ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι τρεις "σωματοφύλακες" του Ολυμπιακού και η παρέμβαση του Μαρτίνς

Ο Αγκιμπού Καμαρά στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό
Ο Αγκιμπού Καμαρά στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι πέτυχε τρία γκολ, συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα και με σταθερή βαθμολογική διαφορά από τους ανταγωνιστές του και μπαίνει σε ένα κύκλο αγώνων ιδιαίτερα κρίσιμων και στις τρεις διοργανώσεις.

Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν νικηφόρα από την Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό χάρη στους τρεις “σωματοφύλακες” Αγκιμπού Καμαρά, Τόμας Βατσλίκ και Γιώργο Μασούρα, αλλά και την συνδρομή του Πέδρο Μαρτίνς με την αλλαγή προσώπων και σχηματισμού στο ξεκίνημα του β´ ημιχρόνου.

Ο διεθνής επιθετικός από τη Γουινέα άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ από τα 25 μέτρα και είχε την ασίστ στο τέρμα του Μασούρα. Ο Τσέχος τερματοφύλακας είχε τέσσερις σημαντικές επεμβάσεις ορθώνοντας ανάστημα κρατώντας το μηδέν στην εστία του στο α´ ημίχρονο. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ήρθε από τον πάγκο ως αλλαγή, πήρε πέναλτι, σκόραρε και έκανε τη διαφορά.

Ο Αγκιμπού έδειξε πόσο έλειψε τον Ιανουάριο

Ο Αγκιμπού Καμαρά με το έκτο του τέρμα μέσα στη σεζόν και τη γενικότερη εικόνα του στα τελευταία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, τον Παναιτωλικό και τον Ιωνικό, έδειξε πόσο πολύ έλειψε από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο. Ο Βατσλίκ είναι σταθερά εκ των διακριθέντων της πειραϊκής ομάδας το τελευταίο διάστημα, με καθοριστικές αποκρούσεις, προσφέροντας λύσεις και βαθμούς. Και ο Μασούρας ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό. Δεν είναι μόνο τα γκολ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ιωνικό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά γενικότερα η απόδοσή του και η συνολική του προσφορά.

Για να φύγει όμως ο Ολυμπιακός με τους τρεις βαθμούς από τη Νεάπολη, χρειάστηκε να βάλει και ο Μαρτίνς το χεράκι του. Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέποντας την πίεση και τις φάσεις που δέχτηκαν οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος, αποφάσισε να δράσει.

Μέσα ο Μπουχαλάκης, αλλαγή συστήματος σε 4-3-3 με τον Αγκιμπού Καμαρά να μετατοπίζεται στην δεξιά πλευρά της επίθεσης αντί του Βαλμπουενά (η πειραϊκή ομάδα ξεκίνησε το ματς με σχηματισμό 4-2-3-1 και το τελείωσε με το ίδιο μετά το 67ο λεπτό) και οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια τους. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο συμπαγείς στα χαφ, ο Μπουχαλάκης με τον Εμβιλά και τον Μαντί Καμαρά απορρόφησαν τους κραδασμούς, ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας, βρήκε γρήγορα άλλα δύο τέρματα και τελείωσε την υπόθεση νίκη.

Κομβική η παρέμβαση του Μαρτίνς

Πέρα από την συνεισφορά του Αγκιμπού Καμαρά, του Βατσλίκ, του Μασούρα και την κομβική παρέμβαση του Μαρτίνς, οι ερυθρόλευκοι κρατούν επίσης το γεγονός ότι ο Τικίνιο βρήκε πάλι δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος έχει πετύχει τρία γκολ τις τελευταίες δύο εβδομάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον ΠΑΟΚ και τον Ιωνικό και ευελπιστεί να έχει ανάλογη συνέχεια.

Παράλληλα, ο Μπουχαλάκης συμμάζεψε τα πράγματα στο κέντρο ερχόμενος από τον πάγκο στο β´ ημίχρονο, τόσο στο αγώνα με τον ΠΑΟΚ όσο και με τον Ιωνικό. Και ενδιάμεσα, είχε καλή παρουσία –ως βασικός- στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ταυτόχρονα, ο Λαλά παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένος, την ίδια ώρα που ο Ρέαμπτσιουκ στην απέναντι πλευρά δεν είναι σε καλό φεγγάρι, αλλά δεν έχει και τις απαραίτητες βοήθειες από τον εξτρέμ.

Από εκεί και πέρα, όπως υπήρξε παρέμβαση του Μαρτίνς στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ιωνικό, έτσι απαιτείται παρέμβαση του Πορτογάλου προπονητή για τη διόρθωση της εικόνας τους Ολυμπιακού ανασταλτικά. Οι ερυθρόλευκοι ναι μεν διαθέτουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αλλά στους τελευταίους αγώνες έχουν δώσει δικαίωμα στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες. Συνέβη με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά συνέχισε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκης και στον αγώνα με τον Ιωνικό στη Νεάπολη. Το γεγονός ότι ο Βατσλίκ είχε τέσσερις σημαντικές επεμβάσεις με τους κυανόλευκους ή ότι ήταν εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια δείχνει πολλά.

Να διορθώσει πράγματα στην ανασταλτική λειτουργία

Οι ερυθρόλευκοι χρειάζεται να διορθώσουν άμεσα πράγματα στην ανασταλτική τους λειτουργία, καθώς ακολουθούν το επόμενο δεκαήμερο ο αγώνας ρεβάνς με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο, το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης στο πρωτάθλημα και το ματς με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο για το Europa League.

Στα δύο τελευταία εξ´ αυτών, δηλαδή στους αγώνες με την ΑΕΚ και την Αταλάντα, το θετικό για τον Μαρτίνς είναι πως θα έχει διαθέσιμο τον Σισέ, ο οποίος κατέκτησε με τη Σενεγάλη το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και προέρχεται από καλό τουρνουά και ψυχολογία. Επιπλέον, θα υπάρχει η προσθήκη του Κούντε στη μεσαία γραμμή, ο οποίος έκανε καλά παιχνίδια με το Καμερούν.

Ο Πορτογάλος χάνει τον Ροντρίγκες

Το αρνητικό που έχει να αντιμετωπίσει ο Μαρτίνς είναι η απουσία του Ροντρίγκες. Ο διεθνής εξτρέμ με το Πράσινο Ακρωτήρι στάθηκε άτυχος στη Νεάπολη, υπέστη μυϊκό τραυματισμό (θλάση στον προσαγωγό αριστερά) και ο Πορτογάλος χάνει για κάποιο διάστημα τον έναν από τους δύο βασικούς του πλάγιους επιθετικούς (ο άλλος είναι ο Μασούρας). Πλέον, είτε θα περάσει ο Αγκιμπού Καμαρά στις θέσεις των εξτρέμ είτε θα αναζητηθεί άλλη λύση (Βαλμπουενά ή Ονιεκουρού).

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει καλύτερη εικόνα επιθετικά στα τελευταία παιχνίδια και με την προσθήκη των νεοφερμένων ποδοσφαιριστών (Καρβάλιο, Φαντιγκά, Κανέ), αλλά και της επικείμενης επιστροφής του Φορτούνη, λογικά, θα έχει περαιτέρω βελτίωση.

Παρεμπιπτόντως, στους τελευταίους πέντε αγώνες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε βασικό στα εκτός έδρας ματς τον Τικίνιο (με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ιωνικό) και στα εντός έδρας τον Ελ Αραμπί (με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό). Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως ο Μαροκινός έχει το προβάδισμα για να είναι στο αρχικό σχήμα στο παιχνίδι ρεβάνς με την ομάδα του Αγρινίου στο Κύπελλο την Τετάρτη (9/2) στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στην Game Night, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν τη μεγάλη ανατροπή του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, καθώς κι όλη τη δράση της 22ης αγωνιστικής:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ