ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν πρωταθλητής, αλλά για δεύτερη φορά στη σεζόν με τον Παναθηναϊκό δεν πήρε αυτό που άξιζε

Ο Κώστας Φορτούνης στη διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Ο Κώστας Φορτούνης στη διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που ήταν - ξανά - ανώτερος του Παναθηναϊκού αλλά δεν πήρε την νίκη, αλλά και το 0/6 στα φετινά ντέρμπι των "ερυθρόλευκων" που τους έχουν στερήσει μία καλύτερη θέση στην βαθμολογία.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε ένα πρωτάθλημα. Και αυτές οι λεπτομέρειες δεν ήταν με τον Ολυμπιακό στα ντέρμπι της περιόδου. Στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα, οι ερυθρόλευκοι με βάση την εικόνα τους, την απόδοσή τους και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν πάρει έξι βαθμούς. Αντί γι' αυτό η συγκομιδή τους ήταν μόλις δύο βαθμοί και άλλους τόσους πήραν και οι πράσινοι.

Έτσι, η μεταξύ τους διαφορά αυτή τη στιγμή είναι πέντε πόντοι, με τον Παναθηναϊκό να έχει σαφές προβάδισμα, ενώ θα μπορούσε η πειραϊκή ομάδα να ήταν πιο μπροστά με τουλάχιστον ένα βαθμό και γινόταν διαφορετική κουβέντα για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος αγωνιστικά του Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπως ήταν καλύτερος και στο παιχνίδι του α' γύρου στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Ωστόσο, και στις δύο βραδιές οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

Η ουσία είναι ότι η πειραϊκή ομάδα δεν μετουσίωσε αυτή την ανωτερότητα, δεν πήρε αυτό που άξιζε στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια αυτή τη στιγμή να μην έχει πετύχει νίκη σε έξι ντέρμπι στη σεζόν με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και χωρίς νίκες στα ντέρμπι δεν είναι εύκολο να σκαρφαλώσεις στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι ξόδεψαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, καθώς μόνο ο Κανός είχε πέντε κλασικές στιγμές, ενώ άγγιξαν το γκολ ο Μπακαμπού στο σουτ που είχε στο δοκάρι στο ξεκίνημα του αγώνα. Αντίστοιχα συνέβη με τον Μπιέλ, τον Φορτούνη, τον Ρόντινεϊ και τον Ελ Αραμπί. Η πειραϊκή ομάδα είχε 15 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι πέντε εντός της εστίας, ενώ το τέρμα του Βρουσάι ακυρώθηκε.

Η διαιτησία, οι τελικές και η τύχη που δεν έχει ο Ολυμπιακός

Αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό στα ντέρμπι είναι η ουσία, τα γκολ, καθώς δύσκολα σκοράρει. Γι' αυτό δεν φτάνει στις νίκες. Οι διαιτητικές αποφάσεις έχουν παίξει ρόλο, αλλά επίσης οι ερυθρόλευκοι σπαταλούν εύκολα πολλές ευκαιρίες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Πόσο μάλλον ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διότι, η πειραϊκή ομάδα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στους κιτρινόμαυρους για να μην ανοίξει η διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τον δικό της ρόλο έχει παίξει και η τύχη, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός είχε μέχρι τώρα στα ντέρμπι πέντε δοκάρια, δύο γκολ που ακυρώθηκαν, του Χάμες με την ΑΕΚ και του Βρουσάι με Παναθηναϊκό, ως οφσάιντ συμπαικτών τους, του Μασούρα και του Αραμπί), αλλά και δύο αυτογκόλ, του Παπασταθόπουλου με τον ΠΑΟΚ και του Σαμασέκου με την ΑΕΚ στο Κύπελλο.

Σε ό,τι αφορά, τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έχοντας ξοδέψει αρκετές ευκαιρίες για να κλειδώσει τη νίκη, ισοφαρίστηκε με πέναλτι που δόθηκε στο 97΄ και εκτελέστηκε στο 103΄, στη Λεωφόρο, ενώ στο Καραϊσκάκης δεν δέχτηκε τέρμα. Με τους πράσινους να απειλούν μόνο σε δύο περιπτώσεις, τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν πρωταθλητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, αλλά δεν πήρε αυτό που δικαιούταν ή άξιζε, με βάση τις ευκαιρίες που έφτιαξαν οι ποδοσφαιριστές του. Οι τελευταίοι όφειλαν να είναι πιο συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί στην τελική προσπάθεια, καθώς αρκετά από τα σουτ που έκαναν ήταν πάνω στον Μπρινιόλι και όχι στις γωνίες του τέρματος. Οι ερυθρόλευκοι για να μπορέσουν να κυνηγήσουν τους στόχους τους μέχρι το τέλος, θα πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και κυνικοί. Στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα, μετράει η ουσία.

Αν υπάρχει κάτι θετικό από την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Παναθηναϊκό, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του πίστεψαν στον εαυτό τους, έβγαλαν την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο (όπως ο Εμβιλά, ο Χουάνγκ, ο Ρόντινεϊ, ο Φορτούνης, ο Παπασταθόπουλος και ο Κανός), δημιούργησαν ευκαιρίες και μπορούν να πατήσουν πάνω σε αυτή την απόδοση για επόμενα ντέρμπι που έρχονται στο πρωτάθλημα. Και δεν είναι λίγα…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ