ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η σημαντική διαφορά του Ολυμπιακού με και χωρίς τον Σισέ

Ο Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης
Ο Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Παπέ Αμπού Σισέ, ο οποίος σκόραρε στη νίκη κόντρα στον Άρη και για την εικόνα του Ολυμπιακού με και χωρίς τον Σενεγαλέζο στόπερ.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ επιβεβαίωσε στον αγώνα με τον Άρη ότι αποτελεί τον πιο κομβικό κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού μέσα στην περίοδο. Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής μετά τον εξάμηνο δανεισμό του στην Σεντ Ετιέν επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στο Ρέντη πιο ώριμος, πιο συγκεντρωμένος και αποφασισμένος να πετύχει και διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Ο Πρωταθλητής Αφρικής πριν από ένα μήνα με την Εθνική Σενεγάλης στα γήπεδα του Καμερούν, σκόραρε στο παιχνίδι με τον Άρη, είχε ένα κερδισμένο πέναλτι, πήρε αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες και, ταυτόχρονα, ήταν πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Ο Σισέ στις δύο νίκες με τον Άρη στο Καραϊσκάκη, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα play-offs (1-0 και 2-1), σκόραρε και στα δύο και ουσιαστικά έδωσε τους επιπλέον βαθμούς που ήθελαν οι ερυθρόλευκοι και την άνεση να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League Interwetten. Συνολικά, ο 26χρονος στόπερ έχει πετύχει 5 τέρματα στο πρωτάθλημα, με τα υπόλοιπα 3 να είναι εναντίον του ΟΦΗ (2) και της Λαμίας.

Η εικόνα του Ολυμπιακού χωρίς τον Σισέ

Όμως, το σημαντικότερο στην περίπτωση του υψηλόσωμου κεντρικού αμυντικού είναι η εικόνα και οι επιδόσεις του Ολυμπιακού με τον ίδιο στην ενδεκάδα και χωρίς εκείνον.

Χωρίς τον Σισέ, λοιπόν, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1-2) στο Καραϊσκάκη (ήταν τιμωρημένος), αποκλείστηκε από την Λουντογκόρετς (μπήκε στο 88´, με το σκορ στο 2-2, στη Βουλγαρία), έχασε από τον Λεβαδειακό (2-3) στη Βοιωτία και τον Παναιτωλικό (1-2) στο Αγρίνιο για το Κύπελλο και αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Απόλλωνα Σμύρνης (0-0) στη Ριζούπολη, τον Παναθηναϊκό (0-0) στη Λεωφόρο και τον ΠΑΟΚ (1-1) στην Τούμπα.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι οι τρεις τελευταίες ισοπαλίες της πειραϊκής ομάδας στο πρωτάθλημα, ήρθαν τον Ιανουάριο, όταν ο Σενεγαλέζος απουσίαζε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Η εικόνα του Ολυμπιακού με τον Σισέ

Με τον Σισέ στην ενδεκάδα τους, οι ερυθρόλευκοι στραβοπάτησαν στο παιχνίδι με την Άιντραχτ στη Γερμανία (1-3), με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (1-2), την Αταλάντα (1-2, 0-3) και στις εντός έδρας ισοπαλίες με τον Ατρόμητο (0-0) και τον Παναθηναϊκό (0-0) στις αρχές της σεζόν.

Ωστόσο, υπάρχει σημαντική διαφορά στον μέσο όρο των γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός με ή χωρίς τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή. Χωρίς τον Σισέ, η πειραϊκή ομάδα δέχεται 1 τέρμα ανά παιχνίδι (12 γκολ σε 12 αγώνες). Με τον Σενεγαλέζο, οι ερυθρόλευκοι δέχονται 0,78 γκολ ανά αγώνα (26 τέρματα σε 33 ματς).

Επίσης, ο Ολυμπιακός με τον Σισέ στην ενδεκάδα του έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του σε 15 αγώνες (από τους 20 συνολικά που έχει διατηρηθεί απαραβίαστο το τέρμα του Βατσλίκ στην περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις). Συγκεκριμένα, στα δύο παιχνίδια με τη Νέφτσι Μπακού (1-0, 1-0), στα δύο ματς με την Φενέρμπαχτσε (3-0, 1-0), με την Σλόβαν Μπρατισλάβας (3-0 εντός), τους δύο αγώνες με τον Ατρόμητο Αθηνών (0-0, 3-0), τον Αστέρα Τρίπολης (2-0 εκτός), τον Παναθηναϊκό (0-0 εντός), τον Ιωνικό (1-0 εντός), τον Άρη (1-0 εντός), τη Λαμία (1-0 εντός), τον Βόλο (1-0 εκτός), τον ΟΦΗ (2-0 εντός) και τον Λεβαδειακό (2-0 εντός) στο Κύπελλο.

Ο Αραμπί σκόραρε ξανά, ο Ολυμπιακός αντέδρασε

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σταθεί κάποιος στο γεγονός ότι ο Ελ Αραμπί σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος (και δη απέναντι στον Άρη), έστω κι αν έχασε πέναλτι και ότι έφτασε τα 17 τέρματα σε 40 συμμετοχές μέσα στη σεζόν. Μάλιστα, ο Μαροκινός είναι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με τους περισσότερους αγώνες στην περίοδο και τον ακολουθούν οι Ρέαμπτσιουκ (39), Μαντί Καμαρά (38) και Μασούρας (38).

Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα με τον Άρη, αλλά το θετικό για τον Μαρτίνς είναι πως οι παίκτες έβγαλαν αντίδραση, κυνήγησαν τους βαθμούς και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες. Όπως και ότι εκμεταλλεύτηκαν τις στατικές φάσεις.

Από την άλλη, υπάρχουν πράγματα που προβληματίζουν και χρίζουν διόρθωσης. Η πειραϊκή ομάδα έχει αργή ανάπτυξη, είναι προβλέψιμη στο παιχνίδι της, δυσκολεύεται να μετουσιώσει τις ευκαιρίες που δημιουργεί σε γκολ στο ανοιχτό παιχνίδι και, παράλληλα, χρειάζεται καλύτερη αντίδραση και πιο γρήγορες επιστροφές από την επίθεση στην άμυνα, όταν ο αντίπαλος κερδίζει την μπάλα και προσπαθεί να απειλήσει τον Βατσλίκ.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, αυτό που προέχει για τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το 3ο διαδοχικό πρωτάθλημα και 47ο στην ιστορία των ερυθρόλευκων και στη συνέχεια η κατάκτηση του νταμπλ. Οι απαραίτητες αλλαγές θα γίνουν το καλοκαίρι και στην πειραϊκή ομάδα κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρακολουθήστε την Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ