ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έφτιαξε νέα αριστερή πλευρά και ετοιμάζει την τελική του αντεπίθεση

Ο Ραμόν στον αγώνα του Ολυμπιακού στη Λαμία
Ο Ραμόν στον αγώνα του Ολυμπιακού στη Λαμία INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τους Κανός και Ραμόν που άλλαξαν την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού, για τον Σαμασέκου που απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στο σκοράρισμα, αλλά και τους Χουάνγκ, Μπακαμπού και Μπιέλ που στάθηκαν στο ύψος τους.

Τρία γκολ, τρία δοκάρια, μία ακόμη νίκη για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, με αρκετά θετικά στοιχεία, αλλά κι ένα αρνητικό: την εικόνα στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα στη Λαμία.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές μετά το 20', πέρασαν εύκολα από τη Φθιώτιδα και το σημαντικό για την πειραϊκή ομάδα ήταν πως πήρε τους τρεις βαθμούς αλλά κι ότι "κέρδισε" παίκτες.

Κανός και Ραμόν άλλαξαν την αριστερή πλευρά

Οι νεοφερμένοι Κανός και Ραμόν άλλαξαν την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού κι ήταν η πρώτη φορά που οι "κόκκινοι" είχαν ισορροπία στην ανάπτυξη κι από τα δύο άκρα.

Θα πει κάποιος ότι ο βαθμός δυσκολίας δεν ήταν μεγάλος, καθώς η πειραϊκή ομάδα είχε να αντιμετωπίσει την ουραγό της βαθμολογίας της Stoiximsn Super League, αλλά οι δύο παίκτες είχαν δείξει καλά δείγματα στα 35 λεπτά που είχαν παίξει μαζί στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Η ποιότητα του Ισπανού εξτρέμ κι η ουσία στο παιχνίδι του είναι καταλυτικά για τους ερυθρόλευκους, καθώς είχε δοκάρι και την κάθετη πάσα-ασίστ στο τέρμα του Μπακαμπού.

Να θυμίσουμε ότι ο Κανός λίγες ημέρες νωρίτερα, στο ματς εναντίον του Παναιτωλικού, είχε γκολ, κερδισμένο πέναλτι και συμμετοχή σε ένα ακόμα τέρμα της πειραϊκής ομάδας.

Εφόσον συνεχίσει σ' αυτό τον ρυθμό, βρίσκοντας γκολ ή ασίστ θα καπαρώσει θέση βασικού και θα προσφέρει στον Ολυμπιακό τις λύσεις που επιθυμεί στην επίθεση.

Όσο για τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ διαθέτει εξαιρετική σέντρα, είχε την ωραία ατομική προσπάθεια στο γκολ του Σαμασέκου, είναι δυνατός, μαχητικός, με αρκετά τρεξίματα και βγάζει πολύ καλύτερη εικόνα απ' ό,τι ο Ρέαμπτσιουκ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Ραμόν κερδίζει τις εντυπώσεις σε αυτό το πρώτο διάστημα της παρουσία του στον Ολυμπιακό, όχι γιατί κάνει κάτι το εξεζητημένο, αλλά διότι εφαρμόζει τα βασικά και βγάζει ενέργεια κι ένταση στο παιχνίδι του, συνδυάζοντάς τα με την ουσία.

Σίγουρα, ο νεαρός Λατινοαμερικάνο αμυντικός έχει βάλει σε σκέψεις τον Μίτσελ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Κέρδος η απόδοση του Σαμασέκου

Πέρα από τη φρέσκια και ολοκαίνουργια αριστερή πλευρά (Κανός – Ραμόν), κέρδος για τον Ολυμπιακό στη Λαμία ήταν κι η απόδοση του Σαμασέκου.

Ο διεθνής μέσος από το Μάλι είχε ανάγκη την καλή παρουσία μετά το αυτογκόλ στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με αντίπαλο την ΑΕΚ, κι συνδυάστηκε με το τέρμα που πέτυχε, το οποίο άνοιξε τον δρόμο στους ερυθρόλευκους για τη νίκη.

Ο Σαμασέκου έδειξε ότι ξέχωρα από τα τρεξίματα και το δυναμικό τρόπο του παιχνιδιού του, μπορεί να συνεργαστεί πολύ καλά με τον Χουάνγκ, αλλά και να προσφέρει στο σκοράρισμα, κάτι που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός από τους κεντρικούς του χαφ.

Παράλληλα, ο Ίνμπομ Χουάνγκ είχε δοκάρι σε έναν ακόμα αγώνα, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως επανέρχεται στα γνωστά στάνταρ απόδοσης, έπειτα από ένα διάστημα στα οποία είχε εμφανίσει σημάδια κόπωσης.

Ο Νοτιοκορεάτης κεντρικός χαφ είναι κομβικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, όπως καταλυτικοί είναι επίσης ο Χάμες και ο Εμβιλά οι οποίοι απουσίασαν από το ματς στη Φθιώτιδα.

Χουάνγκ, Μπακαμπού και Μπιέλ στάθηκαν στο ύψος τους

Τόσο ο Χουάνγκ όσο ο Μπακαμπού και ο Μπιέλ στάθηκαν στο ύψος τους και μάλιστα, οι δύο τελευταίοι σκόραραν εναντίον της Λαμίας, κάτι το οποίο λειτουργεί ευεργετικά στη ψυχολογία κάθε επιθετικού, πόσο μάλλον όταν ακολουθεί ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι όπως αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο Μπακαμπού έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα σε 19 συμμετοχές και αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του στο σκοράρισμα.

Ο Κονγκολέζος σέντερ φορ μπορεί να μην τυγχάνει της προβολής που θα έπρεπε, αλλά ο Μίτσελ τον επιβραβεύει, χρησιμοποιώντας τον βασικό.

Ο Αραμπί έχει πια λιγότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά στη Λαμία πρόλαβε και έβγαλε την ασίστ στον Μπιέλ, ο οποίος έφτασε τα έξι τέρματα στο πρωτάθλημα έχοντας μοιράσει και δύο ασίστ.

Και τώρα Παναθηναϊκός...

Πλέον, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, εκεί όπου θα προσπαθήσει να μειώσει τη διαφορά στους δύο βαθμούς και ο Μίτσελ θα έχει διαθέσιμους και ξεκούραστους τον Χάμες και τον Εμβιλά οι οποίοι θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ