ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η απόδοση καριέρας του Τζολάκη, το "παρών" του Σαμασέκου και η πενταπλή μονομαχία με την ΑΕΚ

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης
Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πρόκριση κόντρα στον Άρη, τον Σαμασέκου που έδειξε ότι δικαιούται περισσότερο χρόνο συμμετοχής και τους 5 αγώνες σε 4 μήνες κόντρα στην ΑΕΚ που ακολουθούν.

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό πριν ακόμη κλείσει τα 18 χρόνια του. Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει 1-0 της ΑΕΚ, στον τελικό στον Βόλο, με τον νεαρό τερματοφύλακα τότε βασικό και την πειραϊκή ομάδα με πειραματική ενδεκάδα (τον Μπρούνο δεξιό μπακ, τον Τοροσίδη αριστερά και τον Ραντζέλοβιτς στην επίθεση, ο οποίος σκόραρε δίνοντας τον τίτλο).

Ο Τζολάκης δεν είναι χθεσινός στον Ολυμπιακό

Αυτό, λοιπόν, που έκανε ο Κρητικός γκολκίπερ ως Έφηβος πριν από 2,5 χρόνια, δηλαδή να είναι βασικός και καταλυτικός για τον Ολυμπιακό, γιατί να μην το κάνει τώρα, στα 20 του, σε ματς προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου;

Ο Τζολάκης δεν είναι χθεσινός στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η πέμπτη του σεζόν στους ερυθρόλευκους με τους οποίους έχει αγωνιστεί στο Champions League, στο Europa League, στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος απέναντι σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης αλλά και σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Κατά συνέπεια, δεν ήταν παράξενο που ο Μίτσελ τον εμπιστεύτηκε στον κρίσιμο αγώνα εναντίον του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Άλλωστε, ο Ισπανός τεχνικός έχει καθιερώσει μέχρι σήμερα, να χρησιμοποιεί τον Πασχαλάκη στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα και τον Τζολάκη σε εκείνα του Κυπέλλου. Ο τελευταίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Ερυθρόλευκους στον αγώνα ρεβάνς με τον Άρη, τόσο με την απόκρουση στο πέναλτι του Γκρέι (84΄) όσο και με τις έξι ακόμη σημαντικές επεμβάσεις που είχε καθ΄ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τα κέρδη ήταν πολλαπλά

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή απόδοση εναντίον των κιτρινόμαυρων, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά οι παίκτες του έδειξαν μαχητικότητα, έβαλαν τα πόδια τους στη «φωτιά», ήταν πιο παθιασμένοι και συγκεντρωμένοι, σε σχέση με τη νωθρή εικόνα τους λίγες ημέρες νωρίτερα στο Περιστέρι. Στο τέλος της βραδιάς αυτό που μέτρησε για την πειραϊκή ομάδα ήταν ότι πέτυχε τον στόχο της που ήταν να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και, μάλιστα, το έπραξε φτάνοντας στη νίκη.

Τα κέρδη ήταν πολλαπλά για τον Ολυμπιακό, αφού πέρα από τη νίκη, την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης και την καλή απόδοση του Τζολάκη, φώναξε βροντερό «παρών» ο Σαμασέκου ο οποίος έδειξε ότι δικαιούται περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Παρεμπιπτόντως, γιατί να μη δοκιμάσει ο Μίτσελ σε κάποιο παιχνίδι την τριάδα Εμβιλά, Χουάνγκ και Σαμασέκου στα χαφ;

Θα πει κάποιος, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν χωρούν τα τρία «δεκάρια» στην ενδεκάδα και απαιτείται και αλλαγή συστήματος (από το 4-2-3-1 στο 4-3-3). Είναι κατανοητό, όμως, δεν είναι όλα τα παιχνίδια ίδια, ούτε οι αντίπαλοι, οπότε χρειάζεται κάθε ματς την ανάλογη προσέγγιση. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, σε έναν αγώνα η πειραϊκή ομάδα να παραταχθεί με σχήμα 4-3-1-2, με τους Εμβιλά, Χουάνγκ, Σαμασέκου στα χαφ, τον Χάμες μπροστά τους και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπιέλ και τον Μπακαμπού ή τον Αραμπί. Σε αυτό το ενδεχόμενο, πέφτει περισσότερη δουλειά στους πλάγιους μπακ και ο Μίτσελ γνωρίζει καλύτερα αν μπορούν να υπηρετήσουν το πλάνο ο Ρόντινεϊ και ο Ραμόν.

O Μίτσελ έχει αρκετή δουλειά μπροστά του

Σχετικά, με τον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στον Άρη, καλή παρουσία είχε και ο Βαλμπουενά, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες είχε αγωνιστεί μόλις δώδεκα λεπτά ως αλλαγή στο παιχνίδι ρεβάνς του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών στο Περιστέρι.

Από εκεί και πέρα, όμως, είναι εμφανές ότι ο Μίτσελ έχει αρκετή δουλειά μπροστά του, καθώς θα πρέπει να διορθώσει ορισμένα πράγματα. Το γεγονός ότι ο Τζολάκης ήταν ο καλύτερος σε απόδοση ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και είχε έξι σημαντικές επεμβάσεις, πρέπει να προβληματίσει και δείχνει ότι κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά. Για παράδειγμα, στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, οι ερυθρόλευκοι ήταν υποτονικοί και επέτρεψαν στους παίκτες του Άρη να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί. Και το ίδιο συνέβη, τόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους όσο και στα μέσα του β΄ ημιχρόνου.

Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να βελτιωθούν σε αρκετούς τομείς με περαιτέρω δουλειά στο Ρέντη και, επίσης, έχουν απομείνει λίγα εικοσιτετράωρα ακόμη προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις με την ενίσχυση του ρόστερ, σε επίθεση και άμυνα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως τα δύσκολα για την πειραϊκή ομάδα είναι μπροστά και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα των ερυθρόλευκων στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο μέχρι το τέλος της περιόδου. Μάλιστα, μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ο Ολυμπιακός θα τεθεί πέντε φορές αντιμέτωπος με την ΑΕΚ, σε ματς που θα κρίνουν εν πολλοίς τους στόχους και στις δύο διοργανώσεις. Και εκεί θα πρέπει να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός κατάλληλα προετοιμασμένος, δείχνοντας τις πραγματικές του δυνατότητες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ