ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που πρέπει, αλλά του στερούν αυτό που αξίζει

Ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που πρέπει, αλλά του στερούν αυτό που αξίζει

Ο Ολυμπιακός πάλεψε για μια μεγάλη ανατροπή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά δεν τον άφησαν να την κάνει. Τα λάθη των ερυθρολεύκων και η υποχρέωση στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση μετά τον τελευταίο κακό αγωνιστικά μήνα, έδειξε σφυγμό, είχε θέληση και προσπάθησε για να φτάσει στη νίκη στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, μείωσε με τον Μασούρα, αλλά ο Σλοβάκος διαιτητής Μαρέφκα και ο συμπατριώτης του στο VAR Κρίστιαν του ακύρωσαν γκολ και δεν του έδωσαν πέναλτι στην ανατροπή του Ναβάρο από τον Κάλενς.

Δύο καθοριστικές φάσεις, σε ένα ντέρμπι όπου οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και η πειραϊκή ομάδα δικαιολογημένα φωνάζει για αλλοίωση αποτελέσματος.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν τα δικά τους αγωνιστικά ζητήματα τα οποία προσπαθούν να επιλύσουν, αλλά ταυτόχρονα οι διαιτητικές αποφάσεις δεν τους αφήνουν να ανασάνουν. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως στα παιχνίδια που ο Ολυπιακός άφησε βαθμούς στον τελευταίο νωθρό αγωνιστικά μήνα υπήρχαν φάσεις που έχει δικαιολογημένα παράπονα.

Και στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκης, ο Σλοβάκος διαιτητής Μαρέφκα και ο Κρίστιαν στο VAR ακύρωσαν γκολ του Μασούρα και δεν έδωσαν πέναλτι στην ανατροπή του Ναβάρο.

Μάλιστα, ο Μαρέφκα στην πρώτη περίπτωση σφύριξε τόσο νωρίς ώστε να μην μπορεί να παρέμβει ο VAR, ενώ στη δεύτερη ο Κρίστιαν δεν έστειλε τον συμπατριώτη του στο μόνιτορ στον αγωνιστικό χώρο για ανασκόπηση της φάσης. Και τέτοιες διαιτητικές αποφάσεις, ο Ολυμπιακός δεν είχε μόνο τον τελευταίο ένα μήνα, αλλά και νωρίτερα στη σεζόν.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που πρέπει αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό, αλλά είναι εξίσου αληθές ότι δεν παίρνει αυτά που αξίζει μέσα στο γήπεδο. Άλλες φορές λόγω δικών του λαθών, ατυχίας (είχε δύο δοκάρια, για παράδειγμα, με τον Ροντινέι και τον Ρέτσο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο) και άλλες εξαιτίας διαιτητικών αποφάσεων.

Όμως, στον Ολυμπιακό γνώριζαν από τον περασμένο Μάιο, πως τούτη την περίοδο τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα αγωνιστικά και μη από ότι την προηγούμενη σεζόν, ωστόσο δεν φρόντισαν να θωρακιστούν.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν 15 παίκτες, προσέλαβαν αθλητικό διευθυντή, πήραν καινούργιο προπονητή και μέσα λίγους μήνες, οι περισσότερες μεταγραφές δεν έπιασαν. Αποχώρησαν ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ, ήρθαν ο Άλβες και ο Καρβαλιάλ και η πειραϊκή ομάδα είναι έτοιμη να αποκτήσει συνολικά έξι παίκτες τον Ιανουάριο.

Αυτό το πήγαινε – έλα όμως με τις συχνές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ κάθε καλοκαίρι και χειμώνα δεν βγάζει πουθενά. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ορισμένοι άγραφοι κανόνες που αν πας με τα νερά τους θα ανταμειφθείς. Όμως, αν τους αγνοήσεις θα σου γυρίσουν την πλάτη. Και αυτό γίνεται τα τελευταία δύο με δυόμιση χρόνια, με τα λάθη να επαναλαμβάνονται.

Ο Ολυμπιακός έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, αγωνιστική στόχευση και σε αυτή πρέπει να επιστρέψει. Χρειάζεται σαφές αγωνιστικό πλάνο, ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ του, παίκτες που να γνωρίζουν τι εστί Ολυμπιακός, που να έχουν φιλοδοξίες και να βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ και, παράλληλα, είναι αναγκαίο το ξεσκαρτάρισμα στο έμψυχο δυναμικό.

Η πίεση στους ώμους του Καρβαλιάλ και των ποδοσφαιριστών είναι μεγάλη, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται πια στο μείον οκτώ από την κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, αλλά έτσι έστρωσαν (πήραν μόλις ένα πόντο από τους εννέα που προσδοκούσαν στα τρία τελευταία ματς με τον Ατρόμητο, την Λαμία και την ΑΕΚ) και είναι οι ίδιοι που πρέπει να αλλάξουν την κατάσταση στη συνέχεια.

Και δη στους δύο αγώνες Κυπέλλου μέσα σε μία εβδομάδα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ