ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τώρα μεταγραφές υψηλής ποιότητας

Ο Ματιέ Βαλμπουενά πανηγυρίζει την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Σλόβαν στο Europa League
Ο Ματιέ Βαλμπουενά πανηγυρίζει την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Σλόβαν στο Europa League EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα που θα αλλάξουν την εικόνα του αγωνιστικά. Η πρόκριση χάρισε χρόνο στη διοίκηση των πρωταθλητών για να προχωρήσει άμεσα σε αυτές τις αλλαγές και να φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο.

Είμαστε στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγών που θα έπρεπε να έχουν γίνει τον Ιούνιο. Έστω και τώρα, όμως η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί. Και θα διορθωθεί, διότι έχουν ληφθεί οι αποφάσεις από τον καθ' ύλην αρμόδιο.

Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν την πρόκριση στα playoffs του Europa League, αλλά δεν πετούν στα σύννεφα. Στην πειραϊκή ΠΑΕ γνωρίζουν τις αδυναμίες της ομάδας και τι πρέπει να γίνει για να δουν πάλι έναν κανονικό Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που δεν θα αγκομαχά και δεν θα είναι αναγκασμένος να φτάνει στην διαδικασία των πέναλτι με ομάδες όπως η Λουντογκόρετς και η Σλόβαν Μπρατισλάβας, προκειμένου να μάθει αν θα προκριθεί ή θα αποκλειστεί.

Οι δύο σερί αποκλεισμοί από τη συνέχεια του Champions League (πέρυσι από τη Λουντογκόρετς κι εφέτος από τη Μακάμπι Χάιφα) στοίχισαν πολύ. Όπως βάρυνε πια αρκετά στη ζυγαριά και η νωθρή εικόνα αγωνιστικά του Ολυμπιακού εδώ και ένα χρόνο. Οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρόκριση στη Σλοβακία για τη συνέχεια του Europa League, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως πρέπει να αλλάξουν άμεσα.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτες με προσωπικότητα

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μεταγραφές ποδοσφαιριστών υψηλής ποιότητας. Παίκτες - προσωπικότητες που θα κάνουν τη διαφορά. Και τους χρειάζεται τώρα, γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν στην Ευρώπη και σε λίγες ημέρες έχει προγραμματιστεί και η έναρξη του πρωταθλήματος

Το καλό για τον Ολυμπιακό και τους ανθρώπους του είναι πως η πειραϊκή ομάδα συνεχίζει στο Europa League και έχει την ευκαιρία, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Απόλλωνα Λεμεσού, να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης. Πλέον, ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ελληνική ομάδα που συνεχίζει στα Κύπελλα Ευρώπης και έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους (του Europa League, ή στη χειρότερη του Conference League) και θα έχει παιχνίδια όλο το φθινόπωρο.

Επίσης, είναι εξίσου θετικό για τους ερυθρόλευκους πως έβγαλαν αντίδραση και η πρόκριση θα τονώσει κάπως τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών ενόψει της συνέχειας. Επιπλέον, είχε ανάγκη και ο Κορμπεράν να πανηγυρίσει αυτή την πρόκριση, για να πάρει μία ανάσα και να δουλέψει πιο ήρεμος τις επόμενες μέρες, γιατί του έπεσαν πολλά μαζεμένα με το καλημέρα στο Ρέντη.

Ο Ισπανός τεχνικός προσπαθεί να συμμαζέψει την κατάσταση (δεν περίμενε ότι θα προέκυπταν τόσο πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί τούτο το διάστημα), όμως θα χρειαστεί και την κατάλληλη στήριξη για να πετύχει. Και αυτή μπορεί να του τη δώσει η διοίκηση, μέσω των μεταγραφών.

Ανάγκη για δύο εξτρέμ και τερματοφύλακα

Είναι εμφανές πως ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από την προσθήκη δύο εξτρέμ (ο ένας, ο Κόνραντ ντε λα Φουέντε, είναι ήδη στην Ελλάδα), επιτελικού χαφ, αριστερού μπακ, στόπερ, σέντερ φορ (είναι πιθανή η παραχώρηση του Τικίνιο) και ίσως τερματοφύλακα που θα βάλει μεγαλύτερη πίεση στον Βατσλίκ. Οι παίκτες που θα έρθουν, όμως, θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά. Να μπορούν να αλλάξουν επίπεδο την πειραϊκή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έχει τέτοιους, όπως για παράδειγμα ο Εμβιλά που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στην Μπρατισλάβα, αλλά χρειάζεται κι άλλους και σε καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να προσθέσουν ποιότητα, αλλά και ταχύτητα, δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι τους.

Ταυτόχρονα, ο Χουάνγκ και ο Λάιντνερ είναι εδώ και είναι καιρός να μπουν στην εξίσωση. Πλέον προστίθεται και ο Ντε λα Φουέντε και θα υπάρξουν κι άλλες αφίξεις παικτών από το εξωτερικό τις προσεχείς μέρες. Παράλληλα, ο Κορμπεράν περιμένει με αγωνία την επιστροφή των τραυματιών Βρσάλικο, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ροντρίγκες και Παπασταθόπουλου.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει σημαντικά και θα αλλάξει. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για την πειραϊκή ομάδα. Πρέπει να γίνουν πολλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δε γίνεται διαφορετικά.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα στη Σλοβακία, οι ερυθρόλευκοι κρατούν: την πρόκριση, την απόδοση του Εμβιλά, του Μασούρα και του Κούντε, την αποτελεσματικότητα του Ζινκερνάγκελ, την βοήθεια του Α. Καμαρά, την ωριμότητα και την ψυχραιμία του Βατσλίκ και του Βαλμπουενά στη διαδικασία των πέναλτι.

Σε κάθε περίπτωση, οι προκρίσεις δίνουν χρόνο και ηρεμία σε μία ομάδα και την είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός αυτή που πήρε στη Μπρατισλάβα για να προχωρήσει με πιο καθαρό μυαλό στις διορθωτικές κινήσεις και στην αλλαγή αγωνιστικού προσώπου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ