ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντέδρασε με επτά πρωταγωνιστές και τώρα χρειάζεται να είναι ο Ολυμπιακός που πρέπει στα τρία τελευταία ντέρμπι

Ο Ντόη πανηγυρίζει γκολ στο Ολυμπιακός - Βόλος
Ο Ντόη πανηγυρίζει γκολ στο Ολυμπιακός - Βόλος EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τους επτά πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Βόλου και τους ερυθρόλευκους που πρέπει να παρουσιαστούν, όπως πρέπει στα τελευταία ντέρμπι.

Το φορτίο για τον Ολυμπιακό ήταν βαρύ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν μάθει να μάχονται για τον τίτλο και τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League και η διαχείριση για τη διατήρηση της τρίτης στη βαθμολογία είναι κάτι δύσκολο και σπάνιο για τους ίδιους τις τελευταίες τρεις δεκαετίες -έχουν να ζήσουν κάτι ανάλογο από την άνοιξη του 2010.

Ωστόσο, η πειραϊκή ομάδα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της παρουσία του κόσμου της -καθώς το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών- αντέδρασε, επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και το έκανε με εμφατικό τρόπο με την "πεντάρα" απέναντι στον Βόλο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Οι ερυθρόλευκοι κρατούν, λοιπόν, την αντίδραση, τους τρεις βαθμούς, την αποτελεσματικότητα και το γεγονός ότι κράτησαν το μηδέν στην εστία τους, κάτι που δεν το κατάφερναν το τελευταίο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με την ομάδα της Μαγνησίας, ο Ολυμπιακός είχε ως πρωταγωνιστές:

Πρώτον, τον Φορτούνη ο οποίος είχε δύο ασίστ (στα τέρματα του Ντόη και του Μπιέλ) ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε και το γκολ Μπακαμπού.

Δεύτερον, τον Μπιέλ που σκόραρε και είχε και ασίστ (στο τέρμα του Μπακαμπού).

Τρίτον, τον Βαλμπουενά που είχε την ασίστ στο γκολ του Κασάμι και ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στο α' ημίχρονο.

Τέταρτον, τον Μπακαμπού ο οποίος είχε γκολ και δοκάρι και ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα.

Πέμπτον, τον Κασάμι ο οποίος σκόραρε και είχε αρκετές ευκαιρίες ακόμη για να πετύχει δεύτερο γκολ.

Έκτον, τον Ντόη ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και είχε πολύ καλή απόδοση στο κέντρο της άμυνας. Και

Έβδομον, τον Ραμόν που είχε πολύ καλή παρουσία, με πολλές προωθήσεις, σέντρες, ντρίμπλες, φρεσκάδα, τρεξίματα και έδειξε ότι αξίζει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Ανιγκό έπρεπε να έκανε νωρίτερα τις αλλαγές

Από εκεί και πέρα, με το σκορ 3-0 από το α' ημίχρονο, ο Ανιγκό θα μπορούσε και έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα τις αλλαγές του για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, για να δώσει ανάσες στον Φορτούνη, στον Μπιέλ, στον Μπακαμπού και στον Βαλμπουενά ενόψει του εκτός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ την Τετάρτη (3/5) στην OPAP Arena.

Δεύτερον, για να δώσει συμμετοχής σε παίκτες που έχουν αγωνιστεί ελάχιστα, όπως για παράδειγμα, ο Μπουτούτσι. Ποιος ο λόγος ο τελευταίος να περάσει στον αγώνα στο 80΄ και να μην παίξει όλο το β΄ ημίχρονο; Γιατί, να μείνει ο Εμβιλά που έχει εμφανίσει σημάδια κόπωσης στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 68΄ και να μην χρησιμοποιηθεί νωρίτερα ο Σαμασέκου; Τουλάχιστον, το θετικό ήταν ότι ξεκουράστηκε ο Χουάνγκ.

Να παρουσιαστεί όπως πρέπει στα τελευταία ντέρμπι

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να ορθώσει ανάστημα πάλι και να παρουσιαστεί όπως πρέπει στα τρία τελευταία ντέρμπι της περιόδου, αυτά με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και να φτάσουν σε νίκες: Πρώτον, για λόγους γοήτρου. Δεύτερον, για τη διατήρηση της τρίτης θέσης που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να προσφέρει το εισιτήριο για τα προκριματικά τουEuropa League. Τρίτον, για τον κόσμο τους, που δεν θα είναι στο πλευρό τους, αλλά θέλουν να δουν την πειραϊκή ομάδα να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ