ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μεντιλίμπαρ έχει βάλει τον Ολυμπιακό σε άλλο δρόμο και αργά ή γρήγορα το ποδόσφαιρο θα τον δικαιώσει

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής από τη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά οι παίκτες του σπαταλούσαν τις ευκαιρίες και έφυγαν με άδεια χέρια. Αργά ή γρήγορα όμως το ποδόσφαιρο θα δικαιώσει τον Βάσκο.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναγκάστηκε παραμονή του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ να διαφοροποιήσει τα πλάνα του, καθώς ο Όρτα έμεινε εκτός αποστολής και έτσι το 4-3-3 πήγε στην άκρη, εφαρμόζοντας σύστημα 4-2-3-1 περνώντας τον Μασούρα στην ενδεκάδα.

Ο τελευταίος τοποθετήθηκε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, με τον Φορτούνη να επιστρέφει στον άξονα, παίζοντας όμως λίγο πιο πίσω (ήταν περισσότερο "8άρι", παρά "10άρι") και πιο κοντά στον Τσικίνιο και τον Έσε.

Η αλλαγή αυτή, όμως, δεν διαφοροποίησε σε τίποτα τη φιλοσοφία του Βάσκου τεχνικού. Ο έμπειρος προπονητής είχε ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις του ότι ο Ολυμπιακός θα πήγαινε στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, για να δημιουργήσει ευκαιρίες και να δείξει ότι η πειραϊκή ομάδα είναι «εδώ".

Και στην πράξη συνέβη αυτό. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι αγωνιστικά της ΑΕΚ, έχασαν πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη, αλλά υπάρχουν φορές που τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα έχει υπολογίσει κανείς.

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά δεν μπορούσε να μπει ο ίδιος στον αγωνιστικό χώρο και να σκοράρει. Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας σπατάλησαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν τους τρεις βαθμούς και όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά στο φινάλε του ματς έφυγαν με άδεια χέρια από το γήπεδο.

'Εχασαν τα άχαστα και... τιμωρήθηκαν

Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν τα άχαστα, τόσο στο πρώτο όσο κυρίως στο δεύτερο μέρος και στο τέλος το πλήρωσαν με το γκολ που δέχτηκαν στις καθυστερήσεις του αγώνα. Είχαν τις περισσότερες και τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρουν στο πρώτο μέρος, καθώς έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με τον Μασούρα (9'), τον Ρέτσο (40'), τον Έσε (45+1') και τον Ελ Κααμπί (45+2'), αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Και συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος με τους Μασούρα (55'), Ζέλσον Μαρτίνς (65', 78'), Τσικίνιο (82') και Γιόβετιτς (85', 88').

Είναι πάρα πολλές ευκαιρίες για εκτός έδρας παιχνίδι, πόσο μάλλον για ένα ντέρμπι όπως αυτό με την ΑΕΚ που είχε μεγάλη κρισιμότητα. Σε τέτοιου είδους αγώνες, όταν δεν εκμεταλλεύεται κανείς τις ευκαιρίες και δεν σκοράρει, δεν μπορεί να κερδίσει. Ο Ολυμπιακός ναι μεν ήταν καλύτερος, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός και αυτό του στοίχισε.

Έτσι, ο Ολυμπιακός αντί να μειώσει τη διαφορά στους δύο βαθμούς από τους "κιτρινόμαυρους", βρέθηκε οκτώ πόντους πίσω από την κορυφή, μία διαφορά που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί στα οκτώ εναπομείναντα παιχνίδια στα play offs της Stoiximan Super League.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν παρατάει ποτέ και τίποτα, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν ακόμη οκτώ αγώνες στο πρωτάθλημα και δεν έχει τελειώσει κάτι. Πλέον, όμως, ο Μεντιλίμπαρ και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας θα πρέπει να έχουν το μυαλό τους πρώτα πώς οι "ερυθρόλευκοι" θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα περίοδο. Γιατί, ο Ολυμπιακός παραμένει τέταρτος στη βαθμολογία και όλα είναι ρευστά.

Ο Ολυμπιακός έχει ως μεγάλο στόχο μπροστά του την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League και είναι σαφές ότι οι δύο αγώνες εναντίον της Φενέρμπαχτσε θα απορροφήσουν μεγάλη ενέργεια από τους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, η προοπτική της συμμετοχής στον ημιτελικό ή στον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποτελεί τεράστιο κίνητρο. Όμως, η πειραϊκή ομάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί και στα δύο μέτωπα, στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, μπορεί να σταθεί κάποιος στην εξαιρετική απόδοση που είχαν ο Τσικίνιο και ο Έσε στη μεσαία γραμμή, στις καλές κινήσεις των Φορτούνη και Ποντένσε, στην καλή παρουσία του Τζολάκη και στις καλές στιγμές που είχαν ο Γιόβετιτς και ο Ζέλσον Μαρτίνς ερχόμενοι από τον πάγκο ως αλλαγή.

Ο Μεντιλίμπαρ προσέγγισε σωστά τον αγώνα, διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι κατά τη διάρκειά του, έβαλε δύσκολα στον Αλμέιδα, αλλά δεν περίμενε ότι οι παίκτες του θα κλοτσούσαν τόσες πολλές ευκαιρίες.

Αν κάτι δεν λειτούργησε, ήταν η έμπνευση του Βάσκου τεχνικού να περάσει στο ματς ως αλλαγή τον Ναβάρο, δίνοντάς του μισή ώρα αγώνα. Ο συμπατριώτης του για ακόμη ένα παιχνίδι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Και όταν υπάρχουν στον πάγκο ο Γιόβετιτς και ο Ελ Αραμπί, θα έπρεπε να προηγούνται, γιατί έχουν αποδείξει κατ'επανάληψη ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εμφανές ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει βάλει τον Ολυμπιακό σε άλλο δρόμο, τον έχει αλλάξει αγωνιστικά και αργά ή γρήγορα το ποδόσφαιρο θα τον δικαιώσει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ