ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην αναμπουμπούλα ο Ολυμπιακός χαίρεται

Στην αναμπουμπούλα ο Ολυμπιακός χαίρεται

Ο Μίτσελ, τα... πούλμαν, ο Ροντινέι, ο νόμος του Φορτούνη και μια ομάδα που ροκανίζει διαφορές χωρίς να είναι ακόμη όπως την θέλει ο κόσμος της. Οι Πειραιώτες αν συνεχίσουν έτσι, θα κάνουν σίγουρα άνω- κάτω το πρωτάθλημα. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Πριν λίγες ημέρες σας έγραψα ότι ο Ολυμπιακός αν φτιάξει την άμυνά του, θα ταράξει σίγουρα το πρωτάθλημα. Έχει αρχίσει να το κάνει πριν καν σχηματίσει την ανασταλτική του γραμμή όπως χρειάζεται. Το πέρασμα από την Νίκαια δεν είναι απλό. Ίσως κάποιοι πουν "έλα μωρέ τελευταίος είναι ο Ιωνικός".

Ναι και με τον Παναθηναϊκό τελευταίος ήταν. Γενικά στην φετινή Super League, δεν μπορείς να είσαι και πολύ σίγουρος για τα αποτελέσματα. Δείτε τι έχουν πάθει οι λεγόμενοι μεγάλοι και το συζητάμε ξανά. Στην περίπτωση των πρωταθλητών, το θέμα είναι να αποφεύγουν τις γκέλες. Μπορούν; Θα φανεί. Σίγουρα πάντα αν συνεχίσουν έτσι, θα κάνουν άνω-κάτω το πρωτάθλημα.

Έναν... μαραθώνιο στον οποίο εδώ και 30 χρόνια ξέρουν να τρέχουν καλά. Και όσοι τους θεωρούσαν για φέτος τελειωμένους, μάλλον σιγά- σιγά θα πρέπει να αναθεωρούν. Ο Γενάρης είναι ένας μήνας με... βατά παιχνίδια για τον Μίτσελ και τους παίκτες του. Αν εκμεταλλευτούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων, τότε θα μπουν στον πιο ζόρικο για αυτούς Φλεβάρη, έχοντας πλησιάσει στην βαθμολογία. Και 100% το ενδιαφέρον θα έχει απογειωθεί...

Η ποιότητα "χάλασε" το πούλμαν

Αλήθεια, πώς πήρε το ματς ο Ολυμπιακός στην Νεάπολη; Πολύ απλά, κατάφερε να "χαλάσει" το... πούλμαν του Ιωνικού, χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Ο Μίτσελ τακτικά, πήγε κόντρα στην λογική, αλλά για να είμαι και ειλικρινής δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Τι εννοώ; Ομάδες που σου στήνουν ταμπούρι, σύνολα που μαζεύουν πολύ - πολύ κοσμό μπροστά σου, τα "σπας" μόνο δίνοντας πλάτος στο γήπεδο.

Για να γίνει αυτό, πρέπει και φοβερά μπακ να έχεις, αλλά και πλάγια χαφ που να μπορούν ακόμη και γραμμή να πατάνε αν χρειαστεί. Ο Ολυμπιακός στην Νεάπολη, είχε ένα μπακ που έκανε ντεμπούτο -καλός παίκτης- και άλλο ένα που παίζει ασταμάτητα χωρίς να έχει την φοβερή και τρομερή ποιότητα. Πλάγια χαφ, δεν είχε. Μπήκε με τα δεκάρια του, αφού με αυτόν τον σχηματισμό έχει πάρει αποτελέσματα, αλλά έχει παίξει και μπάλα. Καλή μπάλα.

Δεν άνοιξαν το γήπεδο οι "ερυθρόλευκοι", αλλά καθάρισαν το ματς από το ημίχρονο. Γιατί πολύ απλά, έφεραν μπάλες στην περιοχή του Ιωνικού, με σωστές κάθετες πάσες, την ώρα που οι ποιοτικοί παίκτες ήξεραν να κάνουν την κίνηση την κατάλληλη στιγμή.

Ο Χάμες πέρασε δυο μπάλες σε Φορτούνη-Μπιέλ που δεν έβαλαν γκολ, αλλά σχεδόν σε ίδια φάση ήρθε το 0-1 από τον Μπακαμπού, στην κάθετη του Χουάνγκ. Το πρώτο γκολ γύρευε ο Ολυμπιακός, για να αναγκαστεί και ο Ιωνικός να κάνει κάτι άλλο. Και μόλις οι Νικαιώτες πήγαν να δοκιμάσουν, έδωσαν χώρους έξω από την περιοχή τους και ήρθε η γκολάρα του Φορτούνη...

Μη αντιμετωπίσιμος ο Κώστας

Ο νόμος του Έλληνα διεθνή χαφ είναι πολύ απλός. Έχει βάλει τρία γκολ σε διάστημα δέκα ημερών και τόσους μήνες ήταν έξω. Αποτελεί τον πιο βασανιστικό πόλο για τις αντίπαλες άμυνες. Γιατί πολύ απλά, κινείται περισσότερο από κάθε άλλο "ερυθρόλευκο" μεσοεπιθετικό. Και αν ο Χάμες με τον Μπιέλ είναι μη αντιμετωπίσιμοι τις περισσότερες φορές που θα πάρουν την μπάλα, ο Φορτούνης είναι μη αντιμετωπίσιμος ακόμη και όταν δεν την έχει αυτή.

Ψιλά γράμματα θα πείτε κάποιοι; Δεν πειράζει. Είναι και ορισμένα που όσοι έχουν παίξει δυστυχώς τα καταλαβαίνουν πιο εύκολα. Ο Μίτσελ τον έβγαλε στο 65' για να δώσει χρόνο στον Μασούρα. Πρέπει και οι καθαροί εξτρέμ της ομάδας να έχουν ρυθμό, δεν γίνεται να πας σερί με τα τρία δεκάρια πίσω από τον φορ. Λίγο μετά μπήκε και ο Ροντρίγκες και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες αλλαγές

Επίσης, δεν γινόταν να γυρίσει το ματς μετά την ανάπαυλα. Δεν είναι κάθε μέρα του... Αη ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες το έκαναν. Ο Αστέρας και ο Ιωνικός κατά σειρά δεν μπορούσαν. Ο Ολυμπιακός απέκτησε και ένα μπακ με σωστές τοποθετήσεις. Ο Ροντινέι, δεν είναι μόνο ότι είχε απόλυτη συνέπεια στην θέση του. Κινείτο εξαιρετικά, καλύπτοντας τους χώρους που έπρεπε.

Στην μετατόπιση των δυο ηρώων της ομάδας (μην τολμήσετε να με ρωτήσετε ποιοι είναι, πρέπει να ξέρετε), ανέβαινε και κάλυπτε την κουλούρα. Αν τώρα γίνει μια μεγάλη μπάλα προς την πλευρά του (ο Ιωνικός δεν μπορούσε να το κάνει) θα πρέπει να τρέξει, αφού το να καλύψει το ένα στόπερ είναι επικίνδυνο ή το να γυρίσει άμεσα πλάγιο χαφ πολύ- πολύ δύσκολο. Τέλος πάντων, μην σας ζαλίζω με την τακτική. Κρατήστε ότι ο Ροντινέι είναι καλός ποδοσφαιριστής.

Φορ και Γκάρι

Τι άλλο θα κάνει τον Ολυμπιακό ακόμη πιο επικίνδυνο; Να βρουν ρυθμό οι φορ. Ή να αποκτήσει ρέντα ο ένας από τους δυο. Ο Μπακαμπού, δεν χαρίστηκε. Την βρήκε γεμάτη και την μπουμπούνισε λύνοντας τον γρίφο της Νίκαιας. Θα είναι όμως σπουδαίο για τους Πειραιώτες να υπάρκει διάρκεια σε έναν από τους επιθετικούς ή και στους δυο.

Όπως επίσης θα παίξει ρόλο αν ο Γκάρι Ροντρίγκες αποφύγει από ΄δω και πέρα οποιοδήποτε τραυματισμό. Γιατί αν είναι καλά, είναι μακράν ο καλύτερος πλάγιος χαφ που έχει η ομάδα και μπορεί να δώσει λύσεις σε πίεση, σε ανοιχτό γήπεδο, αλλά και σε συνθήκες απομόνωσης για να παίξει το "ένας με έναν".

Το ματς αυτό λοιπόν, το ...καθάρισαν εύκολα οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ και πλέον πρέπει να ετοιμαστούν για την αναμέτρηση στον Βόλο. Αν κερδίσουν θα έχουν σίγουρα πάρει και κάτι από το μεγάλο ματς στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η βαθμολογία αρχίζει να γλυκαίνει για τους "ερυθρόλευκους". Και δεν έχει σημασία -ακόμη- η διαφορά αλλά η εικόνα των ομάδων. Για να δούμε...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ