ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φτιαγμένος πάλι από σκληρό μέταλλο ο Ολυμπιακός

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που έδειξε πως είναι και πάλι φτιαγμένος από σκληρό μέταλλο, τους κομβικούς Ποντένσε και Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε το μισό ρόστερ του την τελευταία μεταγραφική περίοδο και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, στην έδρα της περυσινής πρωταθλήτριας, ήταν το πρώτο μεγάλο κρας τεστ για τον προπονητή και τους παίκτες, το οποίο πέρασαν με επιτυχία. Ο Μαρτίνεθ πήρε την πρώτη γεύση από ελληνικό ντέρμπι, όπως πρώτο ήταν και για οκτώ παίκτες, τους Φρέιρε, Κίνι, Έσε, Ελ Κααμπί, Σκάρπα, Ιμπόρα, Ορτέγκα και Γιόβετιτς.

Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Αφενός μεν για την χημεία και τη συνοχή που δεν είναι δυνατόν να είναι σε μεγάλο βαθμό στο ξεκίνημα της σεζόν για μία καινούργια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός αφετέρου δε για την ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ που υπάρχει στην πειραϊκή ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και όταν όλοι γνωριστούν καλά αγωνιστικά μεταξύ τους, τότε ο Ολυμπιακός θα γίνει ακόμη πιο δυνατός και η απόδοσή του θα σκαρφαλώσει σε πιο υψηλά επίπεδα. Είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο σύνολο που είναι στα χέρια του Μαρτίνεθ έχει μεγάλες δυνατότητες και πολλά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης.

Οι παίκτες έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους

Πολλοί θα σταθούν στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στην OPAP Arena έφυγε αήττητος (3-1, 0-0, 1-1). Άλλοι στο γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" συνεχίζουν αήττητοι στη διοργάνωση. Και κάποιοι ότι η πειραϊκή ομάδα είναι αήττητη στα οκτώ επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όλα αυτά έχουν τη σημασία του και είναι σημαντική.

Είναι εξίσου σημαντικό, όμως, ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και το δείχνουν στην πράξη. Οι "ερυθρόλευκοι" δέχτηκαν πρώτοι γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο κακό τους ξεκίνημα, αλλά αμέσως έβγαλαν αντίδραση. Ανέβασαν την απόδοσή τους, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, δημιούργησαν φάσεις και έφτασαν στην ισοφάριση μόλις δέκα έξι λεπτά μετά και κυρίως πριν βγει το πρώτο ημίχρονο.

Οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα, προσωπικότητα, έπαιξαν με τσαγανό, έδειξαν την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο εικοσάλεπτο του πρώτου μέρους και σε αρκετά διαστήματα στο δεύτερο και φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός φτιάχνεται πάλι από σκληρό μέταλλο.

Ο Ποντένσε και ο κομβικός Φορτούνης

Ο Ποντένσε στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό έπαιξε αμέσως βασικός -αφήνοντας τον Μπιέλ στον πάγκο- και είχε την ασίστ στο γκολ του Ελ Κααμπί. Μάλιστα, ο Πορτογάλος επιθετικός αγωνίστηκε μετά από τέσσερις μήνες, καθώς το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι με τη Γουλβς ήταν απέναντι στην Έβερτον, στις 20 Μαϊου. Ο Μαρτίνεθ δικαιώθηκε με την επιλογή του Ποντένσε, καθώς ο συμπατριώτης του Μπιέλ δεν φάνηκε στα 40 λεπτά που αγωνίστηκε μαζί με τις καθυστερήσεις.

Ο Φορτούνης ήταν κομβικός, καθώς από την ατομική του προσπάθεια και από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση της καλής συνεργασίας του Ρόντινεϊ και του Ποντένσε που έκανε την ασίστ στο γκολ – κεφαλιά του του Ελ Κααμπί. Ο Μαρτίνεθ απέσυρε τον Έλληνα άσο στο 70ο λεπτό, αν και φαινόταν ότι είχε ακόμη δυνάμεις και μπορούσε να δώσει κι άλλα πράγματα, αλλά ίσως εκεί ο Ισπανός σκέφτηκε ότι ακολουθεί το πολύ απαιτητικό παιχνίδι με την Φράιμπουργκ και θέλει τον έμπειρο μεσοεπιθετικό όσο το δυνατόν με περισσότερες δυνάμεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πραγματικότητα είναι ότι, μόλις βγήκαν από τον αγωνιστικό χώρο ο Ποντένσε, ο Μασούρας και ο Φορτούνης, έπεσε η απόδοση των "ερυθρόλευκων" και αυτό συνέβη διότι δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες ο Μπιέλ και ο Σκάρπα. Δεν πήραν πρωτοβουλίες, δεν έκαναν το κάτι παραπάνω, δεν απείλησαν την εστία του Στάνκοβιτς.

Έτσι, ο Ισπανός τεχνικός θέλησε στο τελευταίο εικοσάλεπτο να ενισχύσει το κέντρο με την παρουσία του Ιμπόρα, ενώ αργότερα πέρασε στο ματς σε ρόλο εσωτερικού μέσου τον Ορτέγκα. Όσο για τον Γιόβετιτς, ήταν φανερή η ποιότητα του στις κινήσεις του, αλλά έπαιξε μόλις δέκα λεπτά και σε ένα χρονικό διάστημα που δεν τροφοδοτήθηκε όπως θα έπρεπε.

Καλύτερη ισορροπία άμυνας και επίθεσης

Ο Καμαρά και ο Έσε έκαναν σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή και μόλις πάρουν κι άλλα παιχνίδια στα πόδια τους, ο ένας δίπλα στον άλλο, θα γίνει ακόμη καλύτερος ο Ολυμπιακός. Αυτό που χρειάζεται η πειραϊκή ομάδα είναι καλύτερη ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Αξίζει πάντως να σταθεί κάποιος στην εξαιρετική απόδοση του Πασχαλάκη για ακόμη ένα παιχνίδι, ο οποίος όρθωσε το ανάστημά του όπως χρειάστηκε.

Οι "ερυθρόλευκοι", λοιπόν, αν και διαθέτουν μία καινούργια ομάδα, οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και όλα αυτά τη στιγμή που, ο Γιόβετιτς μόλις πριν από λίγες ώρες έκανε το ντεμπούτο του, ο Ποντένσε έπαιξε επίσημο ματς μετά από τέσσερις μήνες, ο Φρέιρε αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα, ο Ορτέγκα έχει παίξει ελάχιστα, οι Αλεξανδρόπουλος, Ελ Αραμπί και Πορόζο ήταν εκτός αποστολής, ενώ δεν έχουν μπει ακόμη στους αγώνες οι Σολμπάκεν, Ρίτσαρντς και Μπιανκόν.

Πλέον, ο Μαρτίνεθ και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν μπροστά τους το δεύτερο μεγάλο κρας τεστ της περιόδου, τον αγώνα εναντίον της Φράιμπουργκ στο γεμάτο Καραϊσκάκης, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League. Ματς, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να κρίνει πολλά για τη συνέχεια στον όμιλο.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ