ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο παραγωγικός Μαρσέλο, ο πολύτιμος Σαμασέκου και πρόσθετες λύσεις στη φαρέτρα του Μίτσελ

Ο Μαρσέλο πανηγυρίζει αλά Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο Μαρσέλο πανηγυρίζει αλά Κριστιάνο Ρονάλντο INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοδιφέλλης γράφει γι' αυτά που μπορεί να κρατήσει ο Μίτσελ από την ισοπαλία με τον Ατρόμητο. Τον παραγωγικό Μαρσέλο που πέτυχε το τρίτο του γκολ κόντρα στους Περιστεριώτες, τον πολύτιμο Σαμασέκου, αλλά και τις πρόσθετες λύσεις που έχει στα χέρια του πλέον ο Ισπανός.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έντεκα αλλαγές. Μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα μέσα σε πέντε ημέρες (Βόλος – Περιστέρι). Και διαφορετικό σύστημα, καθώς ο Μίτσελ άφησε κατά μέρος το 4-2-3-1 και παρέταξε τον Ολυμπιακό με σχήμα 3-4-3 απέναντι στον Ατρόμητο. Οι δοκιμές και τα συμπεράσματα πολλά, όπως και αυτά που μπορεί να κρατήσει ο Ισπανός τεχνικός από την ισοπαλία στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου.

Ο Μαρσέλο σκόραρε για τρίτη φορά κόντρα στον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδα Novibet και, μάλιστα, πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα το οποίο πανηγύρισε α λα Κριστιάνο Ρονάλντο και έσπευσε γρήγορα η ισπανική Marca να ανεβάσει στους λογαριασμούς της στα social media. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είναι παραγωγικός, καθώς προσφέρει γκολ και ασίστ όταν αγωνίζεται και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Μίτσελ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ισπανός προπονητής με την αλλαγή συστήματος και την επιλογή των τριών στόπερ (Σισέ, Μπουχλάκη, Ρέτσο) επέτρεψε στον Μαρσέλο να παίξει πιο ψηλά στο γήπεδο και, ταυτόχρονα, να έχει την απαραίτητη κάλυψη. Όποτε, ο Βραζιλιάνος ήταν πάνω από τη μεσαία γραμμή, στις αντεπιθέσεις του Ατρόμητου, συνέκλιναν αριστερά, πότε ο Σαμασέκου και πότε ο Ρέτσος.

Αποδεικνύεται πολύτιμος και ο Σαμασέκου

Μια και η αναφορά στον Σαμασέκου, ο οποίος είχε γενέθλια κλείνοντας τα 27, αποδεικνύεται πολύτιμος, καθώς προσφέρει αρκετά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Ο κεντρικός μέσος από το Μάλι πήρε για πρώτη φορά ολόκληρο 90λεπτο στα πόδια του και είχε πολύ καλή απόδοση, καθώς κάλυψε πολλούς χώρους, έτρεξε αρκετά, ήταν αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα του και προσπάθησε να καλύψει και λάθη συμπαικτών του.

Οι πολλές αλλαγές δεν επέτρεψαν στους ερυθρόλευκους να φτάσουν στα γνωστά στάνταρ απόδοσης των τελευταίων εβδομάδων και αυτό είχε ως συνέπεια να μην έχουν και την ανάλογη ανασταλτική λειτουργία. Μετά από τρία ματς με ανέπαφη την εστία, ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο γκολ από τον Ατρόμητο, αλλά έπαιξε με άλλον τερματοφύλακα και άλλους παίκτες στην άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Σισέ επέστρεψε στην ενδεκάδα και, γενικά, στους αγώνες του Ολυμπιακού μετά από περισσότερο από δύο μήνες, καθώς είχε παίξει τελευταία φορά στο ματς με την Ναντ, στις 3 Νοεμβρίου, για το Europa League.

Ο Μπουχαλάκης είχε αγωνιστεί έξι λεπτά ως αλλαγή στο ματς με τον Ιωνικό στο πρωτάθλημα και το αμέσως προηγούμενο ήταν αυτό με την Ναντ. Ο Βρουσάι έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά την θλάση που είχε υποστεί στα Γιάννενα πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ ο Βαλμπουενά αγωνίστηκε μετά από 71 ημέρες -από το παιχνίδι με τη Λαμία, στις 30 Οκτωβρίου.

Ο Μίτσελ έχει πρόσθετες λύσεις

Σε κάθε περίπτωση, ο Μίτσελ έχει πρόσθετες λύσεις στα χέρια του, καθώς επέστρεψαν ο Βαλμπουενά και ο Βρουσάι από τους τραυματισμούς τους και απομένει να δούμε τη συνέχεια στην περίπτωση του Σισέ, ο οποίος σκόραρε κόντρα στον Ατρόμητο.

Το θετικό για τον ερυθρόλευκο τεχνικό είναι ότι ξεκούρασε τους βασικούς ποδοσφαιριστές ενόψει του αγώνα με τον Άρη, ενώ αν σταθεί κάποιος σε κάτι που δεν λειτούργησε καλά επιθετικά για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι, ήταν οι μεγάλες ευκαιρίες του Μασούρα που δεν μετατράπηκαν σε γκολ. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έχει γκίνια τον τελευταίο καιρό και ίσως να έχει επηρεαστεί από το ότι δεν έχει πια τον χρόνο συμμετοχής των περασμένων περιόδων.

Πλέον, το μυαλό του Μίτσελ και των ποδοσφαιριστών είναι στραμμένο στις τρεις αναμετρήσεις μέσα σε λίγες ημέρες με αντίπαλο τον Άρη στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet. Παιχνίδια στα οποία θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες του ρόστερ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ