ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καλώς τον Ρόνι Λόπες, που προσπέρασε τους άλλους εξτρέμ του Ολυμπιακού

Ο Ρόνι Λόπες στη διάρκεια του αγώνα στην Κρήτη
Ο Ρόνι Λόπες στη διάρκεια του αγώνα στην Κρήτη ΙΝΤΙΜΕ

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που έδειξε χαρακτήρα στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ, τον Ρόνι Λόπες που πλέον μοιάζει με κανονικό ποδοσφαιριστή και τους καθοριστικούς Σισέ - Εμβιλά.

Όταν λειτουργεί ο "εγκέφαλος" σε υψηλές στροφές, υπάρχει η στήριξη του "βράχου" σε άμυνα και επίθεση και μπαίνει και η καλλιτεχνική πινελιά, τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να περνάει με εμφατικές νίκες από δύσκολες έδρες στο πρωτάθλημα, όπως αυτή του ΟΦΗ στο "Θ. Βαρδινογιάννης".

Ο Εμβιλά βάδισε στα χνάρια του συμπατριώτη του Βαλμπουενά, καθώς μοίρασε δύο ασίστ που οδήγησαν στην ανατροπή του σκορ και, γενικά η παρουσία του ήταν υψηλού επιπέδου. Οργάνωσε σωστά από πίσω το παιχνίδι του Ολυμπιακού, πέρασε κάθετες πάσες, συνέβαλε σημαντικά και στο ανασταλτικό κομμάτι του ματς και θύμισε τον περυσινό παίκτη που έκανε τη διαφορά.

Ο Σισέ λειτούργησε ως άλλος Ελ Αραμπί στην επίθεση και λίγο έλλειψε να κάνει χατ-τρικ. Δεν ήταν όμως μόνο τα δύο τέρματα που πέτυχε, αλλά και η καλή δουλειά που έκανε στην άμυνα. Ο Σενεγαλέζος στόπερ είναι ίσως ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Ολυμπιακού και, κυρίως, είναι καταλυτικός για την πειραϊκή ομάδα την τρέχουσα περίοδο. Πιο συγκεντρωμένος, σταθερός, ώριμος και σίγουρος στο παιχνίδι του και με πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

Δικαιωματικά ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής έχει θέση βασικού στους ερυθρόλευκους και τελευταία και στην Εθνική Ομάδα της πατρίδας του. Αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, θα βάλει σοβαρή υποψηφιότητα στο τέλος για πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας στην περίοδο.

Ο Σισέ πέτυχε την ολική επαναφορά, καθώς στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού με την επιστροφή του από τον εξάμηνο δανεισμό του στη Σεντ Ετιέν ακροβατούσε μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Όμως, πολύ γρήγορα όλα μπήκαν στη θέση τους και τώρα ο υψηλόσωμος αμυντικός προσφέρει πολύτιμες λύσεις στον Ολυμπιακό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όσο για τον Λόπες, θυμίζει πια κανονικό ποδοσφαιριστή. Δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που παρέλαβε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι από τη Σεβίλλη και τη Νις. Ο γεννημένος στο Μπελέμ της Βραζιλίας τεχνίτης επιθετικός είχε έρθει στην Ελλάδα με παραπάνω κιλά, όχι σε καλή κατάσταση (δεν είχε χρησιμοποιηθεί στα φιλικά παιχνίδια της ισπανικής ομάδας), του έλειπε η αυτοπεποίθηση και δεν ήταν εύκολο να προσαρμοστεί γρήγορα.

Ωστόσο, τον είχε από κοντά ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του στο τεχνικό και ιατρικό επιτελείο, ο Βραζιλιανοπορτογάλος εξτρέμ εργάστηκε σκληρά, έχασε πέντε κιλά, είδε να αλλάζει πάλι το σώμα του, δούλεψε στην έκρηξη και στην ταχύτητα στις προπονήσεις και το τελευταίο διάστημα είναι άλλος ποδοσφαιριστής. Διότι, από τεχνικής πλευράς, η ποιότητα του αριστεροπόδαρου επιθετικού είναι τέτοια που μπορεί να σταθεί στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Λόπες σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι και, μάλιστα, εκτός έδρας και είναι στο χέρι του να δώσει πάλι ώθηση στην καριέρα του θυμίζοντας για ποιο λόγο ξόδεψαν δεκάδες εκατομμύρια η Σεβίλλη (25.000.000) και η Μονακό (12.000.000) για να τον αποκτήσουν. Ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς του δίνει τον χώρο και τον χρόνο και εκείνος το μόνο που έχει να κάνει είναι να θυμηθεί εκείνο το παιδί το οποίο στα 17 του έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι, στα 18 του πήγε στη Λιλ και στα 19 πήρε μεταγραφή στη Μονακό.

Καλώς τον, λοιπόν, τον Λόπες, ο οποίος προσπέρασε γρήγορα στην ιεραρχία των εξτρέμ τον Ροντρίγκες και τον Ονιεκούρου, από τους οποίους περιμένει ο Μαρτίνς να ανεβάσουν και εκείνοι σύντομα την απόδοσή τους.

Έδειξε χαρακτήρα

Πέρα από τον Εμβιλά, τον Σισέ και τον Λόπες, ο Ολυμπιακός είχε και άλλους παίκτες με θετική παρουσία στην Κρήτη, όπως ήταν ο Ρέαμπτσιουκ με άριστη δουλειά στην αριστερή πλευρά σε άμυνα και επίθεση και ο Βατσλίκ που είχε σημαντικές αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Το σημαντικό, πάντως, για τον Ολυμπιακό ήταν πως έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή σε μία δύσκολη έδρα. Ο ΟΦΗ έβαλε δύσκολα στους ερυθρόλευκους στο πρώτο μέρος, αλλά η πειραϊκή ομάδα πέτυχε τη νίκη-ανατροπή στο Ηράκλειο. Βγήκε διαφορετική στον αγωνιστικό χώρο στο β´ ημίχρονο και δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους. Πέτυχε άλλα δύο γκολ, είχε δοκάρι και τρεις ακόμη καλές ευκαιρίες για να δώσει έκταση στο σκορ.

Ποιότητα, εμπειρία και 6Χ6 εκτός έδρας

Η ποιότητα και η εμπειρία ορισμένων παικτών φτάνει για να κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Η πειραϊκή ομάδα δεν παίζει στα "κόκκινα", εντούτοις όταν αλλάζει ταχύτητα, έστω και για ένα ημίχρονο, ξέρει να ανατρέπει το σκορ και να τελειώνει τα παιχνίδια.

Αύξηση της διαφοράς ενόψει Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν αήττητοι στη Super League Interwetten, έκαναν το 6Χ6 εκτός έδρας και το 5Χ5 στην Περιφέρεια, αύξησαν και άλλο την βαθμολογική διαφορά τους από τους διώκτες τους και έκαναν ένα ακόμη βήμα για να έρθουν πιο κοντά στον στόχο τους.

Νίκες όπως αυτές στην Κρήτη είναι πολύ σημαντικές στην οικονομία του πρωταθλήματος και στόχος του Ολυμπιακού είναι να ανοίξει την ψαλίδα στην κορυφή μέχρι να φύγουν αρκετοί βασικοί του παίκτες για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Διαφορετικοί πρωταγωνιστές

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως έχει πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Πότε είναι ο Ελ Αραμπί, ο Τικίνιο και ο Μασούρας που οδηγούν την πειραϊκή ομάδα στις νίκες και πότε ο Α. Καμαρά, ο Βαλμπουενά, ο Εμβιλά, ο Σισέ, ο Λόπες, ο Μ. Καμαρά και ο Ρέαμπτσιουκ. Μέχρι σήμερα έχουν σκοράρει 14 παίκτες και δεν βρισκόμαστε ακόμη ούτε στα μισά της περιόδου.

Πλέον, έχουμε διανύσει το 1/3 της Super League Interwetten (έχουν διεξαχθεί οι 12 από τους 36 αγώνες της διοργάνωσης) και σωστά ο Μαρτίνς επισημαίνει πως έχει ακόμη πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Όμως, με βάση τη σημερινή εικόνα και με την πειραϊκή ομάδα, παρόλο που δεν φορτσάρει, να έχει πάρει μία καλή διαφορά στην κορυφή, σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου.

Περιμένει τους τρεις

Επίσης, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως ως ομάδα έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης, μπορεί να γίνει καλύτερος αγωνιστικά και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμη δεν έχει πάρει αυτά που θέλει από παίκτες, όπως ο Ροντρίγκες, ο Ονιεκούρου και ο Κούντε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ