ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρσέλο αποτελεί επίδειξη δύναμης από τον Ολυμπιακό

Ο Μαρσέλο
Ο Μαρσέλο © 2016 JOSE JUAREZ/AP IMAGES

Σε κάθε περίπτωση, η μεταγραφή του Μαρσέλο είναι μία κατηγορία από μόνη της και αποτελεί επίδειξη δύναμης από πλευράς Ολυμπιακού. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Ο Ολυμπιακός πυροδότησε τη μεταγραφική "βόμβα" με τον Μαρσέλο, φέρνοντας στην Ελλάδα έναν θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ένας θρύλος, για τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μέχρι και πριν από ένα εικοσιτετράωρο, αν έβαζε κάποιος τις λέξεις "Μαρσέλο" και "Ελλάδα" μαζί στην ίδια πρόταση, θα τον κοιτούσαν τουλάχιστον περίεργα. Ωστόσο, όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Ας φέρει κάποιος στο νου του τη μεγάλη εικόνα για να αντιληφθεί την αξία και το μέγεθος της μεταγραφής του Βραζιλιάνου αμυντικού στον Ολυμπιακό: Σε μια μακρά περίοδο κρίσης για την Ελλάδα, με τους ερυθρόλευκους εκτός ομίλων του Champions League για δεύτερη διαδοχική περίοδο και, κατά συνέπεια, μεγάλη απώλεια εσόδων, η πειραϊκή ΠΑΕ κατάφερε να πείσει έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Μαρσέλο να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας. Έναν παίκτη που κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό

Και όμως, ο Μαρσέλο που έχει κατακτήσει πέντε Champions League, τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης, τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, έξι Πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Κύπελλα, έξι Σούπερ Καπ Ισπανίας και πήρε το Κονφεντερέισον Καπ με την εθνική Βραζιλίας θα αγωνίζεται πλέον στα ελληνικά γήπεδα. Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό.

Και για να τα λέμε όλα, η τεράστια από κάθε άποψη μεταγραφή του Μαρσέλο πιστώνεται στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Όπως δέχτηκε κριτική ο ίδιος και οι συνεργάτες του το πρώτο δίμηνο του καλοκαιριού για τον μεταγραφικό σχεδιασμό των ερυθρόλευκων που δεν έσκισε κιόλας, έτσι θα πρέπει να του αναγνωριστεί η αντίδραση, το πείσμα και όσα κατάφερε μέσα στον Αύγουστο και τώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν λογάριασε την απώλεια σημαντικών εσόδων για την ΠΑΕ από το Champions League (επαναλαμβάνουμε, για δεύτερη σερί σεζόν, που μεταφράζεται σε ζημιά 80 εκατομμυρίων ευρώ), μπροστά στην επιθυμία και στη θέληση να ενισχύσει τους ερυθρόλευκους για να διεκδικήσουν το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα και να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στο Europa League.

Στόχος να παίξει ο Ολυμπιακός καλό ποδόσφαιρο

Και οι κινήσεις δεν έγιναν μόνο με γνώμονα την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων και την καλή πορεία στην Ευρώπη, αλλά και με στόχο να παίξει ο Ολυμπιακός καλό ποδόσφαιρο ικανοποιώντας τους οπαδούς του.

Υπήρξε καθυστέρηση σε κάποιες μεταγραφές; Ναι. Έγιναν λάθη; Ναι. Θα μπορούσε να είχε ενισχυθεί ο Ολυμπιακός νωρίτερα και να ήταν τώρα στους ομίλους του Champions League; Ναι. Ωστόσο, πολλές φορές άλλα σχεδιάζεις και άλλα προκύπτουν στην πορεία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άλλωστε, όσα γνωρίζει ο νοικοκύρης, δεν τα γνωρίζει ο κόσμος όλος. Και στο κάτω κάτω ποιος δεν κάνει λάθη; Και στον Ολυμπιακό τα έχουν αναγνωρίσει, κι ας μην έχει γίνει γνωστό δημόσια. Η ουσία είναι πως στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το συνολικό αποτέλεσμα στις μεταγραφές. Και αυτό είναι το εξής:

Ο Ολυμπιακός απέκτησε μία ντουζίνα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που αλλάζουν θεαματικά την πειραϊκή ομάδα και αφήνουν υποσχέσεις για μέσα στη σεζόν, αλλά και στο μέλλον. Οι ερυθρόλευκοι έφεραν στην Ελλάδα:

*Αριστερό μπακ από τη Ρεάλ Μαδρίτης (Μαρσέλο), που φέρει τη σφραγίδα ενός τεράστιου ποδοσφαιρικού μεγέθους.

*Δεξιό μπακ από την Ατλέτικο Μαδρίτης (Βρσάλικο), ο οποίος έχει αγωνιστεί με την Κροατία σε τελικό Μουντιάλ και έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του Europa League και του πρωταθλήματος Ισπανίας.

*Σέντερ φορ που την περασμένη σεζόν ήταν στο Top-15 των σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος (Ουί-Τζο).

*Δεκάρι που από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος της Δανίας (Μπιέλ), ο οποίος άφησε το Champions League (Κοπεγχάγη) για το Europa League (Ολυμπιακός). Παίκτη, που το συνολικό κόστος της μεταγραφής του -για το πενταετές συμβόλαιο- ξεπερνάει τα έντεκα εκατομμύρια ευρώ.

*Δημιουργικό χαφ που είναι εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών της εθνικής Κορέας (Ίνμπομ Χουάνγκ).

*Εξτρέμ και επιτελικό μέσο (Ζινκερνάγκελ), πλάγιο επιθετικό (Μπόουλερ) και δεξιό μπακ (Άβιλα), οι οποίοι ξεχώρισαν στην Championship την περασμένη σεζόν.

*Επιθετικό που ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη την περασμένη περίοδο (Αμπουμπακάρ Καμαρά) και με θητεία στο αγγλικό και στο γαλλικό πρωτάθλημα.

*Πλάγιο επιθετικό που είναι διεθνής και αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα (Ντε λα Φουέντε).

*Στόπερ που την τελευταία πενταετία αγωνίστηκε στα γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά γήπεδα και επέστρεψε σπίτι του, όπως τόνισε ο ίδιος (Ρέτσος).

*Και αριστερό μπακ που είναι διεθνής με την ομάδα Ανδρών του Ισραήλ και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην πατρίδα του (Λάιντνερ).

Σε κάθε περίπτωση, η μεταγραφή του Μαρσέλο είναι μία κατηγορία από μόνη της. Και είναι εμφανές πως η απόκτηση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή αποτελεί επίδειξη δύναμης από πλευράς Ολυμπιακού.

Ο Μαρσέλο με την παρέα του μπορούν να εκτοξεύσουν τους ερυθρόλευκους, συνδυάζοντας το αποτέλεσμα με το καλό θέαμα. Πλέον, οι βραδιές στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης αποκτούν άλλο χρώμα…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΑΡΣΕΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ