ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η στήριξη και η μεταγραφική βοήθεια στον Κορμπεράν θα αλλάξει τον Ολυμπιακό

Η στήριξη και η μεταγραφική βοήθεια στον Κορμπεράν θα αλλάξει τον Ολυμπιακό

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Κάρλος Κορμπεράν που έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής με τη δουλειά του έως τώρα, η οποία χρειάζεται στήριξη μέσω των μεταγραφών.

Ο Κάρλος Κορμπεράν δεν έχει συμπληρώσει ακόμη ούτε ένα μήνα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν θα αργήσει η ώρα που θα ασπρίσουν τα μαλλιά του. Στον Ισπανό του έπεσαν όλα μαζεμένα με το καλημέρα και προσπαθεί να τα βάλει σε μία σειρά, προσπαθώντας να πάρει παράλληλα αποτελέσματα και προκρίσεις. Ο Ίβηρας τεχνικός κάνει καλά τη δουλειά του μέχρι σήμερα, το ψάχνει πολύ, το παλεύει και προσπαθεί να επαναφέρει τους ερυθρόλευκους στην κανονικότητα.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τρίπολη -σε μία από τις θεωρητικά πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος- και είχε βάσει των στατιστικών της Opta, 16 τελικές προσπάθειες, 73,9% κατοχή μπάλας και 10 κόρνερ. Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, σε εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που ήταν μαζικά στην άμυνα. Η δουλειά, λοιπόν, του Κορμπεράν ήταν ακριβώς αυτή: η πειραϊκή ομάδα να δημιουργήσει ευκαιρίες, να έχει την κατοχή της μπάλας, να την κυκλοφορήσει σωστά, να πιέσει και να βάλει δύσκολα στον Αστέρα.

Απόρροια πολλών πραγμάτων ότι δεν ήρθε η νίκη, κάτι αλλάζει με τον Ισπανό τεχνικό

Το γεγονός ότι δεν ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό και κατά συνέπεια και η νίκη, είναι απόρροια πολλών πραγμάτων. Η αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, η έλλειψη καθαρού μυαλού σε ορισμένες ενέργειες, η γκίνια του Ελ Αραμπί τις τελευταίες εβδομάδες και το έλλειμμα αυτοπεποίθησης της ομάδας από τις πολλές ισοπαλίες είναι ορισμένα εξ΄ αυτών. Σε αυτά μπορεί να προσθέσει κάποιος την έλλειψη μεγαλύτερης ποιότητας σε θέσεις κλειδιά, την ανετοιμότητα και τις απουσίες ορισμένων παικτών.

Ωστόσο, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες διακρίνει κανείς ότι κάτι αλλάζει με τον Ισπανό στο τιμόνι της πειραϊκής ομάδας. Ο Κορμπεράν παρατάσσει ορθολογική ενδεκάδα με ξεκάθαρους ρόλους και με παίκτες που παίζουν στις θέσεις τους. Ο Ολυμπιακός δημιουργεί ευκαιρίες, πιέζει ψηλά, ανακτά γρήγορα την μπάλα, κάνει δομημένες επιθέσεις, προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά του λείπουν ακόμη πράγματα.

Με τον Εμβιλά στη θέση 6 και τον Ίνμπομ Χουάνγκ στο 8, οι ερυθρόλευκοι είχαν σωστή κυκλοφορία της μπάλας, κατοχή, κάθετες πάσες, ενέργεια και μεγαλύτερη δημιουργία επιθετικά. Ωστόσο, θέλουν ορισμένες αλλαγές.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ποιοτική ενίσχυση

Πρώτον, εμφανώς κάτι καλύτερο στη θέση 10 και με μεγαλύτερη διάρκεια ποιοτικών ενεργειών στο παιχνίδι τους. Ο Ζινκερνάγκελ έχει ορισμένες καλές στιγμές, αλλά και σημαντικά διαστήματα στον αγώνα που δεν παίρνει πρωτοβουλίες και δεν είναι καθοριστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης, όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Όπως και ο Σκάρπα, ο οποίος όμως είναι ακόμη στην Παλμέιρας.

Δεύτερον, προσθήκη εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά. Μεταγραφή παίκτη βασικού που θα έχει ταχύτητα, καλή τεχνική κατάρτιση, θα πηγαίνει στο 1vs1 και θα έχει ασίστ και γκολ. Παίκτη έτοιμου, που θα έρθει και θα μπει αμέσως στην πειραϊκή ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν στην Τρίπολη με τετράδα στην επίθεση τους Ραντζέλοβιτς, Μασούρα, Ζινκερνάγκελ, Ελ Αραμπί, η οποία τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να αλλάξει εντελώς. Δηλαδή, μπορεί να εμφανιστεί ένας Ολυμπιακός με τους Ροντρίγκες, μεταγραφή εξτρέμ, Φορτούνη και Ουί Τζο Χουάνγκ. Έχοντας παράλληλα τις λύσεις των Ελ Αραμπί, Μασούρα, Ντε λα Φουέντε, Αμπουμπακάρ Καμαρά ή Βαλμπουενά.

Τρίτον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ουί Τζο Χουάνγκ πήγε στην Τρίπολη έχοντας κάνει μιάμιση προπόνηση χωρίς να ξέρει ακόμη καλά καλά όλα τα ονόματα των συμπαικτών του και έπαιξε μόλις ένα εικοσάλεπτο ως αλλαγή. Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός τώρα μπαίνει στην εξίσωση και ο Κορμπεράν περιμένει πολλά από εκείνον.

Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να βρεθεί μία λύση και με τους μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Ο Ισπανός προπονητής αναγκάστηκε να κόψει τον Αγκιμπού Καμαρά από την αποστολή για την Αρκαδία, ενώ άφησε τον Ντε λα Φουέντε εκτός 20άδας. Ο τελευταίος δεν έχει πάρει ακόμη το ισπανικό διαβατήριο, όπως και ο Λάιντνερ το ρουμάνικο, γι΄ αυτό τον λόγο θα ταξιδέψει στο τέλος της εβδομάδας στο Ισραήλ για να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα.

Χρειάζεται δουλειά στις στατικές φάσεις επιθετικά και μεγαλύτερη σιγουριά στην άμυνα

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός χρειάζεται δουλειά στις στατικές φάσεις επιθετικά (εκτελέστηκαν δέκα κόρνερ και δεν δημιουργήθηκε επικίνδυνη στιγμή στην αντίπαλη εστία), αλλά και αμυντικά, όπως θέλει και μεγαλύτερη σιγουριά στην άμυνα.

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε μιάμιση φάση όλη κι όλη στον αγώνα και όμως είδε την μπάλα στα δίχτυα στο τέρμα του Ατιένθα που ακυρώθηκε νωρίτερα για επιθετικό φάουλ. Σε μία φάση, όπου ο Βατσλίκ θα μπορούσε να την είχε καθαρίσει, βγαίνοντας από την εστία του να διώξει την μπάλα που ερχόταν αργά από ψηλά στον αέρα.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται χρόνος και στήριξη προς τον Κορμπεράν για να παρουσιάσει τον Ολυμπιακό που θέλει, όπως και η μεταγραφική βοήθεια στον Ισπανό από την ερυθρόλευκη διοίκηση, προκειμένου η πειραϊκή ομάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ