ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με χαμηλές στροφές, δεν μπορείς να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια

SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF /   -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι τρεις τελευταίοι αγώνες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα αποτελούν μία καλή βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει της νέας περιόδου. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Οι τρεις τελευταίοι αγώνες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (τα δύο ματς με τον Άρη και αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα) αποτελούν μία καλή βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει της νέας περιόδου. Για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο ρόστερ, αλλά και την διαχείριση που θα χρειαστεί στο έμψυχο δυναμικό καθ´ όλη της διάρκεια της περιόδου.

Χωρίς ένταση στο παιχνίδι τους, χωρίς τρεξίματα, χωρίς συγκέντρωση και χωρίς να κρατήσουν τον υπέρ τους σκορ, οι ερυθρόλευκοι δεν γίνεται να κερδίζουν όλους τους αγώνες τους στο πρωτάθλημα. Φλερτάρουν διαρκώς με την απώλεια βαθμών και αυτή ήρθε στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ, όπως είχε έρθει με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Είναι πάντως και θέμα νοοτροπίας. Δεν είναι δυνατόν, ο Ολυμπιακός να προηγείται στο σκορ και στη συνέχεια να σβήνει τις μηχανές. Και να τρέχει πάλι μόλις δέχεται την ισοφάριση ή και δεύτερο τέρμα. Διότι, αυτό συνέβη, τόσο με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη όσο και με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Οι ερυθρόλευκοι πίστεψαν στα γκολ του Ελ Αραμπί (0-1) ότι τελείωσαν τα παιχνίδια και αντί να βάλουν και δεύτερο τέρμα, οπισθοχώρησαν και στο μεν πρώτο ηττήθηκαν με ανατροπή στο δε δεύτερο δέχτηκαν την ισοφάριση. Και προσπάθησαν πάλι στο τελευταίο δεκάλεπτο των αγώνων να φτάσουν στο γκολ.

Ο Μαρτίνς κρούει τον κώδωνα, αλλά οι παίκτες του δεν το έχουν αφομοιώσει

Ο Μαρτίνς επισημαίνει κάθε εβδομάδα στις δηλώσεις του ό,τι το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, αλλά αυτό δεν φαίνεται να το έχουν αφομοιώσει οι ποδοσφαιριστές. Η εικόνα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο δεν συμβαδίζει με την άποψη του Πορτογάλου τεχνικού, αφού η απόδοση των ερυθρόλευκων είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Όταν η πειραϊκή ομάδα αντιμετωπίζει ομάδες που βγάζουν ένταση, τρεξίματα και σκληράδα στο παιχνίδι τους, όπως ο Άρης και τώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα, αντιμετωπίζουν προβλήματα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Μαρτίνς και τους παίκτες και να το διορθώσουν, διότι έτσι θα είναι όλα τα παιχνίδια στα play-offs της Super League 1.

Έχουμε επισημάνει εδώ και τρεις εβδομάδες, ότι οι αγώνες στα play-offs δεν θα είναι περίπατος για τον Ολυμπιακό και αυτό δεν χρειαζόταν μαντικές ικανότητες για να το διαπιστώσει κανείς. Η πειραϊκή ομάδα αντιμετωπίζει ομάδες που έχουν ανάγκη τους βαθμούς, που διεκδικούν τις θέσεις της Ευρώπης και που είναι διατεθειμένες να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας απέναντι στον Ολυμπιακό. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθούν αυτό οι ερυθρόλευκοι, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, πέρα από τα οκτώ ματς που απομένουν στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τους δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, που σημαίνει ότι παίκτες της πειραϊκής ομάδας θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αν θέλουν να κατακτήσουν το νταμπλ.

Μετρούν και οι τελευταίες εντυπώσεις

Η διψήφια διαφορά πόντων του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή από τον δεύτερο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αποτελεί μια απόσταση ασφαλείας, αλλά μετρούν και οι τελευταίες εντυπώσεις. Και αυτές ενδεχομένως να μετρήσουν στον σχεδιασμό για την νέα περίοδο.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι στα Γιάννενα, ο Ολυμπιακός δέχτηκε ένα γκολ, πάλι από στατική φάση, χωρίς να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές. Από το κόρνερ του Σάλιακα, η μπάλα έφτασε στον Ντομίνγκεθ (η μπάλα βρήκε στο χέρι του, κι ενώ ήταν ανενόχλητος μέσα στην περιοχή), πήγε στον Εραμούσπε και στη συνέχεια στον Περέα που σκόραρε, χωρίς κάποιος παίκτης των ερυθρόλευκων να μπορέσει να διώξει. Η πειραϊκή ομάδα έχει δεχθεί κι άλλα τέτοια γκολ από εκτελέσεις κόρνερ των αντιπάλων που έχουν στοιχίσει βαθμούς και νίκες.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν τον αέρα υπέρ τους στο α´ ημίχρονο και προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν πιέζοντας αρκετά ψηλά την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι ερυθρόλευκοι έκλεψαν μπάλες, αλλά δεν είχαν τον αριθμό των κλασικών ευκαιριών που ανέμενε ο Μαρτίνς. Η πειραϊκή ομάδα είχε δοκάρι με τον Λαλά (12´) και, τελικά, βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με την εξαιρετική ενέργεια και το ιδανικό τελείωμα του Αραμπί.

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος και με τον άνεμο κόντρα, οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν όσο απειλητικοί θα έπρεπε στην επίθεση. Ουσιαστικά, αντέδρασαν μετά το τέρμα του Περέα, δηλαδή στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, με τον Αγκιμπού Καμαρά να σπαταλά μοναδική ευκαιρία για να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Η ουσία είναι πως, εκτός του Αραμπί και του Λαλά, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της πειραϊκής ομάδας δεν πήραν υψηλό βαθμό στην απόδοσή τους. Αντίθετα, ο ΠΑΣ είχε αρκετούς διακριθέντες, με κορυφαίους τους Καραχάλιο, Περέα και Κάργα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ