ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός "φωνάζει" ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγές και ενίσχυση

Ο Σαντιάγο Εσε στο ματς με τον Ατρόμητο
Ο Σαντιάγο Εσε στο ματς με τον Ατρόμητο EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλης αναλύει το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και υπογραμμίζει την ανάγκη των ερυθρόλευκων να κινηθούν γρήγορα στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου.

Όταν ένας προπονητής (εν προκειμένω ο Καρβαλιάλ) γνωρίζει ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον καλύτερό του παίκτη (Φορτούνη) σε έναν δύσκολο εκτός έδρας αγώνα, όπως αυτό με τον Ατρόμητο, περιμένει από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να βγουν μπροστά, να κάνουν τη διαφορά και να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Πόσο μάλλον, όταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα προστέθηκαν στο απουσιολόγιο άλλοι τρεις παίκτες, οι Μπιέλ, Καμαρά και Ελ Αραμπί.

Ο Γιόβετιτς το προσπάθησε στο ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε, το ίδιο ο Ρόντινεϊ, ο Ορτέγκα και ο Έσε, αλλά οι υπόλοιποι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με τον Ποντένσε να εξελίσσεται σε μοιραίο παίκτη για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι, λόγω των σπουδαίων ευκαιριών που σπατάλησε στο δεύτερο μέρος. Και όταν ένας ποδοσφαιριστής της ποιότητας και της αξίας του Πορτογάλου επιθετικού χάνει τέτοιες ευκαιρίες, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Ο Καρβαλιάλ περίμενε από τον συμπατριώτη του να βγει μπροστά απόντος του Φορτούνη, αλλά ο Ποντένσε δεν σήκωσε το βάρος, όπως δεν το έκαναν επίσης ο Ελ Κααμπί και ο Μασούρας. Από τον Μπρίνιτς, τι ευθύνες να ζητήσει κανείς, όταν είχε παίξει όλα και όλα μόλις 30 λεπτά τους τελευταίους πέντε μήνες; Και ο νεαρός εξτρέμ έπαιξε βασικός κόντρα στον Ατρόμητο, επειδή είχε ίωση ο Μπιέλ ο οποίος αρχικά ήταν εκείνος που υπολογιζόταν για την ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει στο Περιστέρι, αφενός μεν γιατί δεν υπάρχουν δεύτεροι Φορτούνης και Καμαρά στο ρόστερ αφετέρου δε διότι οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν σκοράρει με τον Ποντένσε και τον Γιόβετιτς στο β΄ ημίχρονο και να είχαν πάρει τη νίκη, όπως και στη φάση του δοκαριού στην κεφαλιά του Ρέτσου. Και όλα αυτά, παρόλο που ο Ατρόμητος έπαιξε πολύ κλειστά, οχυρωμένος στο μισό γήπεδο προσπαθώντας να μην δεχτεί τέρμα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναγκαίες οι προσθήκες τον Ιανουάριο

Οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας και ο Καρβαλιάλ γνωρίζουν καλά ότι στο δεύτερο μισό της περιόδου οι περισσότερες ομάδες θα τους αντιμετωπίσουν όπως ο Πανσερραϊκός και ο Ατρόμητος τις τελευταίες ημέρες, με πεντάδα στην άμυνα και φουλ αμυντικό σχήμα, μήπως και δεν δεχτούν τέρμα. Άρα, ο Πορτογάλος και οι συνεργάτες του θα πρέπει να βρουν τον τρόπο για να ανοίξουν αυτές τις άμυνες και να έρθουν τα γκολ.

Οι ερυθρόλευκοι στρίμωξαν τους αντιπάλους τους στις Σέρρες και στο Περιστέρι, αλλά οι τελικές προσπάθειες του Ολυμπιακού εντός της εστίας και στα δύο παιχνίδια ήταν λίγες. Πολλές οι τελικές, αλλά ελάχιστες στον στόχο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, η πειραϊκή ομάδα πήρε άριστα στο ανασταλτικό κομμάτι κρατώντας το μηδέν στην εστία του Πασχαλάκη, αλλά στην επίθεση πέτυχε μόλις ένα γκολ, με το πέναλτι του Ελ Αραμπί.

Είναι εμφανές ότι η ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και στην επίθεση δεν θα έρθει μόνο μέσα από τη δουλειά στο Ρέντη, αλλά κυρίως μέσα από τις προσθήκες που είναι αναγκαίες να γίνουν τον Ιανουάριο. Και όσο πιο νωρίς γίνουν αυτές οι αλλαγές τόσο το καλύτερο θα είναι για τον Ολυμπιακό. Παρεμπιπτόντως, πάνω που το βρήκαν οι ερυθρόλευκοι στην άμυνα κρατώντας το μηδέν στα δύο τελευταία παιχνίδια, το έχασαν στην επίθεση.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση, ο Σκάρπα έκλεισε στην Ατλέτικο Μινέιρο, ο Σολμπάκεν είναι εκτός πλάνων, ο Μπρίνιτς δεν είναι έτοιμος να σηκώσει μεγάλο φορτίο, ο Μπιέλ συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις και ο Ελ Κααμπί ετοιμάζεται να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα του Μαρόκου για το Κόπα Άφρικα. Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να τα περιμένει όλα από τον Φορτούνη, ή από ορισμένες καλές στιγμές του Ποντένσε, του Γιόβετιτς και του Μασούρα.

Σχετικά με την άμυνα, ο Πορόζο και ο Φρέιρε λείπουν αρκετό καιρό, αλλά και όταν έπαιζαν δεν έκαναν τη διαφορά, ο Μπιανκόν ψάχνει ακόμη τα πατήματά του, ενώ δεν έχουν λείψει τα λάθη από τον Ντόη και τον Ρέτσο. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται τουλάχιστον έναν στόπερ ηγέτη. Μια και η αναφορά στον Ρέτσο, ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, ενώ ο Πασχαλάκης στη μοναδική δύσκολη φάση που δέχτηκε, αντέδρασε εξαιρετικά.

Ο Καρβαλιάλ είχε όντως πολλές απουσίες να αντιμετωπίσει, όμως από την άλλη και η επιλογή να κάνει μόνο μία αλλαγή (τον Γιόβετιτς αντί του Μπρίνιτς), σε ματς που ήταν στη λευκή ισοπαλία και ο Ολυμπιακός ήθελε να πιέσει περισσότερο και να σκοράρει, προκάλεσε απορίες. Ο Αλεξανδρόπουλος, για παράδειγμα, δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο ή στο τελευταίο μισάωρο αντί του Καρβάλιο; Θα πει κάποιος, ότι ο Πορτογάλος οδηγήθηκε στην απόφαση να πάρει τον Βρουσάι και τον Αλγκασίμ Μπα από την δεύτερη ομάδα για να έχει κάποιους επιθετικούς στον πάγκο. Ακόμη και αυτό, όμως, δείχνει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ