ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός βρίσκει πάλι τον χαρακτήρα του, εξελίσσεται και αντεπιτίθεται

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που κόντρα στον Άρη έδειξε ότι η αντεπίθεση έχει ξεκινήσει, τον Μίτσελ που όταν προχωρά στις απαραίτητες διορθώσεις κατά την διάρκεια των ματς στο τέλος παίρνει αυτό που θέλει και την ενίσχυση που είναι απαραίτητη.

Η ποιότητα του ρόστερ του Ολυμπιακού προσφέρει την δυνατότητα στον Μίτσελ να προχωρά στις απαραίτητες διορθώσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων και στο τέλος η πειραϊκή ομάδα να παίρνει αυτό που θέλει.

Μία φορά δεν το έκανε ο Ισπανός τεχνικός ή μάλλον καθυστέρησε να παρέμβει -στο ματς στα Γιάννινα- και οι ερυθρόλευκοι πέταξαν δύο βαθμούς, τους μοναδικούς μέχρι σήμερα μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος έπειτα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Έκτοτε, οι παρεμβάσεις του Μίτσελ ήταν σωστές και καταλυτικές, όπως κομβική ήταν και η χρησιμοποίηση του Μασούρα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα με αντίπαλο τον Άρη στην νίκη των "ερυθρόλευκων" (1-0). Ο διεθνής επιθετικός στην πρώτη επαφή με την μπάλα, την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα του Κουέστα και θύμισε σε όλους ότι ήταν και παραμένει ο πιο παραγωγικός εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται εξτρέμ

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από μεταγραφή εξτρέμ, καθώς μέχρι τώρα σκοράρουν τα τρία δεκάρια Χάμες, Φορτούνης, Μπιέλ και ο Μασούρας. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει μόλις δύο τέρματα σε 14 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο, που δεν τα λες πολλά για την ποιότητα και την αξία του. Από την άλλη, έχει το ελαφρυντικό ότι παίζει κάποια τέταρτα, εικοσάλεπτα και μισάωρα και αυτό ίσως να επηρεάζει την ψυχολογία του.

Η ουσία όμως είναι άλλη. Το παιχνίδι με τον Άρη, έδειξε στον Μίτσελ αυτό που όλοι υποψιάζονταν, ό,τι στα θεωρητικά πιο δύσκολα ματς, δεν είναι εύκολο να παίξουν και τα τρία δεκάρια πίσω από τον σέντερ φορ.

Ο Ισπανός έχει τα δίκια του που θέλει να βάζει στην ενδεκάδα τους πιο ποιοτικούς και καλύτερους του παίκτες, αλλά υπάρχουν και αγώνες που χρειάζεται κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές που μπορούν να υπηρετήσουν το πλάνο της ομάδας και να είναι περισσότερο χρήσιμοι τακτικά.

Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με την ίδια ενδεκάδα για τρίτο διαδοχικό ματς και για τον Πάρντιου δεν ήταν δύσκολο να διαβάσει το παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας. Γνωρίζει ότι ο Φορτούνης και ο Μπιέλ συγκλίνουν προς τον άξονα και παίζουν λιγότερο πάνω στη γραμμή, οπότε ο προπονητής του Άρη γέμισε το κέντρο, είχε κοντά τις γραμμές και στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν εύκολο οι δύο παραπάνω παίκτες μαζί με τον Χάμες να βρουν πεδίο δράσης.

Με την είσοδο του Μασούρα, ο Μίτσελ έδωσε πλάτος και, παράλληλα, ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση και την ένταση στο παιχνίδι του. Το γρήγορο γκολ «ξεκλείδωσε» την άμυνα των κιτρινόμαυρων και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους.

Από νίκη σε νίκη από τότε που έγινε πιο συμπαγής στα μετόπισθεν

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι πως πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη του για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν στο πρωτάθλημα και ότι για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι στη διοργάνωση δεν δέχτηκε γκολ. Η επίθεση προσφέρει θέαμα και κόβει εισιτήρια, αλλά ή άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα και από τότε που οι ερυθρόλευκοι έγιναν πιο συμπαγείς στα μετόπισθεν βαδίζουν από νίκη σε νίκη.

Δικαιολογημένα τα φώτα πέφτουν συνήθως στον Εμβιλά και στον Ίνμπομ Χουάνγκ οι οποίοι έκαναν τη διαφορά (και) στον αγώνα με τον Άρη, ή στα τρία δεκάρια, τους Χάμες, Φορτούνη, Μπιέλ και ενίοτε στον Μπακαμπού ή τον Αραμπί, αλλά αξίζει να σταθεί κανείς στον Πασχαλάκη και στην τετράδα της άμυνας.

Από τότε που ο έμπειρος τερματοφύλακας έγινε βασικός, ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί μόνο τα δύο γκολ στα Γιάννινα και το πέναλτι από τον Παναθηναϊκό. Η πειραϊκή ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της στα οκτώ από τα δέκα παιχνίδια της και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Επίσης, ο Παπασταθόπουλος με τον Ντόη έχουν δημιουργήσει ένα καλό δίδυμο στα στόπερ και είχαν πολύ καλή απόδοση απέναντι στον Άρη. Ο Ρόντινεϊ διαθέτει ποιότητα, καλή τεχνική, είναι μαχητικό, είχε αρκετά καλά διαστήματα απέναντι στους κιτρινόμαυρους και μόλις απελευθερωθεί, θα μπορέσει να δώσει πολλά περισσότερα στον Ολυμπιακό.

Στο παιχνίδι με τον Άρη, αλλά και γενικά στα τελευταία ματς, καλή παρουσία είχε και ο Ρέαμπτσουκ. Είχε ασίστ στο ματς με τον Ιωνικό, ασίστ και στον αγώνα με τον Βόλο και αρκετές επιθετικές ενέργειες αλλά και γρήγορες επιστροφές στο παιχνίδι με τον Άρη. Ίσως, η μεταγραφολογία να τον έχει επηρεάσει θετικά.

Η ενίσχυση του ρόστερ είναι αναγκαία, έχει ξεκινήσει η αντεπίθεση

Βέβαια, αυτό δεν αλλάζει κάτι ως προς την ενίσχυση. Ο Ολυμπιακός είχε και έχει ανάγκη από τις μεταγραφές αριστερού μπακ, εξτρέμ και σέντερ φορ. Αλλά και στόπερ, καθώς η σεζόν δεν είναι εύκολο να βγει μόνο με τον Παπασταθόπουλο και τον Ντόη και αραιά και που τον Ρέτσο. Τα δύσκολα παιχνίδια είναι μπροστά για τον Ολυμπιακό, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Και η πειραϊκή ομάδα είναι αποφασισμένη να παλέψει και στις δύο διοργανώσεις μέχρι το τέλος.

Ο Ολυμπιακός βελτιώνεται, εξελίσσεται, ανεβαίνει αγωνιστικά και έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του στο πρωτάθλημα. Το δείχνει στο γήπεδο βρίσκοντας πάλι τον χαρακτήρα του και ο κόσμος του είναι εκεί, στηρίζει, στέκεται στο πλευρό του Μίτσελ και των ποδοσφαιριστών και πιστεύει στην μεγάλη ανατροπή.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ