STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιοι οι πράσινοι στο Φάληρο, έντονες διαμαρτυρίες των ερυθρόλευκων για το ακυρωθέν γκολ στο 89'

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιοι οι πράσινοι στο Φάληρο, έντονες διαμαρτυρίες των ερυθρόλευκων για το ακυρωθέν γκολ στο 89'
INTIME

Ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος στο Φάληρο, με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League να λήγει ισόπαλο 0-0. Ακυρώθηκε γκολ των ερυθρόλευκων στο 89ο λεπτό, στο +2 από τη δεύτερη θέση οι πράσινοι.

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι αιωνίων για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Η μάχη του Γεώργιος Καραϊσκάκης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έληξε ισόπαλη 0-0.

Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που είχαν τις περισσότερες τελικές και ήταν πιο απειλητικοί. Είχαν δοκάρι στο 4' με τον Μπακαμπού, όπως και άλλες καλές στιγμές για το γκολ, με τους πράσινους να έχουν σημαντική στιγμή στο 79'.

Ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα στο 89' με τον Βρουσάι, όμως ο διαιτητής κλήθηκε από τον VAR να εξετάσει τη φάση και ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του Αραμπί. Αυτό το γεγονός μάλιστα έφερε έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός παραμένει στην πρώτη θέση με 55 πόντους στο +2 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός είναι σην τρίτη θέση με 50 βαθμούς.

Το ματς

Πιο δυνατά στην αναμέτρηση μπήκε ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι είχαν πολύ καλή στιγμή για να πάρουν προβάδισμα μόλις στο τέταρτο λεπτό. Ο Μπακαμπού πίεσε τον Σάρλια, έκλεψε τη μπάλα. Στη συνέχεια δέχθηκε την πάσα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε και το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια ισορρόπησε. Στο 14' λεπτό είχε και την πρώτη του τελική με ένα διαγώνιο σουτ του Παλάσιος, το οποίο έφυγε άουτ. Στο ντέρμπι κυριαρχούσαν οι μονομαχίες και τα δυνατά μαρκαρίσματα, ενώ όταν οι πράσινοι είχαν την μπάλα, δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη.

Η πιο σημαντική στιγμή του πρώτου μέρους έγινε στο 34ο λεπτό και ανήκε στον Ολυμπιακό. Σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Εμβιλά πήρε την κεφαλιά πάσα προς το ύψος του πέναλτι, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απομάκρυνε και η μπάλα έφτασε στον Κανός που σούταρε συρτά με τη μια. Όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Λίγο πριν ο διαιτητής στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, οι ερυθρόλευκοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, σούταραν εκτός περιοχής και το 0-0 παρέμεινε έως το ημίχρονο.

Όπως συνέβη στο ξεκίνημα, έτσι και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά. Στο 50' ο Κανός ήταν άστοχος με πλασέ εκτός περιοχής, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ισπανός εξτρέμ απείλησε ξανά, έπειτα από κλέψιμό του, αλλά το μόνο που κέρδισε ήταν κόρνερ.

Ο Γιοβάνοβιτς στο 60' πέρασε τους Κώτσιρα, Σπόραρ προσπαθώντας να διορθώσει πράγματα. Στο 68ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι είχαν καλή στιγμή, με τον Φορτούνη να τροφοδοτεί τον Ροντινέι, ο οποίος από τα αριστερά πλάσαρε άουτ.

Ο Μίτσελ από την πλευρά του απάντησε με την είσοδο του Μασούρα και του Αραμπί. Ο Ισπανός έψαχνε κάτι διαφορετικό επιθετικά. Στο 73ο λεπτό ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά ήταν άστοχος.

Μετά το 75ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια επιθετικής ανάκαμψης και στο 79' είχε πάρα πολύ καλή στιγμή για να πάρει το προβάδισμα. Ο Σπόραρ έφερε ωραία την μπάλα μπροστά του, έκανε το σουτ στα όρια της περιοχής, όμως ήταν για λίγο άστοχος. Ο Ολυμπιακός πάτησε ξανά γκάζι προς το φινάλε του παιχνιδιού με τον Αραμπί στο 86' να μην μπορεί να νικήσει τον Μπρινιόλι.

Στο 89ο λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα. Ο Πούχατς έκανε το λάθος, με τον Βρουσάι να παίρνει την μπάλα από τα δεξιά, έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία και κατάφερε να σκοράρει. Όμως, ο διαιτητής πήγε να δει τη φάση στο μόνιτορ και ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι του με δέκα παίκτες, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο 90+9' να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε έως το φινάλε.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιοι οι πράσινοι στο Φάληρο, έντονες διαμαρτυρίες των ερυθρόλευκων για το ακυρωθέν γκολ στο 89'

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ (81' Ραμόν), Χουάνγκ, Εμβιλά, Μπιέλ (68' Μασούρας), Κανός (88' Βρουσάι), Φορτούνης (81' Βαλμπουενά), Μπακαμπού (68' Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδη (60' Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (72' Πούχατς), Πέρεθ, Κουρμπέλης (73' Τσέριν), Παλάσιος, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Ιωαννίδη (60' Σπόραρ).

Δείτε την Game Night:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ