ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένα ατελείωτο κρύο - ζέστη και επαναλαμβανόμενα λάθη ο Ολυμπιακός

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF /  -
SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / - EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που συνεχίζει χωρίς σταματημό το κρύο - ζέστη στην φετινή σεζόν, τα λάθη του Ανιγκό στην Λεωφόρο, αλλά και το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας που υπάρχει από το περασμένο καλοκαίρι αλλά δεν διορθώθηκε σε δύο μεταγραφικές περιόδους.

Η εικόνα του τελευταίου οκταημέρου αποτυπώνει αυτό που ζουν οι φίλοι του Ολυμπιακού όλη τη σεζόν. Από το καλό 65λεπτο εναντίον του Άρη, στο σοκ την ισοφάρισης και την αυτοχειρία. Από τον ενθουσιασμό από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, στην απογοήτευση από την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ένα ατελείωτο κρύο - ζέστη χωρίς σταματημό.

Όπως και τα αλλεπάλληλα λάθη και «αυτογκόλ» να διαδέχονται το ένα το άλλο στην πειραϊκή ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν. Αρχικά, στον σχεδιασμό, που είχε ως συνέπεια οι ερυθρόλευκοι να αποκλειστούν στα προκριματικά του Champions League, αλλά και να μην κάνουν νίκη σε δέκα παιχνίδια στο Europa League.

Οι μεταγραφές του Σεπτεμβρίου προσπάθησαν να διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά το ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του άγραφους κανόνες και λογική.

Δεν έγινε τίποτα για να διορθωθεί το πρόβλημα στην άμυνα

Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας του από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν έγινε τίποτα για να διορθωθεί, ούτε τον Αύγουστο ούτε τον Σεπτέμβριο ούτε τον Ιανουάριο.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν 21 μεταγραφές την θερινή και χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά μόλις μία εξ' αυτών αφορούσε τα στόπερ (Ρέτσος). Αποκτήθηκαν πλάγιοι αμυντικοί, μέσοι, επιθετικοί, αλλά στο κέντρο της άμυνας δεν υπήρξε η κατάλληλη ενίσχυση, παρά τις αδυναμίες.

Γενικά, η πειραϊκή ομάδα είχε πρόβλημα στην ανασταλτική της λειτουργία και ήρθαν και τα ατομικά λάθη για να βαρύνουν ακόμη περισσότερο την εικόνα. Μετά το λάθος του Σισέ στον αγώνα με την Καραμπάγκ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", το αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, το λάθος του Ρέτσου στο εντός έδρας ματς με τον Άρη, ήρθαν τις τελευταίες ώρες δύο ακόμη ατομικά λάθη στον πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν.

Ο Παπασταθόπουλος έκανε ένα παιδικό λάθος -αδύναμη πάσα με εξωτερικό φάλτσο προς τον άξονα, κι όχι στέλνοντας την μπάλα πλάγιο άουτ- βγάζοντας ουσιαστικά ασίστ στον Σπόραρ που σκόραρε και επτά λεπτά αργότερα ήρθε η κεφαλιά - αυτογκόλ του Αραμπί.

Ένας άνευρος, νωθρός, χωρίς πίεση, τρεξίματα και πάθος Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, βρέθηκαν από το 35' με δύο γκολ στην πλάτη και από εκεί και πέρα ήταν δύσκολο να επιστρέψουν στο ματς με την εικόνα που είχαν. Ένας άνευρος, νωθρός, χωρίς πίεση, τρεξίματα και πάθος Ολυμπιακός δεν μπορούσε να είχε τύχη στο ματς. Και όλα αυτά από τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι με τους πράσινους και σε ένα ματς που είχε χαρακτήρα "τελικού".

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στον αγώνα είναι ευθύνη των παικτών και του προπονητή. Ο Ανιγκό δεν προετοίμασε καλά τους ποδοσφαιριστές αγωνιστικά και πνευματικά. Ειδικά, στο α' ημίχρονο, οι ερυθρόλευκοι ήταν σαν να μην είχαν μπει στο γήπεδο.

Καμία πίεση, καμία πρωτοβουλία, καμία κερδισμένη προσωπική μονομαχία και παίκτες που έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο σε κοντρόλ και μεταβιβάσεις της μπάλας. Έτσι, όχι μόνο πέταξαν ένα ημίχρονο στη θάλασσα, αλλά είχαν και τα χάντικαπ των δύο τερμάτων.

Στοίχησαν τα ατομικά λάθη, αλλά και οι λάθος επιλογές του προπονητή

Λίγες ημέρες νωρίτερα, οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν αφιονισμένοι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και έτρωγαν σίδερα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά στη Λεωφόρο δεν έβγαλαν χαρακτήρα, δεν γυάλιζαν τα μάτια τους, δεν μπήκαν ποτέ στην ψυχολογία του ντέρμπι. Στοίχησαν τα ατομικά λάθη, αλλά και οι λάθος επιλογές του προπονητή.

Ο Ανιγκό αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα με τον Αραμπί και τον Χάμες που δεν έχουν τρεξίματα, ρυθμό και δεν μπορούν να πιέσουν ψηλά, τουλάχιστον στον βαθμό που μπορούν να το κάνουν ο Μπακαμπού και ο Φορτούνης, όποτε ο τελευταίος αγωνίζεται ως δεκάρι.

Χωρίς πίεση πάνω από τη μεσαία γραμμή, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κλέψει μπάλες, δημιουργώντας προϋποθέσεις ευκαιριών. Ταυτόχρονα, ο Αραμπί και ο Χάμες δεν προσφέρουν ανασταλτικά. Και δεν το κάνουν στο βαθμό που θα έπρεπε ο Φορτούνης και ο Μασούρας. Ο τελευταίος το έκανε κάποτε, αλλά όχι τους τελευταίους μήνες.

Στον πιο κρίσιμο αγώνα χωρίς τον πρώτο σκόρερ του στην ενδεκάδα

Ο Γάλλος προπονητής, λοιπόν, πήγε στον πιο κρίσιμο αγώνα της περιόδου χωρίς τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος Μπακαμπού. Τον παίκτη που έχει πετύχει έντεκα γκολ τους τελευταίους 3,5 μήνες, ο οποίος λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε βάλει ένα εξαιρετικό τέρμα κόντρα στον ΠΑΟΚ δίνοντας το έναυσμα για τη νίκη - ανατροπή.

Και αν ήταν κουρασμένος από το ματς με τον Δικέφαλο του Βορρά, ας έπαιζε το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό και ας γινόταν μετά αλλαγή. Έτσι κι αλλιώς, το ένα ημίχρονο το έπαιξε στη Λεωφόρο.

Επίσης, ο Ανιγκό είχε τοποθετήσει πιο ψηλά τον Χουάνγκ στο γήπεδο στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ τον είχε πιο πίσω στο ματς με τους πράσινους και η διαφορά ήταν ότι ο Χάμες ούτε τρεξίματα έχει ούτε είναι καλά αγωνιστικά μετά τον τραυματισμό του. Όπως έχει χάσει την σπιρτάδα του και ο Αραμπί, αλλά και ορισμένοι ακόμη μεγάλοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πια έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή, όχι από μία αλλά από δύο ομάδες που σημαίνει πως, αν δεν αντιδράσουν άμεσα και δεν φέρουν τα πάνω - κάτω αγωνιστικά με συνεχόμενες νίκες, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός της προκριματικής φάσης του Champions League της νέας περιόδου.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ