ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλη ενδεκάδα, παρόμοιος τρόπος, ίδιος στόχος για τον Ολυμπιακό

Ο Γκάρι Ροντρίγκες πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ κόντρα στον Άρη
Ο Γκάρι Ροντρίγκες πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ κόντρα στον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τη δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη μέσα στη διάστημα λίγων ημερών, αλλά και τα θετικά στοιχεία που μπορεί να κρατήσει ο Μίτσελ ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Όταν μία ομάδα αλλάζει τους εννέα από τους έντεκα ποδοσφαιριστές μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών είναι κάπου λογικό να χάνει τη συνοχή της. Πόσο μάλλον όταν απέναντί της έχει τον ίδιο αντίπαλο, ο οποίος είχε μόνο δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Μίτσελ πήρε το ρίσκο με το εκτεταμένο ροτέισον και του βγήκε, υπό την έννοια ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε για δεύτερη φορά τον Άρη και, μάλιστα, με το ίδιο σκορ και παρόμοιο τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο εξτρέμ Γκάρι Ροντρίγκες σκόραρε στο ματς Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, όπως είχε σκοράρει ο εξτρέμ Μασούρας στο παιχνίδι του πρωταθλήματος κόντρα στους κιτρινόμαυρους. Ο πρώτος αξιοποίησε τη σέντρα του Ανδρούτσου και ο δεύτερος τη σέντρα του Χάμες. Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν σε πολύ χαμηλές στροφές στο α΄ ημίχρονο (παρόλο που σκόραραν σε αυτό το διάστημα) και ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και στους δύο αγώνες.

Η διαφορά ήταν ότι στο παιχνίδι Κυπέλλου κινδύνευσαν περισσότερο να δεχτούν τέρμα από τον Άρη απ΄ ότι σε εκείνο του πρωταθλήματος. Όπως και οι ίδιοι έχασαν περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν στο β΄ ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου (κυρίως με τον Αραμπί και τον Μπουχαλάκη) απ΄ ότι στο ματς της Super League.

Ο στόχος ήταν και παραμένει ο ίδιος

Η θέληση, η προσπάθεια, η δύναμη και ο κόπος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν παρόμοιος και στα δύο παιχνίδια. Και το αποτέλεσμα το ίδιο: νίκη και, ταυτόχρονα, το μηδέν στην άμυνα. Σχετικά με το δεύτερο οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν τυχεροί στη φάση του δοκαριού του Καμάτσο, αλλά και αυτό είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος ήταν και παραμένει ο ίδιος, είτε πρόκειται για το πρωτάθλημα είτε για το Κύπελλο. Η νίκη σε κάθε αγώνα και θα γίνει το ταμείο όταν έρθει η ώρα. Θα πει κάποιος, βέβαια, ότι με τη σύνθεση που ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, ήταν σαν να έβαλε σε δεύτερη μοίρα τη διοργάνωση. Ο ερυθρόλευκος τεχνικός δεν το αντιμετωπίζει έτσι, είχε τους λόγους του που προχώρησε σε τόσες αλλαγές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αρχικά, ο Ισπανός προπονητής δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Μαρσέλο, τον Φορτούνη και τον Εμβιλά που είχαν ενοχλήσεις, αλλά και τον Μπα. Επίσης, ο Μίτσελ θέλησε να δώσει ανάσες σε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές, προκειμένου να τους έχει φρέσκους στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα. Ο κόουτς της πειραϊκής ομάδας προσπαθεί να διαχειριστεί κατάλληλα τους παίκτες, καθώς ορισμένοι δεν είναι εύκολο να παίζουν στα κόκκινα δύο ματς κάθε εβδομάδα.

Και ο Ολυμπιακός έχει αρκετά δύσκολα και συνεχόμενα ματς αυτόν αλλά και τους επόμενους μήνες. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πειραϊκή ομάδα έχει αρκετούς παίκτες στο ρόστερ της και ο Ίβηρας τεχνικός θα πρέπει σε κάποια ματς να τους δίνει χρόνο συμμετοχή κρατώντας τους ενεργούς.

Ο Χουάνγκ είναι ασταμάτητος

Ο Χουάνγκ που είναι ασταμάτητος, ακούραστος και ξεχωριστή περίπτωση, ήταν βασικός και στους δύο αγώνες με τον Άρη. Το ίδιο και ο Ντόη, ο οποίος αποτελεί την αποκάλυψη του Ολυμπιακού μέσα στην περίοδο, υπό την έννοια ότι πήρε για πρώτη φορά την ευκαιρία, δοκιμάστηκε σε άλλη θέση από τη φυσική του και τα έχει πάει περίφημα.

Αν μπορεί να κρατήσει κανείς κάτι άλλο, πέρα από τη νίκη, το μηδέν στην άμυνα και την απόδοση του Χουάνγκ, είναι η καλή παρουσία του Ανδρούτσου, του Γκάρι Ροντρίγκες, του Σαμασέκου και του Τζολάκη. Συνολικά, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε σε υψηλές στροφές, δεν εντυπωσίασε, αλλά ήταν ουσιαστικός και πήρε αυτό που ήθελε.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Άρη την επόμενη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι έτοιμος για ένα δυνατό και δύσκολο παιχνίδι και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επιλογές του Μίτσελ για την ενδεκάδα. Για την ώρα, αυτό που προέχει για τους ερυθρόλευκους είναι να συνεχίσουν με νίκες στο πρωτάθλημα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ