ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο ασταμάτητος Ροντινέι, ο Ζέλσον Μαρτίνς που άφησε υποσχέσεις και το μήνυμα αντεπίθεσης του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον ασταμάτητο Ροντινέι, την ποιότητα του Ζέλσον Μαρτίνς που άφησε υποσχέσεις και το μήνυμα αντεπίθεσης του Ολυμπιακού.

Η εικόνα των ερυθρολεύκων στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη (1-2) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" θύμισε κάτι από κανονικό Ολυμπιακό.

Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας ήταν πιεστικοί από το ξεκίνημα του παιχνιδιού κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στη σεζόν, πρέσαραν σωστά, πήραν την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησαν πολύ καλά, είχαν συνεργασίες, αυτοματισμούς και δημιούργησαν ρήγματα στα πλάγια της άμυνας των κιτρινόμαυρων.

Τα δύο γρήγορα τέρματα στον αγώνα επέτρεψαν στους ερυθρολεύκους να κάνουν διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έριξαν πολύ τις στροφές προς το φινάλε του ματς, επιτρέποντας στον Άρη να μειώσει το σκορ.

Σίγουρα, έπαιξε ρόλο η κόπωση κι η έλλειψη ενέργειας από κάποιους παίκτες από τα 120 λεπτά στον αγώνα ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson, αλλά οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας θα έπρεπε σε κάποιες περιπτώσεις να λειτουργήσουν με πιο καθαρό μυαλό.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, την οποία είχε μεγάλη ανάγκη, τόσο βαθμολογικά όσο και από πλευράς ψυχολογίας, κι όλα αυτά σε μία έδρα στην οποία ηττήθηκαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, κι η ΑΕΚ αποκλείστηκε πριν από λίγες ημέρες στα πέναλτι.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν χαρακτήρα, έπαιξαν με πάθος, είχαν ένταση και ρυθμό στο παιχνίδι τους και για 90 λεπτά είχαν τους κιτρινόμαυρους μακριά από την εστία του Πασχαλάκη, μέχρι που ήρθε το αυτογκόλ του Κίνι στις καθυστερήσεις του ματς.

Η ποιότητα του Ζέλσον Μάρτινς

Η πειραϊκή ομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο κυνήγι των ανταγωνιστών της στο πρωτάθλημα, παραμένει κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας κι ευελπιστεί με τις προσθήκες που έγιναν κι αυτές που θα ακολουθήσουν τα προσεχή εικοσιτετράωρα να μπει δυναμικά στην τελική ευθεία της διοργάνωσης.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς, για παράδειγμα, στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός στον Ολυμπιακό είχε πολύ καλή απόδοση κι άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Η ποιότητα του Πορτογάλου είναι αναμφισβήτητη κι αυτά που του λείπουν για την ώρα είναι αγώνες για να αποκτήσει ρυθμό και να μάθει όσο το δυνατό πιο γρήγορα το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Ωστόσο, ο καλός παίκτης φαίνεται με το καλημέρα και δείχνει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στα εξτρέμ για τον Ολυμπιακό.

Σε υψηλές πτήσεις ο Ροντινέι

Παράλληλα, ο Ροντινέι επανήλθε στις υψηλές πτήσεις, έχοντας ασίστ στον Ναβάρο και γκολ νωρίς στο παιχνίδι με τον Άρη.

Ο Βραζιλιάνος είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος κι όταν είναι καλός ο έμπειρος αμυντικός είναι καλά κι ο Ολυμπιακός.

Ο Ροντινέι παίζει ασταμάτητα, έχει επιβαρυνθεί πολύ το τελευταίο διάστημα, αλλά ακόμη κι έτσι δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά κι αυτό το έχει ανάγκη η πειραϊκή ομάδα στην παρούσα φάση.

Ταυτόχρονα, ο Ναβάρο ήταν ουσιαστικός, καθώς σκόραρε κι είχε κερδισμένο πέναλτι, όπως ουσιαστικός ήταν και ο Αλεξανδρόπουλος που έκανε πολύ καλή δουλειά πίσω από τον Ισπανό φορ.

Ο Έλληνας άσος δικαιούται περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι άξιζε να βρίσκεται στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Άρη.

Επίσης, θετική ήταν παρουσία του Μασούρα, ο οποίος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μάλιστα, προς το τέλος του αγώνα, ο Καρβαλιάλ χρησιμοποίησε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή σε θέση σέντερ φορ, έχοντας πίσω του τον Καρβάλιο, δεξιά τον Φορτούνη και αριστερά τον Ποντένσε.

Είναι απορίας άξιο πάντως ότι ο Πορτογάλος προπονητής δεν χρησιμοποίησε τον Γιόβετιτς ούτε ως αλλαγή, παρόλο που ο Ναβάρο προερχόταν από ενοχλήσεις κι αντικαταστάθηκε προς το τέλος του αγώνα.

Οι αλλαγές του Καρβαλιάλ

Παρεμπιπτόντως, ο Καρβαλιάλ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το αρχικό σχήμα στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Ρέτσος, Κίνι, Καρβάλιο και Ζέλσον Μαρτίνς πήραν τις θέσεις των Μπιανκόν, Ορτέγκα, Καμαρά και Φορτούνη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διατήρησε τον Ναβάρο και, ταυτόχρονα, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Καρβάλιο που έπαιξε σε όλο το ματς.

Ο Καρβαλιάλ προσέγγισε σωστά το παιχνίδι με τον Άρη, αλλά δεν πήρε πράγματα από τους παίκτες που έφερε από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ποντένσε για ακόμη μία φορά κινήθηκε σε χαμηλές στροφές, ο Καμαρά κι ο Φορτούνης ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από την κόπωση, ενώ ο Μπιανκόν πέρασε στο παιχνίδι λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε ο Ντόη.

Ο Όρτα κι ο Τσικίνιο δεν αγωνίστηκαν, αλλά μπήκαν στο κλίμα του Ολυμπιακού και θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα ματς στο οποίο λογικά οι ερυθρόλευκοι θα έχουν διαθέσιμους ένα ή δύο καινούργιους παίκτες στο κέντρο της άμυνας.

Οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας έστειλαν μήνυμα αντεπίθεσης από τη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα κι ο Καρβαλιάλ ευελπιστεί η εικόνα στο παιχνίδι με τον Άρη να έχει συνέχεια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ