ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο δρόμος του Ολυμπιακού είναι ο εξής: ενίσχυση, ενότητα και να βγουν μπροστά οι παίκτες

Ο δρόμος του Ολυμπιακού είναι ο εξής: ενίσχυση, ενότητα και να βγουν μπροστά οι παίκτες
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ / INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Ο δρόμος που χρειάζεται να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι ο ακόλουθος.

Πρώτον, η διοίκηση των ερυθρόλευκων χρειάζεται να ενισχύσει όσον το δυνατόν περισσότερο το ρόστερ της πειραϊκής ομάδας μέσα στον μήνα. Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο Καρβαλιάλ συχνά πυκνά ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει δύο φορές καλύτερη ομάδα για να πετύχει τους στόχους του.

Μετά τον Ναβάρο και τον Ζέλσον Μαρτίνς, λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από την απόκτηση δύο ποιοτικών στόπερ και δύο κεντρικών χαφ, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονταν χθες στο Ρέντη. Ωστόσο, έστω κι έτσι, καλύτερη είναι η καθυστέρηση αν είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι ποδοσφαιριστές, παρά να γίνουν βιαστικές κινήσεις.

Δεύτερον, η ενότητα στα αποδυτήρια μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε αντιστροφή της κατάστασης. Οι διαιτητικές αποφάσεις ολοένα και περισσότερο συσπειρώνουν τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας και δεν είναι τυχαίο που ο Καρβαλιάλ είπε μετά το ματς στην Καισαριανή "όλα αυτά που συμβαίνουν μας έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη".

Παρεμπιπτόντως, το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες (στο ματς με τον Βόλο και στο παιχνίδι με την Κηφισιά) βρέθηκαν στο δίλημμα να φύγουν από το γήπεδο εξαιτίας διαιτητικών αποφάσεων ή να συνεχίσουν τον αγώνα, είναι κάτι που τους βάζει διαρκώς σε μία άλλη διαδικασία και "χαλάει" το μυαλό τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τρίτον, είναι απαραίτητο να βγουν μπροστά οι παίκτες – προσωπικότητες. Ο Φορτούνης και ο Αραμπί το πήραν πάνω τους στην Καισαριανή, όπως το έκαναν και πριν από λίγες ημέρες μιλώντας στους συμπαίκτες τους στο Ρέντη.

Όλοι όμως πρέπει να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να κάνουν δύο βήματα μπροστά.

Η ανάγκη για παίκτες της ποιότητας του Αραμπί

Ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα, έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές της ποιότητας του Αραμπί, που παίζουν με καρδιά και τσαγανό. Ο Μαροκινός σε λίγες ημέρες θα κλείσει τα 37, αλλά όταν μπαίνει στο γήπεδο δίνει άλλη πνοή στην επίθεση.

Στο ματς με την Κηφισιά του ακυρώθηκε γκολ, αλλά πείσμωσε και ένα τέταρτο μετά σκόραρε πάλι και χάρισε τη νίκη στην πειραϊκή ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από παίκτες που αρνούνται να χάσουν, που δεν το βάζουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Όπως είναι ο Αραμπί και ο Φορτούνης και ορισμένοι ακόμη ποδοσφαιριστές.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με την Κηφισιά, οι παρεμβάσεις του Καρβαλιάλ από τον πάγκο βοήθησαν ώστε ο Ολυμπιακός να φτάσει στη νίκη. Το τρίτο τέρμα ήταν συνεργασία των Ζέλσον Μαρτίνς (ασίστ, η πρώτη του με την πειραϊκή ομάδα) και Αραμπί που έβαλε δύο γκολ αλλά μέτρησε το ένα. Ακόμη και ο Αλεξανδρόπουλος και ο Ορτέγκα που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο προς το τέλος του ματς βοήθησαν για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Το ίδιο και ο Ντόη που έπαιξε στο δεύτερο μέρος.

Πολύ καλός ο Μασούρας, απειλητικός ο Φορτούνης

Όσο για εκείνους που ξεκίνησαν τον αγώνα, ο Μασούρας ήταν πολύ καλός για ένα ακόμη παιχνίδι και δείχνει το τελευταίο διάστημα ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία βοηθώντας στο σκοράρισμα (επίσης πέτυχε δύο τέρματα, αλλά μέτρησε το ένα). Ο Καρβάλιο είχε την ασίστ στο τέρμα του Μασούρα και κέρδισε το πέναλτι στο χέρι του Ματέους Σάντος.

Ο Φορτούνης ήταν απειλητικός και βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Ρόντινεϊ είχε καλή συνεργασία στη δεξιά πλευρά με τον Μασούρα, ενώ δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο η αριστερή πλευρά με τον Κίνι και τον Ποντένσε στο α΄ ημίχρονο.

Ο Ναβάρο σκόραρε, έστω και με πέναλτι, κάτι το οποίο είναι σημαντικό στην ψυχολογία του σέντερ φορ, ενώ σε ό,τι αφορά τους δύο κεντρικούς αμυντικούς Ρέτσο και Μπιανκόν δεν υπήρξαν προβλήματα μέχρι το 43΄. Μετά ήρθε η αποβολή του Ρέτσου, με δύο κίτρινες κάρτες, για δύο μαρκαρίσματα που παρόμοια γίνονται δεκάδες στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Δεν ήταν δίκαιο και δεν άξιζε ο διεθνής Έλληνας στόπερ να αποβληθεί για αυτές τις φάσεις. Όσο για τον Μπιανκόν θα έπρεπε να είχε πιο σωστή τοποθέτηση και να είχε ενεργήσει διαφορετικά στο πέναλτι που κέρδισε η Κηφισιά με το οποίο ισοφάρισε προς στιγμή.

Σχετικά με τον Καρβαλιάλ το πάλεψε όσο έπρεπε για να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη. Ο Πορτογάλος δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Έσε, τον Ελ Κααμπί που βρίσκεται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, τους τραυματίες Μπιέλ, Φρέιρε και Πορόζο και προχώρησε σε έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ενόψει και της ρεβάνς την Τετάρτη στο Καραϊσκάκης.

Και κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως αναφέραμε παραπάνω, ο Καρβαλιάλ έφερε τον Αραμπί, τον Ζέλσον Μαρτίνς και τον Αλεξανδρόπουλο από τον πάγκο κερδίζοντας το παιχνίδι.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ