ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ζωγραφιά του "ξεχασμένου" Λόπες ανακούφισε συμπαίκτες και Μαρτίνς

Ο Ρόνι Λόπεζ πανηγυρίζει για το buzzet beater κεραυνό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Ρόνι Λόπεζ πανηγυρίζει για το buzzet beater κεραυνό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Ο Ρόνι Λόπες λύτρωσε τον Ολυμπιακό πριν από το σφύριγμα της λήξης και ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την πρώτη ερυθρόλευκη νίκη ύστερα από 48 ημέρες.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αγκαλιά με το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και 47ο στην ιστορία του και σε αυτό θα έχει να λέει ο Ρόνι Λόπες επιστρέφοντας το καλοκαίρι στη Σεβίλλη ό,τι έβαλε το δικό του λιθαράκι. Ο ξεχασμένος τον τελευταίο καιρό Βραζιλιάνος επιθετικός (με πορτογαλική υπηκοότητα) με το εκπληκτικό τέρμα –αριστερό μονοκόμματο σουτ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Λοντίγκιν- στην τελευταία φάση του αγώνα οδήγησε τους ερυθρόλευκους στη νίκη εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα σε έναν άκρως κρίσιμο αγώνα.

Ο γεννημένος στο Μπελέμ της Βραζιλίας εξτρέμ πρόσφερε ένα καλό λόγο στους φίλους του Ολυμπιακού για να τον θυμούνται, διότι το τέρμα νίκης που πέτυχε ήρθε σε μία στιγμή που η πειραϊκή ομάδα δεν είναι καλά. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν μετά από έξι παιχνίδια και ότι αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη τους στα τελευταία οκτώ ματς.

Και μόνο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 και ισοφαρίστηκε (2-2) από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 80', μέχρι να έρθει η λύτρωση στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων (3-2), δείχνει πολλά για το πόσο ευάλωτοι είναι ο προπονητής και οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Λόπες ανακούφισε τους συμπαίκτες του και τον Μαρτίνς, διότι αν ο Ολυμπιακός γκέλαρε με την ομάδα των Ιωαννίνων θα έπεφτε και άλλο νερό στον μύλο της αμφισβήτησης και ενδεχομένως να άνοιγαν και άλλες συζητήσεις πριν κλείσει η σεζόν. Μάλιστα, η λύτρωση ήρθε από έναν παίκτη που είχε να αγωνιστεί 2,5 μήνες (και τα 5 λεπτά που έπαιξε ως αλλαγή στο πρώτο ματς με την Αταλάντα, στο Μπέργκαμο, στις 17/2) και σχεδόν 3,5 μήνες στο πρωτάθλημα (και τα 4' ως αλλαγή στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Νέο Φάληρο, στις 23/1).

Ο αγώνας "φώναζε" για αλλαγές

Πλέον, με αυτό το γκολ-νίκης από τον Λόπες, οι ερυθρόλευκοι έχουν τη δυνατότητα να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την προσεχή Τετάρτη (4/5) και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πανηγυρίσουν όπως πρέπει τον τίτλο στο φινάλε της περιόδου.

Είναι εμφανές πως ο Μαρτίνς είναι αρκετά πιεσμένος το τελευταίο διάστημα και αυτό έχει περάσει στους παίκτες και στην ομάδα. Δεν υπάρχει η σιγουριά, η αυτοπεποίθηση και το τσαγανό που διέκρινε τον Ολυμπιακό κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν αέρα δύο τερμάτων, αλλά έδωσαν δικαιώματα στον ΠΑΣ και ισοφαρίστηκαν. Το σημαντικότερο είναι η πειραϊκή ομάδα επέτρεψε σε εκείνη των Ιωαννίνων να πιστέψει ότι μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση και, μάλιστα, μέσα στο Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός κλώτσησε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο πρώτο ημίχρονο και όταν η κόπωση έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του δευτέρου μέρους δεν ήρθαν άμεσα οι αλλαγές. Η εικόνα των ερυθρόλευκων φώναζε ότι χρειαζόταν βοήθεια από τον πάγκο. Ωστόσο, η δεύτερη αλλαγή (του Λόπες αντί το Μασούρα) ήρθε στο 73' και οι υπόλοιπες μετά την ισοφάριση από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός χρειαζόταν επιπλέον δημιουργικούς παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και όχι απλά τρεχαλατζήδες, ο Λόπες πέρασε στο ματς στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Βαλμπουενά μπήκε στο 83' και ο Φορτούνης έμεινε καθηλωμένος στον πάγκο. Όσο για τον Αγκιμπού Καμαρά έμεινε εκτός 20άδας.

Θετικά και αρνητικά

Αυτά που μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός από τον αγώνα με την ομάδα της Ηπείρου είναι: Πρώτον, τη νίκη, που ήρθε μετά από 48 ημέρες. Δεύτερον, το πείσμα, τη θέληση και την πίστη των παικτών στα τελευταία λεπτά που οδήγησαν στο τρίτο τέρμα. Τρίτον, την καλή παρουσία των Λόπες, Ροντρίγκες, Εμβιλά, Παπασταθόπουλου και Βατσλίκ.

Όσο γι' αυτά που πρέπει να κοιτάξουν και να αλλάξουν οι ερυθρόλευκοι, είναι αρκετά. Τα ατομικά λάθη, η προβληματική ανασταλτική λειτουργία το τελευταίο τρίμηνο, η δυσκολία να φτάσουν εύκολα στο γκολ και στη νίκη, όπως και η έλλειψη ποιότητας και εναλλακτικών λύσεων σε ορισμένες θέσεις. Ήδη, έχουν προαναγγελθεί ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι, αλλά για την ώρα ο Ολυμπιακός έχει πέντε παιχνίδια μπροστά του στο πρωτάθλημα, στα οποία πρέπει να βγάλει αντίδραση.

Σχετικά, με τον ΠΑΣ Γιάννινα, παρά τις ελλείψεις που είχε, οι παίκτες του έδειξαν ότι κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η πορεία τους μέσα στη σεζόν. Οι Ηπειρώτες το πάλεψαν, το πίστεψαν, δεν δικαιώθηκαν στο τέλος, ωστόσο έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι είναι σε θέση να βάλουν δύσκολα απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο στις εγχώριες διοργανώσεις.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ