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

Η πολυτέλεια του Μίτσελ

Με λίγα λόγια, δεν ξέρει κανείς από πού να πρώτο φυλαχθεί. Κάθε παίκτης από τους παραπάνω χωριστά μπορεί να κάνει τη διαφορά σε έναν αγώνα και αυτό αποτελεί ένα έξτρα εργαλείο στα χέρια του Μίτσελ.

Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός έχει την πολυτέλεια να φέρνει από τον πάγκο -όπως στο ματς με τον Ιωνικό- παίκτες της αξίας του Αραμπί, του Γκάρι Ροντρίγκες, του Μασούρα και του Σαμασέκου, που σε άλλες ομάδες θα ήταν βασικοί.

Και δεν βάζουμε στην εξίσωση παίκτες που ο Ίβηρας τεχνικός άφησε εκτός 20άδας, μεταξύ των οποίων ο Μαρσέλο, ο Α. Καμαρά και ο Σισέ -ο Βαλμπουενά και ο Μπα βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτό όμως. που έχει σημασία για τους ερυθρόλευκους είναι πως, το στραβοπάτημα στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και με τον τρόπο που αυτό ήρθε, τους έγινε μάθημα.

Οι ποδοσφαιριστές συνειδητοποίησαν πως θα πρέπει να μπαίνουν στα παιχνίδια με τη νοοτροπία ότι κάθε ματς είναι "τελικός" και ότι δεν διαρκούν μόνο ένα ημίχρονο. Διότι, μόνο έτσι μπορεί ο Ολυμπιακός να πορευτεί με νίκες και να κλείσει τη ψαλίδα από την κορυφή.

Χρειάζεται μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση

Η αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών στα τελευταία ματς, η σημαντική βελτίωση στην απόδοση και η αποτελεσματικότητα βοήθησαν τους ερυθρόλευκους να αποκτήσουν πάλι αυτοπεποίθηση.

Ο Ολυμπιακός βγάζει συνεργασίες και αυτοματισμούς στο παιχνίδι του, κυριαρχεί στους αγώνες του, πετυχαίνει πλέον πιο εύκολα γκολ και οι ποδοσφαιριστές του χαίρονται για τον τρόπο που αγωνίζονται.

Αυτό που χρειάζεται η πειραϊκή ομάδα πια είναι μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση, σταθερότητα και να πορευτεί με την ενότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δείχνουν να πατούν πλέον πιο γερά στα πόδια τους, να είναι πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και από εκείνους εξαρτάται να μειώσουν τη βαθμολογική διαφορά από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το πρόγραμμα μέσα στον Ιανουάριο είναι τέτοιο που, αν η πειραϊκή ομάδα είναι αυτή που πρέπει, μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κορυφή της Super League. Σε κάθε περίπτωση, οι ερυθρόλευκοι φέρονται αποφασισμένοι να φέρουν τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα.

Σε αυτή την προσπάθεια θα υπάρξουν και οι απαραίτητες προσθήκες μέσω των μεταγραφών. Ήδη, ο Ρόντινεϊ έκανε το ντεμπούτο του, στο οποίο μάλιστα ήταν πολύ καλός.

Αν μη τι άλλο, ο Βραζιλιάνος έδειξε πως είναι ένας ποιοτικός, αξιόπιστος και κανονικός δεξιός μπακ, που μπορεί να δώσει πολλά επιθετικά στον Ολυμπιακό.

Βέβαια, η πειραϊκή ομάδα έχει ανάγκη από έναν παίκτη τύπου Ρόντινεϊ και στην αριστερή πλευρά της άμυνας, όπως και ενίσχυση στα στόπερ και στην επίθεση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ