ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο πολυπράγμων Αγκιμπού Καμαρά και ο Ροντρίγκες που αλλάζει τα δεδομένα

Ο Αγκιμπού Καμαρά με την φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Αγκιμπού Καμαρά με την φανέλα του Ολυμπιακού INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Αγκιμπού Καμαρά που είναι το νέο "διαμάντι" του Ολυμπιακού και τον Γκάρι Ροντρίγκες που στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός έδειξε ότι μπορεί να δώσει το κάτι διαφορετικό στους "ερυθρόλευκους".

Σκοράρει, μοιράζει ασίστ, πρεσάρει, κλέβει μπάλες, κινείται σε όλους τους χώρους του γηπέδου από τη μέση και μπροστά, παίζει πότε ως κεντρικός επιθετικός μέσος (“8άρι”), πότε ως επιτελικός χαφ (“10άρι”), αλλά και ως δεξιός εξτρέμ. Όλα αυτά από έναν 20χρονο που ζει το όνειρό του στον Ολυμπιακό.

Ένα όνειρο που, ούτε ο ίδιος δεν περίμενε ότι θα εξελιχθεί έτσι τόσο σύντομα όταν έγινε η μεταγραφή του. Ο πολυπράγμων Αγκιμπού Καμαρά τα κάνει όλα και συμφέρει… Και με το παραπάνω, καθώς οι ερυθρόλευκοι τον απέκτησαν με μόλις 120.000 ευρώ από τη Λιλ -ποσό που καταβλήθηκε για τα τροφεία του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το νέο “διαμάντι” από τη Γουινέα, τον οποίο ο Μαντί έχει υπό την προστασία του στο Ρέντη, άνοιξε πολύ γρήγορα τα φτερά του. Ο Μαρτίνς του πρόσφερε την ευκαιρία να “πετάξει” και βγήκαν κερδισμένοι και οι δύο και, βέβαια, ο Ολυμπιακός. Ο Αγκιμπού έχει πετύχει τρία γκολ και έχει δώσει δύο ασίστ σε έξι αγώνες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχε σκοράρει και κόντρα στη Λουντογκόρετς στα προκριματικά του Champions League.

Ο Α. Καμαρά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη τετράδα των σκόρερ του Ολυμπιακού, πίσω από τον Ελ Αραμπί (5) και τον Μασούρα (5) και έχει τα ίδια τέρματα με τον Τικίνιο (4). Αυτό από μόνο του λέει πολλά και δικαιολογεί απόλυτα την επιλογή του Μαρτίνς να εμπιστευτεί στον νεαρό Αφρικανό φανέλα βασικού. Τη στιγμή, που άλλοι νεοφερμένοι συμπαίκτες του, που είναι και χρυσοπληρωμένοι, ψάχνονται ακόμη…

Ο διεθνής επιθετικός από τη Γουινέα έχει πολλά να μάθει ακόμη. Όμως, έχει καλούς δασκάλους δίπλα του (Μ. Καμαρά, Κούντε, Εμβιλά, Μπουχαλάκη), όπως και τον Μαρτίνς που τον κρατάει προσγειωμένο και τον συμβουλεύει συχνά πυκνά πως πρέπει να διαχειριστεί όλο αυτό που του συμβαίνει, προκειμένου να πάει κάποια στιγμή στο επόμενο επίπεδο.

Ο Αγκιμπού δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις, συμπεριφέρεται ως άψογος επαγγελματίας μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό και, ταυτόχρονα, παίζει με μία παιδική αθωότητα. Χαίρεται το παιχνίδι, βγάζει μία ηρεμία που είναι αξιοσημείωτη για την ηλικία του και ζει την κάθε στιγμή με όλη του την καρδιά.

Παράλληλα, όμως, είναι πολύ πειθαρχημένος στο παιχνίδι του. Δεν κάνει κάτι το περιττό, δεν αρέσκεται σε ντρίμπλες και εξεζητημένες κινήσεις. Πράττει τα απολύτως απαραίτητα και αυτά που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά την πειραϊκή ομάδα.

Ο πολύτιμος Μασούρας και ο ανεβασμένος Λαλά

Ο αγώνας εναντίον του ΠΑΟΚ είχε και άλλους πρωταγωνιστές από πλευράς Ολυμπιακού. Ένας εξ´ αυτών ήταν ο συνήθης ύποπτος Γιώργος Μασούρας, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο τέρμα και έκοψε τα φτερά του δικεφάλου.

Επίσης, ο Λαλά ήταν εξαιρετικός και σε άμυνα και σε επίθεση κάνοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του μέχρι σήμερα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Γάλλος δεξιός μπακ τα πήγε πολύ καλά απέναντι στον Μπίσεσβαρ στο πρώτο ημίχρονο και τον Μίτριτσα, τον Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς στο δεύτερο μέρος.

Όπως πολύ καλή παρουσία είχαν ο Εμβιλά και ο Μ. Καμαρά (γι´ αυτό και η αλλαγή προσώπου του Ολυμπιακού, σε σχέση με τον αγώνα με αντίπαλο την Άιντραχτ). Τούτη τη φορά η τριάδα στα χαφ –μαζί με τον Α. Καμαρά- λειτούργησε καλά, η πίεση πάνω στον Εσίτι ήταν στοχευμένη και μελετημένη και απέφερε τα δύο τέρματα του Ολυμπιακού.

Σκηνές από τα προσεχώς...

Σε εκείνον, πάντως, που αξίζει να σταθεί κάποιος είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες. Όλοι γνώριζαν την ποιότητα του, τι μπορεί να προσφέρει και ουδείς αμφέβαλε για την αξία του. Παρόλο, όμως, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός με την πειραϊκή ομάδα, έδειξε όσα δεν έχουν δείξει μέχρι σήμερα στις συμμετοχές που είχαν ο Ονιεκουρού και ο Λόπες. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι μόλις αποκτήσει ρυθμό μέσω των παιχνιδιών, θα προσφέρει πολλές βοήθειες στον Ολυμπιακό. Διότι, μέχρι σήμερα οι Πειραιώτες τα περίμεναν όλα από τον Μασούρα.

Ο Γκάρι είναι εμφανές ότι ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στα πλάγια της επίθεσης του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έχουν έναν παίκτη που με την ταχύτητα του, την τεχνική του κατάρτιση, τις διεισδύσεις του και την αποτελεσματικότητά του στο ένας εναντίον ενός, μπορεί να κάνει άνω κάτω την άμυνα του αντιπάλου, όπως έπραξε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αξιοποιώντας παράλληλα τον σέντερ φορ. Με την παρουσία του Ροντρίγκες και του Μασούρα στα εξτρέμ, το παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας θα είναι διαφορετικό και όλος ο Ολυμπιακός θα είναι διαφορετικός…

Και κάτι τελευταίο: Ο πληγωμένος εγωισμός σε έναν ποδοσφαιριστή πολλές φορές λειτουργεί ως το καλύτερο καύσιμο για να του δώσει έξτρα κίνητρο και ώθηση για να αλλάξει την εικόνα του στο επόμενο παιχνίδι. Η ήττα του Ολυμπιακού στη Φρανκφούρτη έκανε τους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας να βγάλουν αντίδραση, θυμό, τσαμπουκά και αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ένα 45λεπτο στο οποίο οι Πειραιώτες κατέστησαν σαφές ότι ήταν ανώτεροι και διατεθειμένοι να φύγουν νικητές από το γήπεδο, κι ας έπαιζαν μπροστά σε άδειες κερκίδες στο Καραϊσκάκη.

Δύο τέρματα από τον Α. Καμαρά και τον Μασούρα, διπλό δοκάρι από τον Ελ Αραμπί, νέο δοκάρι από τον Αγκιμπού στις αρχές του δευτέρου μέρους και αρκετές ακόμη καλές ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ χάρη στις αποκρούσεις του Πασχαλάκη, ήταν ενδεικτικά της πίστης, του πάθους, της τήρησης του πλάνου και της διάθεσης των ερυθρόλευκων να μην αφήσουν να τους ξεφύγουν οι τρεις βαθμοί.

Ο Μαρτίνς παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένος, το πλάνο του λειτούργησε εξαιρετικά και ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1 στέλνοντας το μήνυμα πως είναι διατεθειμένος να παλέψει σκληρά για να φτάσει στην κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος και 47ου στην ιστορία του.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ενώ ο Παντελής Διαμαντόπουλος μετέφερε όλες τις εξελίξεις από το "Γ. Καραϊσκάκης".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ