ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η Κ19 είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης

Ολυμπιακός: Η Κ19 είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης
EUROKINISSI

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης και όλο το επιτελείο της πειραϊκής ομάδας κέρδισαν με το σπαθί τους το δικαίωμα στο όνειρο της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει τον επόμενο μήνα στη Νιόν της Ελβετίας για να διεκδικήσει την πρόκρισή του -με αντίπαλο τη Ναντ- στον τελικό του UEFA Youth League με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μία ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, που φτιάχτηκε και εξελίχθηκε σε επίπεδο Ακαδημιών, να βρίσκεται στους 4 ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτά συμβαίνουν, όμως, όταν υπάρχει σχέδιο, επιμονή, υπομονή, σκληρή δουλειά, πίστη, ποιότητα, πάθος και αποφασιστικότητα.

Δεν έτυχε, πέτυχε. Όσα ζουν τώρα οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού αποτελούν προϊόν των κόπων τους και των ανθρώπων της πειραϊκής ομάδας τα τελευταία τέσσερα – πέντε χρόνια. Η συγκεκριμένη ομάδα χτίστηκε σε στέρεες βάσεις και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς των θυσιών της. Πρόκειται για μία σωστά δομημένη ομάδα, την οποία περιβάλουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο και έχτισαν λιθαράκι – λιθαράκι ότι βλέπουμε σήμερα.

Μία ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης. Με παίκτες που είναι μια γροθιά, όχι μόνο στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα και είναι ενωμένοι εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μία ομάδα που ξέρει να αμύνεται σωστά, να επιτίθεται οργανωμένα, που μπορεί να υπηρετεί πιστά το πλάνο του προπονητή και να μην επηρεάζεται από κανέναν και για τίποτα. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι φτιαγμένη από σκληρό μέταλλο, γι΄ αυτό και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το ταβάνι της.

Μια φουρνιά που ξεχειλίζει από ποιότητα

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την περσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε, την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, Γκαμπάλα, την πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος Ίντερ, την σπουδαία γαλλική Λανς και την φημισμένη Μπάγερν μέσα στο Μόναχο. Σε μία ονειρική διαδρομή για τους νεαρούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας, οι οποίοι θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Και είναι πια τόσο κοντά στο να αγγίξουν το Κύπελλο που θα δουν μπροστά τους τον επόμενο μήνα στη Νιόν.

Τα "χρυσά" παιδιά έχουν μπει στην καρδιά των φιλάθλων του Ολυμπιακού, όχι μόνο για τα εκπληκτικά αποτελέσματά τους. Αλλά κυρίως γιατί εκφράζουν στο μέγιστο βαθμό την αυθεντική ολυμπιακή ψυχή. Βγάζουν στο χορτάρι το DNA του Ολυμπιακού. Παλεύουν με σθένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δεν τα παρατούν ποτέ, δεν λυγίζουν ποτέ, βάζουν τα πόδια τους και το κεφάλι τους στη "φωτιά" και καταθέτουν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο ένας βοηθάει τον άλλο και όλοι μαζί την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η συγκεκριμένη φουρνιά ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ξεχειλίζει από ποιότητα. Όμως είναι επίσης σαφές ότι θα πρέπει να προσεχθεί και να αξιοποιηθεί φτάνοντας αρκετοί εξ΄ αυτών να δώσουν πράγματα στην πρώτη ομάδα.

Παιδιά με προοπτική να ανέβουν στην πρώτη ομάδα

Ο Χαράλαμπος και ο Κώστας Κωστούλας, ο Παπακανέλλος, ο Μουζακίτης, ο Κουτσογούλας και ο Κουτσίδης που απουσίασε από το τελευταίο παιχνίδι με την Μπάγερν, λόγω τραυματισμού, έχουν συγκεντρώσει πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και δικαιολογημένα. Όμως, δεν είναι οι μόνοι, υπάρχουν και άλλα παιδιά που κάνουν εξαιρετική δουλειά, όπως είναι ο Πνευμονίδης, ο Μπάκουλας, ο Αλαφάκης, ο Πρεκατές, ο Τανούλης, ο Σίνα, ο Λιατσικούρας και ο Δαρβίρας.

Μάλιστα, ο Χαράλαμπος Κωστούλας δεν έχει κλείσει ακόμη τα 17, ενώ στα 17 και κάτι είναι οι Πνευμονίδης, Δαρβίρας, Μουζακίτης και Λιατσικούρας. Και σε ηλικία 18 ετών οι Παπακανέλλος, Αλαφάκης, Δάμα και Πρεκατές. Αυτό σημαίνει, ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διαχείρισή τους και πρέπει να γίνουν τα σωστά βήματα για να δείξουν τι μπορούν να πετύχουν. Η ομάδα Κ19 και ο Ολυμπιακός Β' αποτελούν το σκαλοπάτι για όλα αυτά τα παιδιά για να βρεθούν στην πρώτη ομάδα και δεν πρέπει να χαθούν στον δρόμο, όπως άλλοι παλαιότερα όταν ήταν στην ηλικία τους.

Ο Ολυμπιακός έχει και τη διοίκηση και τους ανθρώπους αυτή τη στιγμή στην πρώτη ομάδα και στην Ακαδημία, που μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε η μετάβαση των νεαρών παικτών προς τα πάνω να γίνει ομαλά, με τις κατάλληλες συνθήκες και προοπτικές. Και αξίζει να δοθούν ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά, γιατί το δικαιούνται και το έχουν κερδίσει με το σπαθί τους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ YOUTH LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ