ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα έρθει η στιγμή που αυτό θα τον ανταμείψει

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που παίζει σε γενικές γραμμές καλό ποδόσφαιρο, όμως κόντρα στη Φράιμπουργκ δεν ανταμείφθηκε γι' αυτό.

Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του στον αγώνα με την Φράιμπουργκ και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους οι παίκτες του οι οποίοι έφυγαν απογοητευμένοι από το Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, αλλά πλήρωσαν τα λάθη τους, ηττήθηκαν και σε αυτό το επίπεδο κάθε λάθος στοιχίζει ακριβά. Το παιχνίδι με την γερμανική ομάδα, πάντως, έχει διπλή ανάγνωση.

Η πρώτη είναι ότι ο Ολυμπιακός αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, έχει αγωνιστική ταυτότητα, ποιοτικό ρόστερ, χαρακτήρα, πολλές λύσεις από τη μεσαία γραμμή και μπροστά και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως πρόκειται για μία καινούργια ομάδα, που προσπαθεί να εξελιχθεί κυνηγώντας παράλληλα τα θετικά αποτελέσματα.

Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν με την εικόνα τους τις τελευταίες εβδομάδες ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο και αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, δουλειά και στήριξη μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί ο Μαρτίνεθ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός φέτος, σε σχέση με την περασμένη περίοδο, παίζει πάλι καλό ποδόσφαιρο και θα έρθει η στιγμή που αυτό θα τον ανταμείψει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η δεύτερη ανάγνωση είναι ότι, παρόλο που η πειραϊκή ομάδα είχε καλή απόδοση, δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Και αυτό πρέπει να προβληματίσει. Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ με τον Ελ Κααμπί, είχε δοκάρι με τον Φορτούνη, μεγάλες ευκαιρίες με τον Μαροκινό, τον Μασούρα και τον Μπιέλ, 17 τελικές προσπάθειες, αλλά παρόλα αυτά ηττήθηκε.

Και ηττήθηκε γιατί οι παίκτες του δεν τελείωσαν σωστά στην επίθεση κάποιες ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και διότι δέχτηκε τρία τέρματα εντός έδρας, με την γερμανική ομάδα να σκοράρει εξαιτίας ατομικών λαθών της άμυνας των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε όταν έπρεπε στη διπλή ευκαιρία του Ελ Κααμπί και του Μπιέλ (6΄) και λίγο αργότερα δέχτηκε τέρμα (9') μετά το λάθος γύρισμα του Φρέιρε προς τον Πασχαλάκη. Η πειραϊκή ομάδα δεν έκανε το 2-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με τον Μασούρα και πέντε λεπτά μετά -και πριν βγει το ημίχρονο- έγινε το 1-2 με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ρέτσος εις βάρος του Ντόαν.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και μετά το 2-2, αλλά δέχτηκαν γκολ (86΄) πάλι από στημένη φάση, όπως την περασμένη περίοδο. Και ένα λεπτό μετά είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γιόβετιτς (87΄) για να ισοφαρίσουν για τρίτη φορά.

Η επίθεση έραβε η άμυνα ξήλωνε

Ο Ελ Κααμπί και Φορτούνης έραβαν μπροστά (αν και δεν είχαν την κατάλληλη υποστήριξη από τον Μασούρα και τον Μπιέλ), αλλά οι αμυντικοί ξήλωναν πίσω και έτσι ο Ολυμπιακός δεν πήρε αυτό για το οποίο προσπάθησαν πολύ ο Μαρτίνεθ και η ομάδα.

Ο Ισπανός προπονητής προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς ο Ορτέγκα που έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός πήρε τη θέση του Κίνι και ο Μπιέλ εκείνη του Ποντένσε. Η προσέγγιση του 42χρονου τεχνικού ήταν σωστή, αλλά δεν περίμενε ότι θα προκύψουν φθηνά λάθη στην άμυνα.

Όπως δεν περίμενε ο Μαρτίνεθ, ότι ο διαιτητής Λίντχουτ θα έμενε απαθής στη φάση της αγκωνιάς του Σάλαϊ στο πρόσωπο του Έσε νωρίς στο παιχνίδι (18΄), που στοίχισε την αποχώρηση του τελευταίου από το ματς. Ο Ολλανδός ρέφερι δεν έδωσε καν φάουλ, σε μία φάση που έπρεπε να αποβάλλει τον επιθετικό της γερμανικής ομάδας.

Απλά, ο Λίντχουτ αρκέστηκε να βλέπει τον Έσε να αποχωρεί μετά από λίγο από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας κάνει ράμματα στην πρησμένη μύτη του. Η απουσία δε του Έσε από τον αγώνα και για ένα τόσο σημαντικό διάστημα ήταν καταλυτική, καθώς ο Αργεντινός πίεζε σωστά, κάλυπτε αρκετούς χώρους με τα τρεξίματά του και βοηθούσε πολύ ανασταλτικά.

Ο Φορτούνης και ο Ελ Κααμπί ήταν εξαιρετικοί, το ίδιο και ο Ροντινέι με τον Καμαρά, αλλά σε τέτοιου είδους αγώνες και απέναντι σε αυτούς τους αντιπάλους, ο Ολυμπιακός χρειάζεται περισσότερους πρωταγωνιστές και, κυρίως, να μην γίνονται φθηνά λάθη στην άμυνα. Σε ό,τι αφορά την επίθεση θα τους βρει, καθώς μπαίνουν στην εξίσωση ο Ποντένσε, ο Γιόβετιτς και ο Σολμπάκεν και υπάρχουν επίσης ο Μπιέλ, ο Μασούρας και ο Σκάρπα, αλλά στο κέντρο της άμυνας τα κουκιά είναι μετρημένα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ