ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

H παγκόσμια κλάση του Μαρσέλο, ο εκπληκτικός Φορτούνης και το μήνυμα που έστειλε ο Ολυμπιακός

Ο Μαρσέλο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στον Ατρόμητο
Ο Μαρσέλο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στον Ατρόμητο EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Μαρσέλο, ο οποίος έδειξε την παγκόσμια κλάση του, αλλά και για την παρουσία των Φορτούνη, Μπιέλ, Εμβιλά και Αραμπί στη νίκη επί του Ατρομήτου για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet.

Ο Μαρσέλο για πρώτη φορά πέτυχε δύο γκολ σε έναν αγώνα και τα τέρματα του ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Στο πρώτο, πήρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, κινήθηκε παράλληλα, σήκωσε το βλέμμα και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Γιαννιώτη. Στο δεύτερο, ο Βραζιλιάνος έκανε επίδειξη υψηλής τεχνικής στην αντίπαλη περιοχή και από διαγώνια θέση με αριστερό "κεραυνό" δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Ατρόμητου Αθηνών.

Η αλλαγή του Μαρσέλο, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού και στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, είχε αρχίσει να φαίνεται από την χειμερινή προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Ισπανία. Τότε, που ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μοίρασε ασίστ, έπαιξε περισσότερο και ανταποκρίθηκε καλά στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Ο Λατινοαμερικάνος πρόσφερε στιγμές μαγείας στους φίλους της πειραϊκής ομάδας στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, καθώς τα δύο γκολ που πέτυχε, έφεραν την "σφραγίδα" ενός παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Και δεν ήταν μόνο τα δύο τέρματα, αλλά και οι κινήσεις του στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός επιθετικά, αλλά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα από την πλευρά του, επιτρέποντας στην ομάδα του Περιστερίου να κάνει φάσεις, κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσει ο Μίτσελ.

Η εικόνα στο αριστερό άκρο της άμυνας των ερυθρόλευκων στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανώς καλύτερη, αφενός μεν διότι όταν ο Σαμασέκου πέρασε στον αγώνα πήγαινε και κάλυπτε το κενό όποτε ο Μαρσέλο προωθούνταν αφετέρου δε γιατί υπήρξε καλύτερη κάλυψη και από τα στόπερ και κυρίως τον Ρέτσο.

Ο Μαρσέλο συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα και δικαιολογημένα, διότι δεν ήταν μόνο ότι πέτυχε δύο γκολ, αλλά και ότι έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα παίζοντας για εβδομήντα λεπτά και δείχνει ότι βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε και άλλους πρωταγωνιστές.

Εκπληκτικός ο Φορτούνης

Ο Φορτούνης αγωνίστηκε και εκείνος για πρώτη φορά ως βασικός μέσα στην περίοδο και ήταν εκπληκτικός. Συνδυάστηκε πολύ καλά με τον Μπιέλ στην επίθεση, πέρασε πάσες στον Μπακαμπού ο οποίος δεν τις αξιοποίησε, είχε δύο καλά σουτ, πήρε πολλές πρωτοβουλίες, κινήθηκε σε πολλούς χώρους του γηπέδου, έδειξε διάθεση, θέληση και, γενικά, θύμισε τον παλαιό Φορτούνη.

Κάλλιστα, ο Μίτσελ μπορεί να θεωρεί τον Έλληνα κεντρικό μεσοεπιθετικό ως μία καινούργια προσθήκη, από τη στιγμή που ο έμπειρος άσος έπαιξε όλα και κι όλα δεκατέσσερα λεπτά στο πρώτο μισό της σεζόν.

Πέρα από τον Μαρσέλο και τον Φορτούνη, οι οποίοι αποτελούν το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού από τη χειμερινή προετοιμασία, αξίζει να σταθεί κανείς σε τρεις ακόμη παίκτες από τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Εξαιρετική παρουσία Μπιέλ, Εμβιλά, Αραμπί

Ο Μπιέλ σκόραρε, είχε ασίστ, πολύ καλή συνεργασία με τον Φορτούνη και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της ομάδας του Περιστερίου. Ο Ισπανός επιθετικός αγωνίστηκε ως εξτρέμ, έτρεξε αρκετά και δείχνει ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα.

Ο Εμβιλά έκοψε, μοίρασε, κάλυψε κενά στην άμυνα, κινήθηκε σε πολλούς χώρους, οργάνωσε σωστά το παιχνίδι του Ολυμπιακού και είχε καλή συνεργασία και με τον Κασάμι και αργότερα με τον Σαμασέκου.

Ο Αραμπί στο μισάωρο που αγωνίστηκε ως αλλαγή, σκόραρε, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του σέντερ φορ και σε κάθε περίπτωση δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Μπακαμπού. Ο Μαροκινός ήταν απειλητικός, παρόλο που δεν βοηθήθηκε όσο θα έπρεπε από τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την πιο ευρεία νίκη του μέσα στην περίοδο και αυτό συνέβη σε ένα ματς Κυπέλλου, απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο, όπως ο Ατρόμητος Αθηνών, κι έχοντας αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών.

Το σημαντικό, όμως, είναι πως οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν ενέργεια, έδειξαν θέληση, αποφασιστικότητα, πρέσαραν αρκετά ψηλά και υπήρξαν συνδυασμοί και αυτοματισμοί στο παιχνίδι τους. Ο Μίτσελ δούλεψε αρκετά με τους παίκτες στα παραπάνω κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Ρέντη και στη Μαρμπέγια και ο Ολυμπιακός στέλνει το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να παλέψει για την υλοποίηση των στόχων του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ