ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γιόβετιτς, ο Έσε κι η ποιοτική παρέα τους το έκαναν απλό για τον πειστικό Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον ρόλο του Γιόβετιτς και τους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού στη νίκη με 3-0 επί του Άρη για τα playoffs της Stoiximan Super League.

Η ποιότητα των πασαδόρων Φορτούνη και Γιόβετιτς και η εκτελεστική δεινότητα των Ελ Κααμπί και Ποντένσε έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Άρη. Οι τέσσερις παραπάνω ποδοσφαιριστές έκαναν να φαίνεται απλή υπόθεση το παιχνίδι των "ερυθρόλευκων" εναντίον των "κιτρινόμαυρων" της Θεσσαλονίκης και η πραγματικότητα είναι ότι η πειραϊκή ομάδα κυριάρχησε και έφτασε εύκολα στη νίκη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Αξίζει πάντως να σταθεί κανείς λίγο περισσότερο στον Γιόβετιτς, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός και είχε ρόλο περιφερειακού επιθετικού παίζοντας λίγο πίσω από τον Ελ Κααμπί -σε σύστημα 4-4-2, ή αν προτιμάτε 4-4-1-1. Ο Μαυροβούνιος ποδοσφαιριστής είχε την ασίστ στο γκολ του Ποντένσε, συμμετοχή και στο πρώτο τέρμα, πέρασε αρκετές κάθετες πάσες και έδειξε την ποιότητα του σε ορισμένες ατομικές ενέργειες.

Ο έμπειρος επιθετικός κινήθηκε σε πολλούς χώρους, είχε καλή συνεργασία με τον Ελ Κααμπί, τον Ποντένσε και τον Φορτούνη, κράτησε μπάλα, μοίρασε πάσες και, γενικά, τον αισθάνθηκε η άμυνα του Άρη. Ακόμη και στο πέναλτι του Ελ Κααμπί από τον Μπράμπετς στο α΄ ημίχρονο, η έξοχη κάθετη πάσα στον κενό χώρο ήταν από τον Γιόβετιτς, ο οποίος έφτασε τις τρεις ασίστ στο πρωτάθλημα.

Ο Μαυροβούνιος παίκτης είναι σαφές ότι νιώθει καλύτερα παίζοντας στη συγκεκριμένη θέση, παρά ως κλασικός φορ εντός μεγάλης περιόδου. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει τον ίδιο ρόλο στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, υπό τις οδηγίες του Προσινέτσκι και στα τελευταία οκτώ παιχνίδια με το εθνόσημο, είτε σκοράρει έχει μοιράσει ασίστ. Όπως ασίστ έβγαλε τώρα στον Ποντένσε.

Ο Φορτούνης έφτασε τις 17 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις

Ο έτερος πασαδόρος του Ολυμπιακού, Φορτούνης με την μπαλιά πάρε - βάλε στην κεφαλιά - γκολ του Ελ Κααμπί έφτασε τις 17 ασίστ στην περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις. Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακός αριθμός για το «δεκάρι» της πειραϊκής ομάδας, ο οποίος τούτη τη φορά αγωνίστηκε στα πλάγια της επίθεσης.

Αυτό που έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, δεν ήταν μόνο η ποιότητα των Γιόβετιτς και Φορτούνη, αλλά και εκείνη του Ελ Κααμπί και του Ποντένσε. Ο Μαροκινός στην πρώτη καλή ευκαιρία, χώθηκε ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Άρη και σκόραρε και ο Πορτογάλος στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου πέρασε την μπάλα από τη μύτη της βελόνας στέλνοντάς τη στη δεξιά γωνία του Κουέστα.

Ο Ελ Κααμπί έφτασε τα 26 τέρματα στη σεζόν, εκ των οποίων τα 16 στο Πρωτάθλημα και κυνηγάει να ξεπεράσει τα ρεκόρ του συμπατριώτη του Ελ Αραμπί, αλλά και του Αλέξη Αλεξανδρή. Όσο για τον Ποντένσε διανύει την πιο παραγωγική περίοδο στην καριέρα του, αφού μετράει 13 γκολ και έχει και οκτώ ασίστ.

Ακόμη ένα εκπληκτικό παιχνίδι από Τσικίνιο και Έσε

Γενικά, πάντως, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν σε καλή βραδιά αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ο Έσε και ο Τσικίνιο έκαναν έναν ακόμη εκπληκτικό παιχνίδι κυριαρχώντας στη μεσαία γραμμή, μη επιτρέποντας στους παίκτες των "κιτρινόμαυρων" να βρουν κάθετες πάσες στον Μορόν ή πλάγια στον Σουλεϊμάνοφ και τον Σαβέριο που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Καλή απόδοση είχαν, επίσης, ο Ρίτσαρντς που είχε την ασίστ του Καρβάλιο στο φινάλε του ματς, με τον τελευταίο να έρχεται από τον πάγκο δείχνοντας ότι μπορεί να προσφέρει βοήθειες. Όπως καλή παρουσία είχαν ο Κάρμο, ο Ρέτσος, ο Ρόντινεϊ και οι Ζέλσον Μαρτίνς, Μασούρας που έπαιξαν ως αλλαγή.

Ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Ορτέγκα, Όρτα, Αλεξανδρόπουλο αλλά και τους Ναβάρο, Μπιανκόν, Ντόη και Καμπράλ, διαφοροποίησε το σύστημα και προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους Γιόβετιτς και Ρίτσαρντς να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Ορτέγκα.

Ωστόσο, η φιλοσοφία του παιχνιδιού παρέμεινε η ίδια. Ο Ολυμπιακός ήταν κυριαρχικός, επιθετικός, πιεστικός, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη και όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα. Γι΄ αυτό και ο Βάσκος τεχνικός ήθελε ο Ελ Κααμπί να σκοράρει στο πέναλτι για να τελειώσει η υπόθεση των τριών βαθμών από το α΄ ημίχρονο.

Οι "ερυθρόλευκο" έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο κόντρα στον Άρη, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, είχαν πειστική απόδοση και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πάντως θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικοί σε αυτό το κομμάτι, γιατί πολλές ευκαιρίες είχαν και στο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά τότε δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν και να σκοράρουν και αυτό τους στοίχισε ακριβά.

Δείτε την Game Night

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ